ESTATE 7122 HWSY

5.190,00 €
SKU
2T1310381/ST1P
BTW INBEGREPEN
Hoog uitgeruste tuintractor met 122 cm maaidek met twee gesynchroniseerde messen en een krachtige Honda GXV 630 tweecilindermotor. Geleverd met ruime 320 liter grasopvangbak. De perfecte partner voor maaien en opvangen van gras op gazons tot 8000 m2.
 • check Performante Honda tweecilindermotor
 • check Verstevigd maaidek van 122 cm met 4 anti-scalpwielen
 • check Stressvrij rijden dankzij hydrostatische aandrijving met pedaal
 • check 5.5" LED display met alle werkparameters en Best Cutting Zone
 • check Felle LED koplampen en robuuste bumper vooraan
 • check Beter comfort dankzij de ergonomische zitting met armsteunen en het stuurwiel met soft grip
De STIGA Estate 7122 HWSY is een performante machine met een krachtige 688 cc Honda GXV 630 motor, die zorgt voor een laag brandstofverbruik en hoog koppel met beperkte trillingen.

Ontworpen voor gebruik op grote oppervlakken tot 8000 m2. De Estate 7122 HWS heeft daarvoor een extra ruime opvangbak van 320 liter en een maaidek van 122 cm. Zo kunt u in kortere tijd en met minder passages een groot grasoppervlak afwerken. De gesynchroniseerde messen zorgen voor een nette en consistente afwerking.

De hydrostatische transmissie met pedaal geeft u een soepele controle over de rijsnelheid met een pedaal, zonder manueel te hoeven schakelen. Op het dashboard is een slim breedbeeldscherm dat duidelijke en gemakkelijk leesbare informatie toont over de belangrijkste werkparameters. U ziet ook de Best Cutting Zone functie, om de beste maaiprestaties aan de juiste snelheid te verzekeren.

De cruise-control functie op de Estate 7122 HWSY geeft u de keuze om de voorwaartse snelheid vast te zetten, zodat uw voet even kan rusten op langere ononderbroken stukken. Bovendien zorgen het STIGA Premium soft-grip stuurwiel en de STIGA Comfort Plus zitting met armsteunen voor bijkomend rijcomfort.

Gebouwd om te blijven maaien. Deze stevige machine is uitgerust met een gietijzeren vooras om ruw terrein en veeleisend gebruik aan te kunnen. Andere kwaliteiten zijn de anti-scalpwielen die ervoor zorgen dat het maaidek het gazon niet beschadigd op oneffen ondergrond. De elektromagnetische PTO koppeling zorgt voor moeiteloze inschakeling van de messen. De maaihoogte is verstelbaar in zeven standen van 30 tot 90 mm, aanpasbaar aan de omstandigheden van het gras.

Naast opvangen kan dit model ook gebruikt worden voor uitworp achteraan of mulchen van het gras.
Meer informatie
Shop OnlineNee
Short DescriptionHoog uitgeruste tuintractor met 122 cm maaidek met twee gesynchroniseerde messen en een krachtige Honda GXV 630 tweecilindermotor. Geleverd met ruime 320 liter grasopvangbak. De perfecte partner voor maaien en opvangen van gras op gazons tot 8000 m2.
EAN / UCI8008984837577
LineupEstate
Uniek verkoopsargument 5Felle LED koplampen en robuuste bumper vooraan
Uniek verkoopsargument 6Beter comfort dankzij de ergonomische zitting met armsteunen en het stuurwiel met soft grip
Uniek verkoopsargument 1Performante Honda tweecilindermotor
Uniek verkoopsargument 2Verstevigd maaidek van 122 cm met 4 anti-scalpwielen
Uniek verkoopsargument 3Stressvrij rijden dankzij hydrostatische aandrijving met pedaal
Uniek verkoopsargument 45.5" LED display met alle werkparameters en Best Cutting Zone
Belangrijkste kenmerk 1 omschrijvingHet maaidek is extra breed, 122 cm en uitgerust met twee gesynchroniseerde messen voor betere opvangprestaties. De messen worden elektromagnetisch ingeschakeld met een druk op de knop. De maaihoogte is verstelbaar in zeven standen.
Belangrijkste kenmerk 1 titelGemakkelijk de messen bedienen
Belangrijkste kenmerk 1 afbeelding/E/S/ESTATE7122HWSY_2T1310381ST1P_under.jpg
Belangrijkste kenmerk 2 titelRij zo lang als u wilt
Belangrijkste kenmerk 2 omschrijvingDankzij de extra ruime opvangbak van 320 liter hoeft u minder vaak te stoppen aan de composthoop. Met de meegeleverde mulchplug werkt u zonder opvangbak. De grassnippers worden verhakseld tot kleine, snel composterende mulch. Voor natuurlijke bemesting.
Belangrijkste kenmerk 2 afbeelding/E/S/ESTATE7122HWSY_2T1310381ST1P_detail04.jpg
Belangrijkste kenmerk 3 titelLED koplampen voor beter zicht
Belangrijkste kenmerk 3 omschrijvingFelle en energiezuinige LED koplampen voor veilig werken bij schemerduister.
Belangrijkste kenmerk 3 afbeelding/E/S/ESTATE7122HWSY_2T1310381ST1P_detail05.jpg
Belangrijkste kenmerk 4 titelAlle werkparameters in een oogopslag
Belangrijkste kenmerk 4 omschrijvingOp het 5.5" LED display ziet u gemakkelijk alle belangrijke werkingsinformatie.
Belangrijkste kenmerk 4 afbeelding/E/S/ESTATE7122HWSY_2T1310381ST1P_detail03.jpg
Belangrijkste kenmerk 5 titelMaximaal comfort
Belangrijkste kenmerk 5 omschrijvingHet STIGA Premium soft grip stuurwiel, de ergonomische Comfort Plus zitting met armsteunen en de cruise control functie geven u superieur rijcomfort. Essentieel voor wie regelmatig tijd spendeert met maaien.
Belangrijkste kenmerk 5 afbeelding/E/S/ESTATE7122HWSY_2T1310381ST1P_detail06.jpg
Award 3 logono_selection
Award 2 logono_selection
Award 1 logono_selection
CE certificaat logono_selection
EAC certificaat logono_selection
FAQ 1 antwoordDe buitenkant van de machine maakt u schoon met water en zeep. Let hierbij op dat er geen water komt in het elektrisch systeem, de motor en de printplaat onder het bedieningspaneel. De opvangzak dient worden leeggemaakt, vrijgemaakt van grasresten en dan opnieuw gemonteerd. Om het maaisysteem schoon te spoelen, dient de opvangzak gemonteerd te zijn, moet de gebruiker op de stoel zitten, het maaisysteem in de stand '1' staan, de motor draaien, de transmissie in neutraal staan en het maaisysteem ingeschakeld zijn. Klik vervolgens een tuinslang vast op de spoelnippel (washing link), draai de watertoevoer open en laat het gedurende enkele minuten stromen terwijl de messen draaien. Achteraf maakt u de opvangzak terug los tot alles volledig droog is. Dan kunt u de zitmaaier opbergen op een beschutte plaats.
FAQ 1 vraagHoe maak ik de machine schoon na het maaien?
FAQ 2 vraagWelke stappen moeten worden ondernomen om de machine op te bergen voor een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?
FAQ 2 antwoordNadat de motor afgekoeld is en de batterij volledig opgeladen is, maakt u de kabels naar de batterij los en bewaart u deze op een droge, vorstvrije plaats. Maak het brandstofreservoir leeg, reinig de machine grondig, controleer het maaisysteem en maak indien nodig een afspraak met een servicepunt voor onderhoud. Berg de machine op met het maaidek op een lage maaistand, op een beschutte, propere plaats en indien mogelijk afgedekt met een hoes of laken.
FAQ 3 vraagWelke stappen moeten worden ondernomen nadat de machine opnieuw wordt gebruikt na een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?
FAQ 3 antwoordSluit de opgeladen batterij terug aan. Vul het brandstofreservoir, controleer het oliepeil, de luchtfilter en brandstofilter. Kijk na of de banden nog de juiste spanning hebben. Zet vervolgens de machine klaar voor het beoogde gebruik (zijuitworp, grasopvang, achteruitworp of mulching). Voor meer info over voorbereidende acties en veiligheidscontroles, raadpleegt u de gebruikshandleiding.
FAQ 4 vraagWelk onderhoud is standaard nodig voor het gebruik van de zitmaaier?
FAQ 4 antwoordVoor elk gebruik raden we aan om de veiligheidscontroles uit te voeren, de bandendruk te controleren en indien nodig de olie en brandstof bij te vullen. Na elk gebruik maakt u de machine, het maaidek en de opvangbak schoon. Raadpleeg het hoofdstuk Onderhoud in de gebruikshandleiding voor de standaard onderhoudsacties, die aanbevolen zijn voor optimaal gebruik van de machine.
FAQ 5 vraagWelke maaisystemen heeft de machine?
FAQ 5 antwoordDeze zitmaaier kan voor verschillende maaisystemen worden gebruikt: grasopvang, achteraan uitwerpen of mulching. Voor een net opgeruimd gazon kunt u het grasafval opvangen in de bak achteraan. Met een achterdeflector wordt het gras achter de machine in stroken verdeeld, waardoor de machine geschikt is voor maaien van hoger gras. Sluit de uitworptunnel af met de mulchplug om het gras fijn te verhakselen en terug over het gazon te verdelen, waar het natuurlijke voedingsstoffen en vocht afgeeft om de groei te ondersteunen.
FAQ 6 vraagMet welke accessoires en toebehoren kan ik mijn tuintractor uitrusten?
FAQ 6 antwoordDe machine kan worden uitgerust met diverse toebehoren en accessoires voor verschillende tuinklussen en maximale veelzijdigheid van de machine het hele jaar door. Met behulp van een trekhaak kunnen diverse getrokken accessoires ingezet worden, zoals een aanhangwagen, strooiwagen, etc. Voor alle toebehoren, raadpleegt u de relevante productpagina op de STIGA-website.
Batterijcapaciteit18 Ah
KrachtbronBenzine
Merk motorHonda
Model motorGXV 630
Cilinderinhoud688 cm³
Nettovermogen motor13.4 kW
Toerental motor2700 rpm
Voltage batterij12 V
ChokeAutomatisch
Koelsysteem motorLucht
Volume brandstofreservoir8 l
Gemakkelijk bijvullenJa
Maximaal werkoppervlak8000 m²
MaaisysteemOpvang
Minimale radius (draaicirkel)90 cm
Maaibreedte122 cm
Achteruit maaienJa
Rotatie mesGesynchroniseerd
Regeling maaihoogteManueel met hendel
Aantal standen maaihoogte7 standen
Maaihoogtes30 - 90 mm
Maaihoogte geheugensysteemNee
Aantal messen2
Extra maaisysteemAchteruitworp, Multiclip mulching
Type mesinschakelingElektrisch
TractieAchterwielaandrijving
Soort transmissieBediend met pedaal
Type transmissieHydrostatisch
Leegmaken opvangbakManueel
Volume opvangbak320 l
StuurwielSTIGA premium met soft grip
Type zittingSTIGA comfort plus met armsteunen
Regeling zittingEnkele hendel
DashboardJa - met slim breedbeeld display
Afmetingen voorwielen15x6.00-6
Afmetingen achterwielen18x8.50-8
UrentellerJa - op display
KoplampenLED
Cruise controlJa
Gietijzeren voorasJa
BumperJa
Washing Link (aansluiting tuinslang)Ja
Type opvangbakTextiel
OpbergvakJa
12V aansluitingNee
BekerhouderJa
Roterende voorasJa
Anti-scalpwielen4
VeiligheidssysteemZitting met veiligheidsonderbrekingsschakelaar (Safety Contact Breaker)
Kit mulchingInbegrepen
OpladerSingle standard
Trekhaak KitInbegrepen
Gegarandeerd geluidsniveau LWA dB(A)105
Max. trillingen stuurwiel (m/s2)3.22
Max. trillingen bestuurderszitting (m/s2)0.54
Gemeten geluidsniveau LWA dB(A)104
Gemeten geluidsniveau LPA (aan oor gebruiker) dB(A)89.2
Gewicht in verpakking311 kg
Lengte product2418 mm
Breedte product1260 mm
Hoogte product1070 mm
Gewicht product249.000000
Wat zit er in de doos ?Kit mulching<br />Trekhaak<br />Batterijlader
How to video 1 - titelHoe de zitmaaier schoonmaken
How to video 1 - URLhttps://youtu.be/aGDgXzQuBtI
How to video 2 - titelHoe mulchen met de zitmaaier
How to video 2 - URLhttps://youtu.be/DHFoAo6ktxU
SKU2T1310381/ST1P
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:ESTATE 7122 HWSY

Belangrijkste kenmerken

Productdetails en specificaties

De STIGA Estate 7122 HWSY is een performante machine met een krachtige 688 cc Honda GXV 630 motor, die zorgt voor een laag brandstofverbruik en hoog koppel met beperkte trillingen.

Ontworpen voor gebruik op grote oppervlakken tot 8000 m2. De Estate 7122 HWS heeft daarvoor een extra ruime opvangbak van 320 liter en een maaidek van 122 cm. Zo kunt u in kortere tijd en met minder passages een groot grasoppervlak afwerken. De gesynchroniseerde messen zorgen voor een nette en consistente afwerking.

De hydrostatische transmissie met pedaal geeft u een soepele controle over de rijsnelheid met een pedaal, zonder manueel te hoeven schakelen. Op het dashboard is een slim breedbeeldscherm dat duidelijke en gemakkelijk leesbare informatie toont over de belangrijkste werkparameters. U ziet ook de Best Cutting Zone functie, om de beste maaiprestaties aan de juiste snelheid te verzekeren.

De cruise-control functie op de Estate 7122 HWSY geeft u de keuze om de voorwaartse snelheid vast te zetten, zodat uw voet even kan rusten op langere ononderbroken stukken. Bovendien zorgen het STIGA Premium soft-grip stuurwiel en de STIGA Comfort Plus zitting met armsteunen voor bijkomend rijcomfort.

Gebouwd om te blijven maaien. Deze stevige machine is uitgerust met een gietijzeren vooras om ruw terrein en veeleisend gebruik aan te kunnen. Andere kwaliteiten zijn de anti-scalpwielen die ervoor zorgen dat het maaidek het gazon niet beschadigd op oneffen ondergrond. De elektromagnetische PTO koppeling zorgt voor moeiteloze inschakeling van de messen. De maaihoogte is verstelbaar in zeven standen van 30 tot 90 mm, aanpasbaar aan de omstandigheden van het gras.

Naast opvangen kan dit model ook gebruikt worden voor uitworp achteraan of mulchen van het gras.

Gemakkelijk de messen bedienen

Het maaidek is extra breed, 122 cm en uitgerust met twee gesynchroniseerde messen voor betere opvangprestaties. De messen worden elektromagnetisch ingeschakeld met een druk op de knop. De maaihoogte is verstelbaar in zeven standen.

Rij zo lang als u wilt

Dankzij de extra ruime opvangbak van 320 liter hoeft u minder vaak te stoppen aan de composthoop. Met de meegeleverde mulchplug werkt u zonder opvangbak. De grassnippers worden verhakseld tot kleine, snel composterende mulch. Voor natuurlijke bemesting.

LED koplampen voor beter zicht

Felle en energiezuinige LED koplampen voor veilig werken bij schemerduister.

Alle werkparameters in een oogopslag

Op het 5.5" LED display ziet u gemakkelijk alle belangrijke werkingsinformatie.

Maximaal comfort

Het STIGA Premium soft grip stuurwiel, de ergonomische Comfort Plus zitting met armsteunen en de cruise control functie geven u superieur rijcomfort. Essentieel voor wie regelmatig tijd spendeert met maaien.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Algemene informatie
EAN / UCI8008984837577
Art.nr.2T1310381/ST1P
LineupEstate
Maaisysteem
MaaisysteemOpvang
Minimale radius (draaicirkel)90 cm
Maaibreedte122 cm
Achteruit maaienJa
Rotatie mesGesynchroniseerd
Regeling maaihoogteManueel met hendel
Aantal standen maaihoogte7 standen
Maaihoogtes30 - 90 mm
Aantal messen2
Extra maaisysteemAchteruitworp, Multiclip mulching
Type mesinschakelingElektrisch
Transmissie
Soort transmissieBediend met pedaal
Type transmissieHydrostatisch
Gereedschap
Kit mulchingInbegrepen
OpladerSingle standard
Trekhaak KitInbegrepen
Algemene afmetingen
Gewicht in verpakking311 kg
Lengte product2418 mm
Breedte product1260 mm
Hoogte product1070 mm
Gewicht product249 kg
Vermogen
Batterijcapaciteit18 Ah
KrachtbronBenzine
Merk motorHonda
Model motorGXV 630
Cilinderinhoud688 cm³
Nettovermogen motor13.4 kW
Toerental motor2700 rpm
Voltage batterij12 V
ChokeAutomatisch
Koelsysteem motorLucht
Volume brandstofreservoir8 l
Gemakkelijk bijvullenJa
Maximaal werkoppervlak8000 m²
Aandrijving
TractieAchterwielaandrijving
Uitrusting
Leegmaken opvangbakManueel
Volume opvangbak320 l
StuurwielSTIGA premium met soft grip
Type zittingSTIGA comfort plus met armsteunen
Regeling zittingEnkele hendel
DashboardJa - met slim breedbeeld display
Afmetingen voorwielen15x6.00-6
Afmetingen achterwielen18x8.50-8
UrentellerJa - op display
KoplampenLED
Cruise controlJa
Gietijzeren voorasJa
BumperJa
Washing Link (aansluiting tuinslang)Ja
Type opvangbakTextiel
OpbergvakJa
BekerhouderJa
Roterende voorasJa
Anti-scalpwielen4
VeiligheidssysteemZitting met veiligheidsonderbrekingsschakelaar (Safety Contact Breaker)
Trillingen en geluidsniveau
Gegarandeerd geluidsniveau LWA dB(A)105
Max. trillingen stuurwiel (m/s2)3
Max. trillingen bestuurderszitting (m/s2)0
Gemeten geluidsniveau LWA dB(A)104
Gemeten geluidsniveau LPA (aan oor gebruiker) dB(A)89

Wat zit er in de doos

Wat zit er in de doos

 • Kit mulching

 • Trekhaak

 • Batterijlader

Ondersteuning

Ondersteuning

 • Hoe maak ik de machine schoon na het maaien?

  De buitenkant van de machine maakt u schoon met water en zeep. Let hierbij op dat er geen water komt in het elektrisch systeem, de motor en de printplaat onder het bedieningspaneel. De opvangzak dient worden leeggemaakt, vrijgemaakt van grasresten en dan opnieuw gemonteerd. Om het maaisysteem schoon te spoelen, dient de opvangzak gemonteerd te zijn, moet de gebruiker op de stoel zitten, het maaisysteem in de stand '1' staan, de motor draaien, de transmissie in neutraal staan en het maaisysteem ingeschakeld zijn. Klik vervolgens een tuinslang vast op de spoelnippel (washing link), draai de watertoevoer open en laat het gedurende enkele minuten stromen terwijl de messen draaien. Achteraf maakt u de opvangzak terug los tot alles volledig droog is. Dan kunt u de zitmaaier opbergen op een beschutte plaats.

  Welke stappen moeten worden ondernomen nadat de machine opnieuw wordt gebruikt na een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?

  Sluit de opgeladen batterij terug aan. Vul het brandstofreservoir, controleer het oliepeil, de luchtfilter en brandstofilter. Kijk na of de banden nog de juiste spanning hebben. Zet vervolgens de machine klaar voor het beoogde gebruik (zijuitworp, grasopvang, achteruitworp of mulching). Voor meer info over voorbereidende acties en veiligheidscontroles, raadpleegt u de gebruikshandleiding.

  Welke maaisystemen heeft de machine?

  Deze zitmaaier kan voor verschillende maaisystemen worden gebruikt: grasopvang, achteraan uitwerpen of mulching. Voor een net opgeruimd gazon kunt u het grasafval opvangen in de bak achteraan. Met een achterdeflector wordt het gras achter de machine in stroken verdeeld, waardoor de machine geschikt is voor maaien van hoger gras. Sluit de uitworptunnel af met de mulchplug om het gras fijn te verhakselen en terug over het gazon te verdelen, waar het natuurlijke voedingsstoffen en vocht afgeeft om de groei te ondersteunen.

  Welke stappen moeten worden ondernomen om de machine op te bergen voor een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?

  Nadat de motor afgekoeld is en de batterij volledig opgeladen is, maakt u de kabels naar de batterij los en bewaart u deze op een droge, vorstvrije plaats. Maak het brandstofreservoir leeg, reinig de machine grondig, controleer het maaisysteem en maak indien nodig een afspraak met een servicepunt voor onderhoud. Berg de machine op met het maaidek op een lage maaistand, op een beschutte, propere plaats en indien mogelijk afgedekt met een hoes of laken.

  Welk onderhoud is standaard nodig voor het gebruik van de zitmaaier?

  Voor elk gebruik raden we aan om de veiligheidscontroles uit te voeren, de bandendruk te controleren en indien nodig de olie en brandstof bij te vullen. Na elk gebruik maakt u de machine, het maaidek en de opvangbak schoon. Raadpleeg het hoofdstuk Onderhoud in de gebruikshandleiding voor de standaard onderhoudsacties, die aanbevolen zijn voor optimaal gebruik van de machine.

  Met welke accessoires en toebehoren kan ik mijn tuintractor uitrusten?

  De machine kan worden uitgerust met diverse toebehoren en accessoires voor verschillende tuinklussen en maximale veelzijdigheid van de machine het hele jaar door. Met behulp van een trekhaak kunnen diverse getrokken accessoires ingezet worden, zoals een aanhangwagen, strooiwagen, etc. Voor alle toebehoren, raadpleegt u de relevante productpagina op de STIGA-website.

GESCHIKT VOOR

BIJHORENDE ACCESSOIRES

 1. COMBI AANHANGWAGEN KUNSTSTOF
  COMBI AANHANGWAGEN KUNSTSTOF
  Kunststof Combi aanhangwagen met capaciteit van 180 liter voor tuintractoren en frontmaaiers
 2. STROOIWAGEN
  STROOIWAGEN
  Kunststof strooiwagen voor tuintractoren en frontmaaiers.
 3. TREKHAAK KIT TC102-122
  TREKHAAK KIT TC102-122
  Trekhaak voor tuintractoren.
 4. ACHTERDEFLECTOR KIT TC&TCHE102-122
  ACHTERDEFLECTOR KIT TC&TCHE102-122
  Achterdeflector voor tuintractoren.
 5. MULCHING PLUG KIT TC122
  MULCHING PLUG KIT TC122
  Mulching plug voor tuintractoren.
 6. MULCHING PLUG + MESSEN TC122
  MULCHING PLUG + MESSEN TC122
  Mulching kit voor tuintractoren met mulching plug en mes.
 7. TREKHAAK KIT MP 84-98
  TREKHAAK KIT MP 84-98
  Trekhaak voor tuintractoren.

CookieBot