TORNADO 3098 H

Speciale prijs 2.249,00 € Normale prijs 2.649,00 € Your Saving:
15% actie
SKU
2T0630281/ST1
BTW INBEGREPEN
Tuintractor met maaidek met twee messen en een praktische maaibreedte van 98 cm en een performante 500cc Briggs & Stratton OHV benzinemotor. Kies uit twee maaisysteemen: zijwaarts uitwerpen of mulchen. Perfect voor een tuin tot 5000 m2 met hoger gras.
 • check 98 cm breed maaidek met 2 anti-scalpwielen
 • check Stressvrij dankzij hydrostatische transmissie met pedaal
 • check PTO koppeling voor gemakkelijke en soepele inschakeling van de messen
 • check LED koplampen voor uitstekend zicht op het werkterrein
 • check Mulchkit inbegrepen
 • check Duurzaam en robuust dankzij de gietijzeren vooras en bumper vooraan
 • Aanbieding
 • Aanbieding
De handige kenmerken van de STIGA Tornado 3098 H maken het leven van wie en groter gazon met ruig gras moet onderhouden veel gemakkelijker.

Een belangrijk kenmerk is de krachtige Briggs & Stratton PowerBuilt 4165-Series motor. De hoge capaciteit van 500 cc van deze eencilindermotor minimaliseert slijtage van de onderdelen en maakt de rit minder vermoeiend.

De Tornado 3098 H is een veelzijdige machine dankzij de twee maaisysteemen: mulchen of zijwaarts uitwerpen. Samen met de maaihoogteregeling in zeven standen van 25 - 80 mm past u de instellingen van deze zitmaaier gemakkelijk aan de omstandigheden van het gras aan.

Uitgerust met LED koplampen, zodat u op elk moment van de dag een uitstekend uitzicht hebt op het maaiterrein. Geniet van het gemak van de aansluiting voor de tuinslang. Zo spoelt u de onderkant van het maaidek en de twee messen moeiteloos schoon. Het maaidek heeft een maaibreedte van 98 cm en is hiervoor uitgerust met twee messen.

Dankzij de traploos verstelbare hydrostatische transmissie bedient u de snelheid van de Tornado 3098 H met een pedaal net als in de auto. U hoeft niet manueel te schakelen en geniet daarom van het plezier en de essentiële wendbaarheid om gemakkelijk rond obstakels te sturen.

De bumper beschermt de voorkant van de machine terwijl het gazon op hellingen, oneffen terrein en in bochten wordt beschermt tegen beschadiging door het maaidek dankzij de anti-scalpwielen.
Comfort krijgt u op de Tornado 3098 H met de bekerhouder, het soft grip stuurwiel en de ergonomische STIGA zitting.
Meer informatie
Shop OnlineNee
Short DescriptionTuintractor met maaidek met twee messen en een praktische maaibreedte van 98 cm en een performante 500cc Briggs & Stratton OHV benzinemotor. Kies uit twee maaisysteemen: zijwaarts uitwerpen of mulchen. Perfect voor een tuin tot 5000 m2 met hoger gras.
EAN / UCI8008984813854
LineupTornado
LevelEssential
Uniek verkoopsargument 2Stressvrij dankzij hydrostatische transmissie met pedaal
Uniek verkoopsargument 3PTO koppeling voor gemakkelijke en soepele inschakeling van de messen
Uniek verkoopsargument 4LED koplampen voor uitstekend zicht op het werkterrein
Uniek verkoopsargument 5Mulchkit inbegrepen
Uniek verkoopsargument 6Duurzaam en robuust dankzij de gietijzeren vooras en bumper vooraan
Uniek verkoopsargument 198 cm breed maaidek met 2 anti-scalpwielen
Belangrijkste kenmerk 1 titelVoor veeleisende maaisessies
Belangrijkste kenmerk 1 omschrijvingHet 98 cm brede maaidek met twee messen biedt het beste resultaat voor maaien, zijwaarts uitwerpen en mulchen.
Belangrijkste kenmerk 1 afbeelding/T/O/TORNADO3098H_2T0630281ST1_detail01.jpg
Belangrijkste kenmerk 2 titelVoor elk soort gazon
Belangrijkste kenmerk 2 omschrijvingBeheer gemakkelijk gras dat te hoog is gegroeid voor mulchen of opvangen dankzij de directe zijwaartse uitworp.
Belangrijkste kenmerk 2 afbeelding/T/O/TORNADO3098H_2T0630281ST1_detail02.jpg
Belangrijkste kenmerk 3 titelMaaien wordt een plezier
Belangrijkste kenmerk 3 omschrijvingDankzij het pedaal bedient u de snelheid geleidelijk aan, zonder manueel te hoeven schakelen
Belangrijkste kenmerk 3 afbeelding/T/O/TORNADO3098H_2T0630281ST1_detail03.jpg
Award 2 logono_selection
Award 3 logono_selection
Award 1 logono_selection
CE certificaat logono_selection
EAC certificaat logono_selection
FAQ 1 antwoordDe buitenkant van de machine maakt u schoon met water en zeep. Let hierbij op dat er geen water komt in het elektrisch systeem, de motor en de printplaat onder het bedieningspaneel. De opvangzak dient worden leeggemaakt, vrijgemaakt van grasresten en dan opnieuw gemonteerd. Om het maaisysteem schoon te spoelen, dient de opvangzak gemonteerd te zijn, moet de gebruiker op de stoel zitten, het maaisysteem in de stand '1' staan, de motor draaien, de transmissie in neutraal staan en het maaisysteem ingeschakeld zijn. Klik vervolgens een tuinslang vast op de spoelnippel (washing link), draai de watertoevoer open en laat het gedurende enkele minuten stromen terwijl de messen draaien. Achteraf maakt u de opvangzak terug los tot alles volledig droog is. Dan kunt u de zitmaaier opbergen op een beschutte plaats.
FAQ 1 vraagHoe maak ik de machine schoon na het maaien?
FAQ 2 vraagWelke stappen moeten worden ondernomen om de machine op te bergen voor een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?
FAQ 2 antwoordNadat de motor afgekoeld is en de batterij volledig opgeladen is, maakt u de kabels naar de batterij los en bewaart u deze op een droge, vorstvrije plaats. Maak het brandstofreservoir leeg, reinig de machine grondig, controleer het maaisysteem en maak indien nodig een afspraak met een servicepunt voor onderhoud. Berg de machine op met het maaidek op een lage maaistand, op een beschutte, propere plaats en indien mogelijk afgedekt met een hoes of laken.
FAQ 3 vraagWelke stappen moeten worden ondernomen nadat de machine opnieuw wordt gebruikt na een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?
FAQ 3 antwoordSluit de opgeladen batterij terug aan. Vul het brandstofreservoir, controleer het oliepeil, de luchtfilter en brandstofilter. Kijk na of de banden nog de juiste spanning hebben. Zet vervolgens de machine klaar voor het beoogde gebruik (zijuitworp, grasopvang, achteruitworp of mulching). Voor meer info over voorbereidende acties en veiligheidscontroles, raadpleegt u de gebruikshandleiding.
FAQ 4 vraagWelk onderhoud is standaard nodig voor het gebruik van de zitmaaier?
FAQ 4 antwoordVoor elk gebruik raden we aan om de veiligheidscontroles uit te voeren, de bandendruk te controleren en indien nodig de olie en brandstof bij te vullen. Na elk gebruik maakt u de machine, het maaidek en de deflector schoon. Raadpleeg het hoofdstuk Onderhoud in de gebruikshandleiding voor de standaard onderhoudsacties, die aanbevolen zijn voor optimaal gebruik van de machine.
FAQ 5 vraagWelke maaisystemen heeft de machine?
FAQ 5 antwoordDeze zitmaaier kan voor verschillende maaisystemen worden gebruikt: zijwaarts uitwerpen of mulching. Via de deflector wordt het gras rechtstreeks aan de zijkant uitgeworpen, waardoor de machine geschikt is voor maaien van hoger gras. Sluit de uitworpopening af met de bijgeleverde mulchplug om het gras fijn te verhakselen en terug over het gazon te verdelen, waar het natuurlijke voedingsstoffen en vocht afgeeft om de groei te ondersteunen.
FAQ 6 vraagMet welke accessoires en toebehoren kan ik mijn tuintractor uitrusten?
FAQ 6 antwoordDe machine kan worden uitgerust met diverse toebehoren en accessoires voor verschillende tuinklussen en maximale veelzijdigheid van de machine het hele jaar door. Met behulp van een trekhaak kunnen diverse getrokken accessoires ingezet worden, zoals een aanhangwagen, strooiwagen, etc. Voor alle toebehoren, raadpleegt u de relevante productpagina op de STIGA-website.
Vermogen9 kW
KrachtbronBenzine
Batterijcapaciteit18 Ah
Merk motorBriggs & Stratton
Model motorPowerBuilt 4165 AVS
Cilinderinhoud500 cm³
Toerental motor2800 rpm
Voltage batterij12 V
ChokeManueel
Koelsysteem motorLucht
Volume brandstofreservoir6 l
Maximaal werkoppervlak5000 m²
MaaisysteemZijuitworp
Minimale radius (draaicirkel)70 cm
Maaibreedte98 cm
Achteruit maaienJa
Rotatie mesVrij draaiend
Regeling maaihoogteManueel met hendel
Aantal standen maaihoogte7 standen
Maaihoogtes25 - 80 mm
Aantal messen2
Extra maaisysteemMulticlip mulching
Type mesinschakelingElektrisch
TractieAchterwielaandrijving
Soort transmissieBediend met pedaal
Type transmissieHydrostatisch
StuurwielSTIGA classic
Type zittingSTIGA classic
Regeling zittingSchroeven
DashboardNee
Afmetingen voorwielen15x6.00-6
Afmetingen achterwielen18x8.50-8
UrentellerNee
KoplampenLED
Cruise controlNee
Gietijzeren voorasJa
BumperJa
Washing Link (aansluiting tuinslang)Ja
OpbergvakJa
BekerhouderJa
Roterende voorasJa
Anti-scalpwielen2
VeiligheidssysteemZitting met veiligheidsonderbrekingsschakelaar (Safety Contact Breaker)
Kit mulchingInbegrepen
OpladerSingle standard
Trekhaak KitInbegrepen
Gegarandeerd geluidsniveau LWA dB(A)100
Max. trillingen stuurwiel (m/s2)3.33
Max. trillingen bestuurderszitting (m/s2)0.94
Gemeten geluidsniveau LPA (aan oor gebruiker) dB(A)86
Gemeten geluidsniveau LWA dB(A)99
Gewicht in verpakking207.5 kg
Lengte product1726 mm
Breedte product1200 mm
Hoogte product1100 mm
Gewicht product173.000000
Wat zit er in de doos ?Kit mulching<br />Trekhaak<br />Batterijlader
SKU2T0630281/ST1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:TORNADO 3098 H

Belangrijkste kenmerken

Productdetails en specificaties

De handige kenmerken van de STIGA Tornado 3098 H maken het leven van wie en groter gazon met ruig gras moet onderhouden veel gemakkelijker.

Een belangrijk kenmerk is de krachtige Briggs & Stratton PowerBuilt 4165-Series motor. De hoge capaciteit van 500 cc van deze eencilindermotor minimaliseert slijtage van de onderdelen en maakt de rit minder vermoeiend.

De Tornado 3098 H is een veelzijdige machine dankzij de twee maaisysteemen: mulchen of zijwaarts uitwerpen. Samen met de maaihoogteregeling in zeven standen van 25 - 80 mm past u de instellingen van deze zitmaaier gemakkelijk aan de omstandigheden van het gras aan.

Uitgerust met LED koplampen, zodat u op elk moment van de dag een uitstekend uitzicht hebt op het maaiterrein. Geniet van het gemak van de aansluiting voor de tuinslang. Zo spoelt u de onderkant van het maaidek en de twee messen moeiteloos schoon. Het maaidek heeft een maaibreedte van 98 cm en is hiervoor uitgerust met twee messen.

Dankzij de traploos verstelbare hydrostatische transmissie bedient u de snelheid van de Tornado 3098 H met een pedaal net als in de auto. U hoeft niet manueel te schakelen en geniet daarom van het plezier en de essentiële wendbaarheid om gemakkelijk rond obstakels te sturen.

De bumper beschermt de voorkant van de machine terwijl het gazon op hellingen, oneffen terrein en in bochten wordt beschermt tegen beschadiging door het maaidek dankzij de anti-scalpwielen.
Comfort krijgt u op de Tornado 3098 H met de bekerhouder, het soft grip stuurwiel en de ergonomische STIGA zitting.

Voor veeleisende maaisessies

Het 98 cm brede maaidek met twee messen biedt het beste resultaat voor maaien, zijwaarts uitwerpen en mulchen.

Voor elk soort gazon

Beheer gemakkelijk gras dat te hoog is gegroeid voor mulchen of opvangen dankzij de directe zijwaartse uitworp.

Maaien wordt een plezier

Dankzij het pedaal bedient u de snelheid geleidelijk aan, zonder manueel te hoeven schakelen

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Algemene informatie
EAN / UCI8008984813854
Art.nr.2T0630281/ST1
LineupTornado
LevelEssential
Maaisysteem
MaaisysteemZijuitworp
Minimale radius (draaicirkel)70 cm
Maaibreedte98 cm
Achteruit maaienJa
Rotatie mesVrij draaiend
Regeling maaihoogteManueel met hendel
Aantal standen maaihoogte7 standen
Maaihoogtes25 - 80 mm
Aantal messen2
Extra maaisysteemMulticlip mulching
Type mesinschakelingElektrisch
Transmissie
Soort transmissieBediend met pedaal
Type transmissieHydrostatisch
Gereedschap
Kit mulchingInbegrepen
OpladerSingle standard
Trekhaak KitInbegrepen
Algemene afmetingen
Gewicht in verpakking207.5 kg
Lengte product1726 mm
Breedte product1200 mm
Hoogte product1100 mm
Gewicht product173 kg
Vermogen
Vermogen9 kW
KrachtbronBenzine
Batterijcapaciteit18 Ah
Merk motorBriggs & Stratton
Model motorPowerBuilt 4165 AVS
Cilinderinhoud500 cm³
Toerental motor2800 rpm
Voltage batterij12 V
ChokeManueel
Koelsysteem motorLucht
Volume brandstofreservoir6 l
Maximaal werkoppervlak5000 m²
Aandrijving
TractieAchterwielaandrijving
Uitrusting
StuurwielSTIGA classic
Type zittingSTIGA classic
Regeling zittingSchroeven
Afmetingen voorwielen15x6.00-6
Afmetingen achterwielen18x8.50-8
KoplampenLED
Gietijzeren voorasJa
BumperJa
Washing Link (aansluiting tuinslang)Ja
OpbergvakJa
BekerhouderJa
Roterende voorasJa
Anti-scalpwielen2
VeiligheidssysteemZitting met veiligheidsonderbrekingsschakelaar (Safety Contact Breaker)
Trillingen en geluidsniveau
Gegarandeerd geluidsniveau LWA dB(A)100
Max. trillingen stuurwiel (m/s2)3.33
Max. trillingen bestuurderszitting (m/s2)0.94
Gemeten geluidsniveau LPA (aan oor gebruiker) dB(A)86
Gemeten geluidsniveau LWA dB(A)99

Wat zit er in de doos

Wat zit er in de doos

 • Kit mulching

 • Trekhaak

 • Batterijlader

Ondersteuning

Ondersteuning

 • Hoe maak ik de machine schoon na het maaien?

  De buitenkant van de machine maakt u schoon met water en zeep. Let hierbij op dat er geen water komt in het elektrisch systeem, de motor en de printplaat onder het bedieningspaneel. De opvangzak dient worden leeggemaakt, vrijgemaakt van grasresten en dan opnieuw gemonteerd. Om het maaisysteem schoon te spoelen, dient de opvangzak gemonteerd te zijn, moet de gebruiker op de stoel zitten, het maaisysteem in de stand '1' staan, de motor draaien, de transmissie in neutraal staan en het maaisysteem ingeschakeld zijn. Klik vervolgens een tuinslang vast op de spoelnippel (washing link), draai de watertoevoer open en laat het gedurende enkele minuten stromen terwijl de messen draaien. Achteraf maakt u de opvangzak terug los tot alles volledig droog is. Dan kunt u de zitmaaier opbergen op een beschutte plaats.

  Welke stappen moeten worden ondernomen nadat de machine opnieuw wordt gebruikt na een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?

  Sluit de opgeladen batterij terug aan. Vul het brandstofreservoir, controleer het oliepeil, de luchtfilter en brandstofilter. Kijk na of de banden nog de juiste spanning hebben. Zet vervolgens de machine klaar voor het beoogde gebruik (zijuitworp, grasopvang, achteruitworp of mulching). Voor meer info over voorbereidende acties en veiligheidscontroles, raadpleegt u de gebruikshandleiding.

  Welke maaisystemen heeft de machine?

  Deze zitmaaier kan voor verschillende maaisystemen worden gebruikt: zijwaarts uitwerpen of mulching. Via de deflector wordt het gras rechtstreeks aan de zijkant uitgeworpen, waardoor de machine geschikt is voor maaien van hoger gras. Sluit de uitworpopening af met de bijgeleverde mulchplug om het gras fijn te verhakselen en terug over het gazon te verdelen, waar het natuurlijke voedingsstoffen en vocht afgeeft om de groei te ondersteunen.

  Welke stappen moeten worden ondernomen om de machine op te bergen voor een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?

  Nadat de motor afgekoeld is en de batterij volledig opgeladen is, maakt u de kabels naar de batterij los en bewaart u deze op een droge, vorstvrije plaats. Maak het brandstofreservoir leeg, reinig de machine grondig, controleer het maaisysteem en maak indien nodig een afspraak met een servicepunt voor onderhoud. Berg de machine op met het maaidek op een lage maaistand, op een beschutte, propere plaats en indien mogelijk afgedekt met een hoes of laken.

  Welk onderhoud is standaard nodig voor het gebruik van de zitmaaier?

  Voor elk gebruik raden we aan om de veiligheidscontroles uit te voeren, de bandendruk te controleren en indien nodig de olie en brandstof bij te vullen. Na elk gebruik maakt u de machine, het maaidek en de deflector schoon. Raadpleeg het hoofdstuk Onderhoud in de gebruikshandleiding voor de standaard onderhoudsacties, die aanbevolen zijn voor optimaal gebruik van de machine.

  Met welke accessoires en toebehoren kan ik mijn tuintractor uitrusten?

  De machine kan worden uitgerust met diverse toebehoren en accessoires voor verschillende tuinklussen en maximale veelzijdigheid van de machine het hele jaar door. Met behulp van een trekhaak kunnen diverse getrokken accessoires ingezet worden, zoals een aanhangwagen, strooiwagen, etc. Voor alle toebehoren, raadpleegt u de relevante productpagina op de STIGA-website.

GESCHIKT VOOR

BIJHORENDE ACCESSOIRES

 1. COMBI AANHANGWAGEN KUNSTSTOF
  COMBI AANHANGWAGEN KUNSTSTOF
  Kunststof Combi aanhangwagen met capaciteit van 180 liter voor tuintractoren en frontmaaiers
 2. STROOIWAGEN
  STROOIWAGEN
  Kunststof strooiwagen voor tuintractoren en frontmaaiers.
 3. MULCHING PLUG KIT SD 98
  MULCHING PLUG KIT SD 98
  Mulching plug voor tuintractoren.
 4. TREKHAAK KIT SD 98-108
  TREKHAAK KIT SD 98-108
  Trekhaak voor tuintractoren.
 5. GRAS- EN BLADVEGER 42
  GRAS- EN BLADVEGER 42" COMPACT
  Gras- en bladveger van 107 cm voor STIGA Park- en Park Pro-frontmaaiers.

CookieBot