open_in_full

SBC 636 D

Bosmaaier benzine
 • Free White Glove delivery Gratis levering: het product wordt gemonteerd en gebruiksklaar gemaakt door een geautoriseerde STIGA-dealer.
Bosmaaier met 35.3 cc benzinemotor, rechte staal met U-hendel en een maaibreedte van 43 cm. harnas, draadspoel en mes inbegrepen.
 • De krachtige en efficiënte 35.3 cc benzinemotor helpt u om alle uitdagingen aan te gaan
 • Lichte en handzame aluminium steel
 • U-hendel met soft grip en antivibratiesysteem voor verbeterd comfort
 • Handgreep verstelbaar met vleugelmoer voor snelle en compacte opslag
 • Ruime werkbreedte van 43 cm
 • Dubbel harnas met riem over elke schouder
399,00 €
BTW INBEGREPEN

Productdetails en specificaties

De STIGA SBC 636 D weegt slechts 8.3 kg en is uitgerust met een krachtige, luchtgekoelde 35.3 cc tweetaktmotor. Bovendien bedient u deze machine gemakkelijk en geniet u van krachtige prestaties.

Dankzij de nieuwste STIGA technologie levert de motor 20% betere brandtofefficiëntie en maar liefst 60% minder schadelijk uitstootgassen. En dat zonder toegevingen op vermogen. De gemakkelijke Start verzekert een betrouwbare ontsteken bij zowel koude als warme start.

De SBC 636 D is uitgerust met twee maaikoppen. Er is een metalen mes met drie tanden, gemaakt om het zwaardere werk te verlichten, zoals dichte begroeiing, onkruid en kreupelhout wegmaaien. De trimmerspoel met dubbele nylondraad is ideaal voor een fijne afwerking van het gazon langs de kanten en op moeilijk bereikbare plaatsen.

Gebouwd om gemakkelijk te gebruiken en comfortabel in de hen te liggen. Daarvoor combineert de SBC 636 D een U-vormige draaghendel met soft-grip handgrepen, een anti-vibratiesysteem en een lichte aluminium steel.

Verder wordt het comfort verhoogt door het dubbele harnas dat het gewicht over beide schouders verdeelt en een multifunctieeel bedieningshandvat met alle knoppen geïntegreerd.

De draaghendel van de SBC 636 D is gemakkelijk verstelbaar dankzij de vleugelmoer. Zo kan de machine compact worden vervoerd of opgeborgen.

Onze krachtigste en best uitgeruste producten, met aangepaste prestaties dankzij de vele functies en accessoires. U hoeft geen professional te zijn, deze producten maken van u een Expert.

 • Duurzame machines
 • Superieur vermogen
 • Voor een intensieve werkomgeving
 • Aanpasbare prestaties
 • Meest responsieve bediening

Welk soort tuinier bent u?

Ontdek het assortiment en vind de ideale oplossing volgens uw manier van tuinieren.
Ontwikkeld voor alle beginnende tuiniers en voor wie snel wilt werken en een goede kwaliteit wenst.
Een trapje hoger voor u om in groter tuinomgeving te werken of voor diverse tuinklussen en langere sessies.
 • Robuuste machines
 • Uitdagender werk
 • Langere sessies
 • Verschillende tuinklussen
Onze krachtigste en best uitgeruste producten, met aangepaste prestaties dankzij de vele functies en accessoires. U hoeft geen professional te zijn, deze producten maken van u een Expert.
 • Duurzame machines
 • Superieur vermogen
 • Voor een intensieve werkomgeving
 • Aanpasbare prestaties
 • Meest responsieve bediening

KENMERKEN

Lichtgewicht en performant
Dankzij de aluminium staal en compacte afmetingen van de motor is deze bosmaaier erg licht, maar tegelijk krachtig.
Ruig gras en onkruid stopt u niet
De SBC 636 wordt geleverd met twee maaisysteemen. Een draadspoel met dubbele draad voor afwerken van de kanten van het gazon en een mes met drie tanden in metaal, dat ontworpen is voor meer veeleisende begroeiiing.
Veilig en comfortabel op elk moment
De aluminium staal garandeert samen met de soft grip handgreep, het antivibratiesysteem en de draagriem voor prima gebruikscomfort.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Algemene informatie
Level
Expert
Art.nr.
283321008/ST1
EAN / UCI
8008984829169
Vermogen
Krachtbron
Benzine 2-takt
Vermogen
1.2 kW
Cilinderinhoud
35.3 cm³
Toerental motor
3000 rpm
Maximale snelheid motor
9200 rpm
Stationaire snelheid
3000 rpm
Primer
Ja
Choke
Manueel
Volume brandstofreservoir
0.6 l
Type carburator
Vlinderklep
Type ontstekingsspoel
Digitaal
Type luchtfilter
Papier
Maximaal werkoppervlak
0
Maaisysteem
Diameter nylondraad (mm)
2,7
Maaibreedte
43 cm
Type draadspoel
Bump & Work dubbele draad
Lengte nylondraad
4 m
Type mes
3-tands ARC
Mesdiameter
255 mm
Uitrusting
Type handgreep
U-hendel
Anti-vibratiesysteem (AVS)
Ja
Type as
Recht
Diameter as
28 mm
Diameter binnenas
28 mm
Handgreep met soft grip
Ja
Harnas
Dubbel comfort harnas
Algemene afmetingen
Gewicht in verpakking
13.42 kg
Gewicht zonder snijsysteem
7.4 kg
Lengte product
1880 mm
Breedte product
653 mm
Hoogte product
580 mm
Gewicht product
8.3 kg

Ondersteuning

Welke persoonlijke bescherming moet ik gebruiken?
Bij het gebruik van deze machine draag je kledij en uitrusting die de benen en het gezicht beschermen tegen opvliegende objecten, die onverwacht kunnen worden geprojecteerd tijdens het werken. Het is steeds aanbevolen om een lange broek en gezichtsbescherming te dragen.
Welk onderhoud is er nodig voor dit toestel?
Om ervoor te zorgen dat de machine correct werkt en om de levensduur ervan te maximaliseren, is het aanbevolen om regelmatig (naargelang de frequentie en intensiteit van het gebruik) de maaikop schoon te maken (draadspoel en beschermkap), alsook de andere delen waar vuil zich ophoopt.
Denk er aan om de gebruikshandleiding te raadplegen voor details over deze onderhoudstaken.
Welk soort gras en begroeiing kan worden aangepakt?
Deze machine is ontworpen voor thuisgebruik in een kleine tuin en in het bijzonder geschikt voor het maaien van kanten en fijne afwerking van het gazon, waar andere types van machines niet bij kunnen.
Het is aanbevolen om het gras niet te hoog te laten groeien om te voorkomen dat de machine te intensief werk moet leveren, waardoor het erg traag zou functioneren. Dit toestel heeft enkel een draadspoel en kan niet worden gebruikt voor struiken.
Hoe pas je de lengte van de draad aan?
Dit model is uitgerust met een draadspoel met Tap&Go-systeem. Dat betekent dat je tijdens het werken met de machine gewoon de gashendel volledig in dient te drukken, om de maaikop aan de maximale rotatiesnelheid te laten draaien, en met de maaikop tegen de grond te tikken. Hierdoor wordt de draad automatisch aangevoerd. De overtollige lengte wordt eenvoudig aangepast, doordat de draad terechtkomt tegen het mesje aan de rand van de beschermingskap.
Voor meer informatie, raadpleeg de gebruikshandleiding.
Er komt geen draad meer uit de maaikop. Wat kan er gebeurd zijn?
Dit kan te wijten zijn aan twee factoren. De eerste, en meest waarschijnlijke oorzaak is dat de draad opgebruikt is en dus moet worden aangevuld. Hiervoor kun je een nieuwe draadspoel in de maaikop plaatsen. Het is eveneens mogelijk dat de draad per ongeluk vast is komen te zitten in de maaikop, en hierdoor verhindert dat het uiteinde vrij kan worden aangevoerd via de openingen in de maaikop. In dit geval open je de maaikop en wind je de draad terug correct op de draadspoel.
Dit zijn de meest voorkomende oorzaken en oplossingen, maar er zijn ook diverse andere, geassocieerd met het gebruik, het oppervlak en de weersomstandigheden. Raadpleeg de gebruikshandleiding, want in de sectie over de maaikop staat nuttige informatie om de aard van dit probleem te kennen.
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.