COMBI 48 SQ H

Zelfrijdende gazonmaaier met Honda benzinemotor met 145 cc en 4-in-1 maaisysteem: grasopvang, mulching, achteruitworp en zijuitworp. 60 liter opvangbak.
 • check 145 cc Honda benzinemotor
 • check Zelfrijdend met DSC (dynamic speed control) voor geleidelijke inschakeling van de aandrijving.
 • check 46 cm maaibreedte
 • check 60 liter opvangbak met indicator 'volle zak'
 • check 4-in-1 maaisysteem: grasopvang, mulching, achteruitworp en zijuitworp
De STIGA Combi 48 SQ H gazonmaaier heeft een maaibreedte van 46 cm en wordt aangedreven door een betrouwbare 145 cc Honda GCVx145 Autochoke benzinemotor met nettovermogen van 2.75 kW @ 2900 tpm. Dit zelfrijdend model heeft een stalen chassis met centrale maaihoogteregeling in 6 standen van 22 tot 80 mm. De Combi 48 SQ H heeft 4 verschillende maaisystemen: grasopvang, achteruitworp, zijuitworp of mulching waarbij het gras extra fijn verhakseld wordt en terug in het gazon wordt verdeeld als natuurlijke bemesting. Een verstelbare, ergonomische duwhendel zorgt voor gebruikscomfort en is bovendien volledig inklapbaar voor verticaal en plaatsbesparend opbergen. De grote achterwielen (280 mm) maken de machine wendbaar, ook op moeilijk terrein. Deflector voor zijwaartse grasuitworp en mulching plug inbegrepen. De 60 L opvangbak met indicator klikt makkelijk los en is ontworpen om te voorkomen dat grasafval er uit valt tijdens het losmaken van de machine.
Meer informatie
Short Description Zelfrijdende gazonmaaier met Honda benzinemotor met 145 cc en 4-in-1 maaisysteem: grasopvang, mulching, achteruitworp en zijuitworp. 60 liter opvangbak.
EAN / UCI 8008984814097
Uniek verkoopsargument 1 145 cc Honda benzinemotor
Uniek verkoopsargument 3 46 cm maaibreedte
Uniek verkoopsargument 2 Zelfrijdend met DSC (dynamic speed control) voor geleidelijke inschakeling van de aandrijving.
Uniek verkoopsargument 4 60 liter opvangbak met indicator 'volle zak'
Uniek verkoopsargument 5 4-in-1 maaisysteem: grasopvang, mulching, achteruitworp en zijuitworp
Belangrijkste kenmerk 1 omschrijving De ruime opvangzak heeft een capaciteit van 60 L. De indicator aan de bovenkant toont wanneer de zak moet worden leeggemaakt.
Belangrijkste kenmerk 1 titel Grasopvangbak
Belangrijkste kenmerk 1 afbeelding /C/O/COMBI48SQH_2L0486838ST1_detail01.jpg
Belangrijkste kenmerk 2 titel Centrale maaihoogte-regeling
Belangrijkste kenmerk 2 omschrijving De maaihoogte kan snel ingesteld worden met een enkele ergonomische hendel op het wiel in een van de zes standen (van 22 tot 80 mm).
Belangrijkste kenmerk 2 afbeelding /C/O/COMBI48SQH_2L0486838ST1_detail02.jpg
Belangrijkste kenmerk 3 titel Verstelbare en volledig inklapbare
Belangrijkste kenmerk 3 omschrijving Dankzij het handige systeem kan de duwhendel in hoogte worden versteld en volledig worden ingeklapt voor plaatsbesparend opbergen.
Belangrijkste kenmerk 3 afbeelding /C/O/COMBI48SQH_2L0486838ST1_detail03.jpg
Belangrijkste kenmerk 4 titel Zijuitworp
Belangrijkste kenmerk 4 omschrijving Deze gazonmaaier kan met de bijgeleverde deflector gebruikt worden voor directe zijwaartse uitworp van de grassnippers.
Belangrijkste kenmerk 4 afbeelding /C/O/COMBI48SQH_2L0486838ST1_detail04.jpg
Belangrijkste kenmerk 5 titel Mulching kit inbegrepen
Belangrijkste kenmerk 5 omschrijving Om deze maaier te gebruiken voor mulching verwijdert u gewoon de opvangzak en sluit u de uitworptunnel af met de bijgeleverde mulchplug.
Belangrijkste kenmerk 5 afbeelding /C/O/COMBI48SQH_2L0486838ST1_detail05.jpg
Belangrijkste kenmerk 6 titel Washing Link
Belangrijkste kenmerk 6 omschrijving Deze machine is uitgerust met een speciale aansluiting voor de tuinslang, zodat het chassis en het mes comfortabel kan worden schoongespoeld.
Belangrijkste kenmerk 6 afbeelding /C/O/COMBI48SQH_2L0486838ST1_detail06.jpg
Award 3 logo no_selection
Award 2 logo no_selection
Award 1 logo no_selection
CE certificaat logo no_selection
EAC certificaat logo no_selection
FAQ 1 vraag Hoe dient de grasmaaier worden schoongemaakt na gebruik?
FAQ 1 antwoord We raden aan om de grasmaaier na elk gebruik schoon te maken. Verwijder alle gras en aarde met een kunststof schraper om de machine niet te beschadigen. De onderkant van het chassis en het mes kunnen schoongespoeld worden met water. Sluit daarvoor een tuinslang aan op de spoelnippel (washing link) en volg de stappen die beschreven zijn in de gebruikshandleiding.
FAQ 2 vraag Welke brandstof en olie zijn aanbevolen?
FAQ 2 antwoord Als brandstof dient u benzine te gebruiken (E5). Wat olie betreft raden we motorolie voor grasmaaiers aan (10W40), voor de beste motorprestaties en goede smering. Brandstof en smeermiddel zijn afzonderlijk verkrijgbaar.
FAQ 3 vraag Welke maaihoogte moet ik kiezen?
FAQ 3 antwoord De maaihoogte kan aangepast worden naargelang de gewenste hoogte van het gras. Indien het gras hoog is, raden we aan om eerst het maaidek op een hogere maaistand in te stellen. Voor een tweede maaibeurt kiest u vervolgens de gewenste maaihoogte. Voor meer info over de hoogte van de maaistanden kunt u terecht bij de sectie Technische specificaties op de productpagina op de STIGA-website. Lees zorgvuldig de gebruikshandleiding.
FAQ 4 vraag Welke maaihoogte is aanbevolen voor mulching?
FAQ 4 antwoord Met het mulchingsysteem wordt het gras extra fijn verhakseld en terug in het gazon verdeeld, waar het natuurlijke voedingsstoffen en vocht afgeeft om de groei te ondersteunen. Om deze functie te gebruiken schakelt u de motor uit, verwijdert u de opvangbak en klikt u de bijgeleverde mulchplug vast in de uitworptunnel. Stel de maaihoogte in zodat er niet meer dan 1/3 van de lengte van het gras wordt gemaaid.
FAQ 5 vraag Hoe controleer ik het oliepeil?
FAQ 5 antwoord Om het oliepeil correct te meten, dient de grasmaaier op een effen oppervlak te staan. Schroef de dop van het oliereservoir, veeg de ingebouwde peilstok schoon met een doek en stop de peilstok terug in het reservoir zonder vast te draaien. Haal de peilstok terug uit het reservoir en controleer het niveau, dat tussen zich MIN en MAX moet bevinden. Vul indien nodig bij en schroef de dop terug vast. Voor meer details raadpleegt u de handleiding van de motor.
FAQ 6 vraag Waar kan ik een nieuw mes kopen?
FAQ 6 antwoord Voor de aankoop van een nieuw maaimes raden we aan om een geautoriseerde STIGA-verdeler te contacteren. U vindt de dichtsbijzijnde dealer in de winkelzoeker op de STIGA-website.
Krachtbron Benzine
Merk motor Honda
Model motor GCVx145 OHV Autochoke
Cilinderinhoud 145 cm³
Nettovermogen motor 2.75 kW
Toerental motor 2900 rpm
Regeling toerental Vast toerental
Type starter Koordstarter
Volume brandstofreservoir 0.95 l
Volume oliereservoir 0.4 l
Maximaal werkoppervlak 1200 m²
Maaisysteem Opvang, mulching, zijuitworp, achteruitworp
4 in 1 maaisysteem Ja
Mulching functie Ja
Maaibreedte 46 cm
Materiaal maaidek Staal
Regeling maaihoogte Gecentraliseerd
Aantal standen maaihoogte 6 standen
Maaihoogtes 22 - 80 mm
Aandrijving Zelfrijdend
Tractie Achterwielaandrijving
Snelheid (vooruit) 3.7 km/u
Volume opvangbak 60 l
Type stuurhendel Ergonomisch met klikhendels + soft grip
Wielen 200/280 mm zachte wielen met groeven op kogellagers
Handvat vooraan Ja
Verstelbare stuurhendel Ja
Inklapbare stuurhendel Ja
Type opvangbak Hybride met indicator
Trillingsniveau (m/s2) 5.9
Gemeten geluidsniveau LWA dB(A) 96
Gemeten geluidsniveau LPA (aan oor gebruiker) dB(A) 83
Gegarandeerd geluidsniveau LWA dB(A) 96
Gewicht in verpakking 35.2 kg
Lengte product 1550 mm
Breedte product 730 mm
Hoogte product 1225 mm
Gewicht product 32.000000
Wat zit er in de doos ? Grasopvangbak
Mulchplug
Zijdeflector
SKU 2L0486838/ST1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:COMBI 48 SQ H

Belangrijkste kenmerken

Productdetails en specificaties

De STIGA Combi 48 SQ H gazonmaaier heeft een maaibreedte van 46 cm en wordt aangedreven door een betrouwbare 145 cc Honda GCVx145 Autochoke benzinemotor met nettovermogen van 2.75 kW @ 2900 tpm. Dit zelfrijdend model heeft een stalen chassis met centrale maaihoogteregeling in 6 standen van 22 tot 80 mm. De Combi 48 SQ H heeft 4 verschillende maaisystemen: grasopvang, achteruitworp, zijuitworp of mulching waarbij het gras extra fijn verhakseld wordt en terug in het gazon wordt verdeeld als natuurlijke bemesting. Een verstelbare, ergonomische duwhendel zorgt voor gebruikscomfort en is bovendien volledig inklapbaar voor verticaal en plaatsbesparend opbergen. De grote achterwielen (280 mm) maken de machine wendbaar, ook op moeilijk terrein. Deflector voor zijwaartse grasuitworp en mulching plug inbegrepen. De 60 L opvangbak met indicator klikt makkelijk los en is ontworpen om te voorkomen dat grasafval er uit valt tijdens het losmaken van de machine.

Grasopvangbak

De ruime opvangzak heeft een capaciteit van 60 L. De indicator aan de bovenkant toont wanneer de zak moet worden leeggemaakt.

Centrale maaihoogte-regeling

De maaihoogte kan snel ingesteld worden met een enkele ergonomische hendel op het wiel in een van de zes standen (van 22 tot 80 mm).

Verstelbare en volledig inklapbare

Dankzij het handige systeem kan de duwhendel in hoogte worden versteld en volledig worden ingeklapt voor plaatsbesparend opbergen.

Zijuitworp

Deze gazonmaaier kan met de bijgeleverde deflector gebruikt worden voor directe zijwaartse uitworp van de grassnippers.

Mulching kit inbegrepen

Om deze maaier te gebruiken voor mulching verwijdert u gewoon de opvangzak en sluit u de uitworptunnel af met de bijgeleverde mulchplug.

Washing Link

Deze machine is uitgerust met een speciale aansluiting voor de tuinslang, zodat het chassis en het mes comfortabel kan worden schoongespoeld.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Algemene informatie
EAN / UCI8008984814097
Art.nr.2L0486838/ST1
Maaisysteem
MaaisysteemOpvang, mulching, zijuitworp, achteruitworp
4 in 1 maaisysteemJa
Mulching functieJa
Maaibreedte46 cm
Materiaal maaidekStaal
Regeling maaihoogteGecentraliseerd
Aantal standen maaihoogte6 standen
Maaihoogtes22 - 80 mm
Uitrusting
Volume opvangbak60 l
Type stuurhendelErgonomisch met klikhendels + soft grip
Wielen200/280 mm zachte wielen met groeven op kogellagers
Handvat vooraanJa
Verstelbare stuurhendelJa
Inklapbare stuurhendelJa
Type opvangbakHybride met indicator
Algemene afmetingen
Gewicht in verpakking35.2 kg
Lengte product1550 mm
Breedte product730 mm
Hoogte product1225 mm
Gewicht product32 kg
Vermogen
KrachtbronBenzine
Merk motorHonda
Model motorGCVx145 OHV Autochoke
Cilinderinhoud145 cm³
Nettovermogen motor2.75 kW
Toerental motor2900 rpm
Regeling toerentalVast toerental
Type starterKoordstarter
Volume brandstofreservoir0.95 l
Volume oliereservoir0.4 l
Maximaal werkoppervlak1200 m²
Aandrijving
AandrijvingZelfrijdend
TractieAchterwielaandrijving
Snelheid (vooruit)3.7 km/u
Trillingen en geluidsniveau
Trillingsniveau (m/s2)5
Gemeten geluidsniveau LWA dB(A)96
Gemeten geluidsniveau LPA (aan oor gebruiker) dB(A)83
Gegarandeerd geluidsniveau LWA dB(A)96

Wat zit er in de doos

Wat zit er in de doos

 • Grasopvangbak

 • Mulchplug

 • Zijdeflector

Ondersteuning

Ondersteuning

 • Hoe dient de grasmaaier worden schoongemaakt na gebruik?

  We raden aan om de grasmaaier na elk gebruik schoon te maken. Verwijder alle gras en aarde met een kunststof schraper om de machine niet te beschadigen. De onderkant van het chassis en het mes kunnen schoongespoeld worden met water. Sluit daarvoor een tuinslang aan op de spoelnippel (washing link) en volg de stappen die beschreven zijn in de gebruikshandleiding.

  Welke maaihoogte moet ik kiezen?

  De maaihoogte kan aangepast worden naargelang de gewenste hoogte van het gras. Indien het gras hoog is, raden we aan om eerst het maaidek op een hogere maaistand in te stellen. Voor een tweede maaibeurt kiest u vervolgens de gewenste maaihoogte. Voor meer info over de hoogte van de maaistanden kunt u terecht bij de sectie Technische specificaties op de productpagina op de STIGA-website. Lees zorgvuldig de gebruikshandleiding.

  Hoe controleer ik het oliepeil?

  Om het oliepeil correct te meten, dient de grasmaaier op een effen oppervlak te staan. Schroef de dop van het oliereservoir, veeg de ingebouwde peilstok schoon met een doek en stop de peilstok terug in het reservoir zonder vast te draaien. Haal de peilstok terug uit het reservoir en controleer het niveau, dat tussen zich MIN en MAX moet bevinden. Vul indien nodig bij en schroef de dop terug vast. Voor meer details raadpleegt u de handleiding van de motor.

  Welke brandstof en olie zijn aanbevolen?

  Als brandstof dient u benzine te gebruiken (E5). Wat olie betreft raden we motorolie voor grasmaaiers aan (10W40), voor de beste motorprestaties en goede smering. Brandstof en smeermiddel zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

  Welke maaihoogte is aanbevolen voor mulching?

  Met het mulchingsysteem wordt het gras extra fijn verhakseld en terug in het gazon verdeeld, waar het natuurlijke voedingsstoffen en vocht afgeeft om de groei te ondersteunen. Om deze functie te gebruiken schakelt u de motor uit, verwijdert u de opvangbak en klikt u de bijgeleverde mulchplug vast in de uitworptunnel. Stel de maaihoogte in zodat er niet meer dan 1/3 van de lengte van het gras wordt gemaaid.

  Waar kan ik een nieuw mes kopen?

  Voor de aankoop van een nieuw maaimes raden we aan om een geautoriseerde STIGA-verdeler te contacteren. U vindt de dichtsbijzijnde dealer in de winkelzoeker op de STIGA-website.

GESCHIKT VOOR

BIJHORENDE ACCESSOIRES