open_in_full

ESTATE 7102 HWSY

Benzinetuintractor
Tuintractor met ruime maaibreedte van 102 cm, twee gesynchroniseerde messen en een krachtige Honda GXV 630 tweecilindermotor. Geleverd met ruime 320 liter opvangzak. De perfecte partner voor het maaien en opvangen van gras op grote gazons tot 7000 m2.
 • Performante Honda tweecilindermotor
 • Versterkt maaidek met 102 cm maaibreedte en 4 anti-scalpwielen
 • Vlot rijden dankzij de hydrostatische transmissie met pedaal
 • 5.5" LED display met alle werkparameters en Best Cutting Zone
 • Krachtige LED koplampen en robuuste bumper vooraan
 • Verbeterd comfort dankzij de zitting met armsteunen en het stuurwiel met soft grip
4.830,00 €
BTW INBEGREPEN

Productdetails en specificaties

De STIGA Estate 7102 HWSY tuintractor is uitgerust met een 688 cc Honda GXV 630 tweecilindermotor en is uitzonderlijk geschikt voor grote gazons, dankzij het maaidek met 102 cm maaibreedte en de erg ruime opvangzak met een capaciteit van 320 liter, zodat u de klus geklaard krijgt met snelheid en efficiëntie.

Bovendien geniet u van een 5.5" kleurenscherm dat duidelijke en gemakkelijk leesbare informatie toont over de belangrijkste werkparameters, zodat u de ideale messnelheid kunt bereiken. Deze zitmaaier wordt gekenmert door met pedaal bediende hydrostatische transmissie, zodat de gebruiker traploos de rijsnelheid kan aanpassen, zonder te hoeven stoppen of manueel versnellingen te schakelen.

Ontworpen voor comfort, daarom is de Estate 7102 HWSY uitgerust met een STIGA Comfort Plus zitting met armsteunen, een STIGA Premium soft grip stuurwiel, een met rubber overtrokken voetpaneel en moeiteloze PTO inschakeling met een druk op de knop.

Een gietijzeren vooras zorgt ervoor dat er gemakkelijk over ruw terrein kan worden gereden, terwijl de anti-scalpwielen beschadiging van het gazon voorkomen tijdens het draaien of rijden op hellingen.

De veelzijdige Estate 7102 HWSY is niet alleen geschikt voor grasopvang, maar eveneens voor mulching of uitworp achteraan. Om de flexibiliteit verder uit te breiden kunt u kiezen uit zeven maaihoogtes, van 30 tot 90 mm.

Onze krachtigste en best uitgeruste producten, met aangepaste prestaties dankzij de vele functies en accessoires. U hoeft geen professional te zijn, deze producten maken van u een Expert.

 • Duurzame machines
 • Superieur vermogen
 • Voor een intensieve werkomgeving
 • Aanpasbare prestaties
 • Meest responsieve bediening

Welk soort tuinier bent u?

Ontdek het assortiment en vind de ideale oplossing volgens uw manier van tuinieren.
Ontwikkeld voor alle beginnende tuiniers en voor wie snel wilt werken en een goede kwaliteit wenst.
Een trapje hoger voor u om in groter tuinomgeving te werken of voor diverse tuinklussen en langere sessies.
 • Robuuste machines
 • Uitdagender werk
 • Langere sessies
 • Verschillende tuinklussen
Onze krachtigste en best uitgeruste producten, met aangepaste prestaties dankzij de vele functies en accessoires. U hoeft geen professional te zijn, deze producten maken van u een Expert.
 • Duurzame machines
 • Superieur vermogen
 • Voor een intensieve werkomgeving
 • Aanpasbare prestaties
 • Meest responsieve bediening

KENMERKEN

Performante en gemakkelijk te monteren messen
Het maaidek heeft een efficiënte maaibreedte van 102 cm twee gesynchroniseerde messen voor een geoptimaliseerd opvangresultaat. De mesinschakeling gebeurt elektromagnetisch en u heeft de keuze tussen zeven maaihoogtes.
Alle informatie in een oogopslag
Dankzij de 5.5" LED display houdt u gemakkelijk de belangrijkste werkparameters in het oog.
LED koplampen voor beter zicht
De nieuwe LED koplampen bieden essentiële verlichting bij schemerduister.
Maximaal comfort
Dankzij het STIGA Premium soft grip stuurwiel, de ergonomische Comfort Plus zitting met armsteunen en de cruise control functie zult u genieten van het superieure rijcomfort dat nodig is voor het regelmatig onderhoud van gazons.

Technologie

Best Cutting Zone efficiëntie
Neem het elk type gazon aan op de ideale manier. Nu ziet u gemakkelijk wanneer uw zitmaaier de beste prestaties levert, ongeacht het terrein of het grastype. Met behulp van de STIGA Best Cutting Zone-functie controleert u eenvoudig het groene lampje op het slimme display.
STIGA maaisysteem
Het geheim van het perfecte resultaat? Het maaidek en de messen van het STIGA maaisysteem, speciaal ontworpen is om optimale prestaties te leveren. Een centrale tunnel geleidt het maaisel moeiteloos door uw tuintractor. En de slim ontworpen opvangzak in textiel zorgt voor een maximale vulcapaciteit.
Gesynchroniseerde messen
Gesynchroniseerde messen wisselen elkaar perfect getimed af. Zo gaat het maaisel efficiënt via de centrale tunnel naar de opvangzak. Het voorkomt bovendien vervelende verstoppingen. U vindt deze op maat gemaakte techniek in specifieke STIGA tuintractoren met een maaibreedte van 92 of 102 cm.

Wat zit er in de doos

ESTATE 7102 HWSY
ESTATE 7102 HWSY
Benzinetuintractor
 • lensKit mulching
 • lensTrekhaak
 • lensBatterijlader

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Algemene informatie
Lineup
Estate
Art.nr.
2T0980381/ST1P
Level
Expert
EAN / UCI
8008984837553
Vermogen
Batterijcapaciteit
18 Ah
Krachtbron
Benzine
Vermogen
12.6 kW
Merk motor
Honda
Model motor
GXV 630
Cilinderinhoud
688 cm³
Toerental motor
2500 rpm
Voltage batterij
12 V
Choke
Manueel
Koelsysteem motor
Lucht
Volume brandstofreservoir
8 l
Maximaal werkoppervlak
7000 m²
Maaisysteem
Minimale radius (draaicirkel)
96 cm
Maaisysteem
Opvang
Maaibreedte
102 cm
Achteruit maaien
Ja
Rotatie mes
Gesynchroniseerd
Regeling maaihoogte
Manueel met hendel
Aantal standen maaihoogte
7 standen
Maaihoogtes
30 - 90 mm
Aantal messen
2
Extra maaisysteem
Achteruitworp, Multiclip mulching
Type mesinschakeling
Elektrisch
Aandrijving
Tractie
Achterwielaandrijving
Transmissie
Type transmissie
Hydrostatisch
Soort transmissie
Bediend met pedaal
Uitrusting
Leegmaken opvangbak
Manueel
Volume opvangbak
320 l
Stuurwiel
STIGA premium met soft grip
Type zitting
STIGA comfort plus met armsteunen
Regeling zitting
Enkele hendel
Dashboard
Ja - met slim breedbeeld display
Afmetingen voorwielen
15x6.00-6
Afmetingen achterwielen
18x8.50-8
Urenteller
Ja - op display
Koplampen
LED
Cruise control
Ja
Gietijzeren vooras
Ja
Bumper
Ja
Washing Link (aansluiting tuinslang)
Ja
Type opvangbak
Textiel
Opbergvak
Ja
Bekerhouder
Ja
Roterende vooras
Ja
Anti-scalpwielen
4
Veiligheidssysteem
Zitting met veiligheidsonderbrekingsschakelaar (Safety Contact Breaker)
Gereedschap
Kit mulching
Inbegrepen
Oplader
Single standard
Trekhaak Kit
Inbegrepen
Trillingen en geluidsniveau
Max. trillingen bestuurderszitting (m/s2)
0.69
Gemeten geluidsniveau LPA (aan oor gebruiker) dB(A)
83.7
Gemeten geluidsniveau LWA dB(A)
100
Max. trillingen stuurwiel (m/s2)
2.84
Gegarandeerd geluidsniveau LWA dB(A)
100
Algemene afmetingen
Gewicht in verpakking
311 kg
Lengte product
2550 mm
Breedte product
1060 mm
Hoogte product
1310 mm
Gewicht product
252 kg

Ondersteuning

Hoe maak ik de machine schoon na het maaien?
De buitenkant van de machine maakt u schoon met water en zeep. Let hierbij op dat er geen water komt in het elektrisch systeem, de motor en de printplaat onder het bedieningspaneel. De opvangzak dient worden leeggemaakt, vrijgemaakt van grasresten en dan opnieuw gemonteerd. Om het maaisysteem schoon te spoelen, dient de opvangzak gemonteerd te zijn, moet de gebruiker op de stoel zitten, het maaisysteem in de stand '1' staan, de motor draaien, de transmissie in neutraal staan en het maaisysteem ingeschakeld zijn. Klik vervolgens een tuinslang vast op de spoelnippel (washing link), draai de watertoevoer open en laat het gedurende enkele minuten stromen terwijl de messen draaien. Achteraf maakt u de opvangzak terug los tot alles volledig droog is. Dan kunt u de zitmaaier opbergen op een beschutte plaats.
Welke stappen moeten worden ondernomen om de machine op te bergen voor een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?
Nadat de motor afgekoeld is en de batterij volledig opgeladen is, maakt u de kabels naar de batterij los en bewaart u deze op een droge, vorstvrije plaats. Maak het brandstofreservoir leeg, reinig de machine grondig, controleer het maaisysteem en maak indien nodig een afspraak met een servicepunt voor onderhoud. Berg de machine op met het maaidek op een lage maaistand, op een beschutte, propere plaats en indien mogelijk afgedekt met een hoes of laken.
Welke stappen moeten worden ondernomen nadat de machine opnieuw wordt gebruikt na een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?
Sluit de opgeladen batterij terug aan. Vul het brandstofreservoir, controleer het oliepeil, de luchtfilter en brandstofilter. Kijk na of de banden nog de juiste spanning hebben. Zet vervolgens de machine klaar voor het beoogde gebruik (zijuitworp, grasopvang, achteruitworp of mulching). Voor meer info over voorbereidende acties en veiligheidscontroles, raadpleegt u de gebruikshandleiding.
Welk onderhoud is standaard nodig voor het gebruik van de zitmaaier?
Voor elk gebruik raden we aan om de veiligheidscontroles uit te voeren, de bandendruk te controleren en indien nodig de olie en brandstof bij te vullen. Na elk gebruik maakt u de machine, het maaidek en de opvangbak schoon. Raadpleeg het hoofdstuk Onderhoud in de gebruikshandleiding voor de standaard onderhoudsacties, die aanbevolen zijn voor optimaal gebruik van de machine.
Welke maaisystemen heeft de machine?
Deze zitmaaier kan voor verschillende maaisystemen worden gebruikt: grasopvang, achteraan uitwerpen of mulching. Voor een net opgeruimd gazon kunt u het grasafval opvangen in de bak achteraan. Met een achterdeflector wordt het gras achter de machine in stroken verdeeld, waardoor de machine geschikt is voor maaien van hoger gras. Sluit de uitworptunnel af met de mulchplug om het gras fijn te verhakselen en terug over het gazon te verdelen, waar het natuurlijke voedingsstoffen en vocht afgeeft om de groei te ondersteunen.
Met welke accessoires en toebehoren kan ik mijn tuintractor uitrusten?
De machine kan worden uitgerust met diverse toebehoren en accessoires voor verschillende tuinklussen en maximale veelzijdigheid van de machine het hele jaar door. Met behulp van een trekhaak kunnen diverse getrokken accessoires ingezet worden, zoals een aanhangwagen, strooiwagen, etc. Voor alle toebehoren, raadpleegt u de relevante productpagina op de STIGA-website.

REACH Informatie

Informatie over Artikel 33 van de REACH wetgeving m.b.t. producten van STIGA Group. Ontdek meer

REACH Informatie


ESTATE 7102 HWSY
125290001/0 FUEL LEVEL INDICATOR Lead 7439-92-1
125601550/0 BLADE SHAFT PULLEY Lead 7439-92-1
182004608/0 BLADE ENGAGE CABLE Lead 7439-92-1
118120007/0 BATTERY 12V 18AH [HAIJIU] Lead 7439-92-1
122746616/0 ANGULAR JOINT NS16 M10 Lead 7439-92-1
Component Component description Substance/s CAS number

BIJHORENDE ACCESSOIRES

COMBI AANHANGWAGEN KUNSTSTOF
 • Promo
COMBI AANHANGWAGEN KUNSTSTOF
Accessoire voor frontmaaier
STROOIWAGEN
STROOIWAGEN
Accessoire voor frontmaaier
TREKHAAK KIT TC102-122
TREKHAAK KIT TC102-122
Accessoire voor tuintractor
MULCHING PLUG KIT TC102 (Yr09)
MULCHING PLUG KIT TC102 (Yr09)
Accessoire voor tuintractor
MULCHING PLUG + MESSEN TC102
MULCHING PLUG + MESSEN TC102
Accessoire voor tuintractor
TREKHAAK KIT MP 84-98
TREKHAAK KIT MP 84-98
Accessoire voor tuintractor
7 producten