open_in_full

ESTATE PRO 9122 XWSY

Benzinetuintractor
Een krachtige tuintractor met een performante Honda GXV 690 tweecilindermotor, een extra breed maaidek van 122 cm en een ruime opvangzak van 360 liter. Ideaal voor veelzijdige maaien en opvangen op gazons tot 9000 m2.
 • Performante Honda tweecilindermotor
 • Verstevigd maaidek van 122 cm met 4 anti-scalpwielen
 • Vierwielaandrijving zorgt voor uitstekende grip op elk terrein
 • 5.5" LED display met alle werkparameters en Best Cutting Zone
 • Felle LED koplampen en robuuste bumper vooraan
 • Beter comfort dankzij de ergonomische zitting met armsteunen en het stuurwiel met soft grip
7.200,00 €
BTW INBEGREPEN

Productdetails en specificaties

De STIGA Estate Pro 9122 XWSY is een state-of-the-art tuintractor, die dankzij het extra brede maaidek van 122 cm en de vierwielaandrijving ideaal is voor heel grote oppervlakken met hellend terrein en andere uitdagingen. Geschikt voor maaien van gazon tot 9000 m2.

Het kloppende hart is de Honda 690 GXV tweecilindermotor. Een krachtige 688 cc benzinemotor met brandstofbesparende en uitstootverminderende OHV technologie. Zorgt voor een vlotte werking met beperkte trillingen en een superieur koppel.

De Estate Pro 9122 XWSY heeft een hydrostatische aandrijving die zorgt voor optimale controle en wendbaarheid. De rijsnelheid is traploos verstelbaar met een pedaal, zonder manueel te hoeven schakelen. De cruise control geeft u de kant om de voeten even te laten rusten op lange ononderbroken stukken.

De twee gesynchroniseerde messen zorgen voor een nette afwerking: geen enkel sprietje wordt gemist. De mesinschakeling gaat moeiteloos dankzij de elektromagnetische PTO koppeling.

Deze tuintractor biedt negen vooringestelde maaihoogtes en drie maaisysteemen : opvangen, mulchen en achteraan uitwerpen. De Estate Pro 9122 XWSY is dus erg gemakkelijk aan te passen aan de omstandigheden van het gras.

Een verhoogd stuurwiel gecombineerd met een ergonomische zitting met armsteunen verzekeren uitstekend rijcomfort. Een slim breedbeeldscherm toont duidelijke en gemakkelijk leesbare informatie over de belangrijkste werkparameters.

Andere kenmerken die de kwaliteit van deze machine onderstrepen zijn een robuuste bumper beschermt de voorkant van de machine an de vernieuwde motorkap zorgt voor een betere luchttoevoer, voor een gemaximaliseerd vermogen van de motor.

Onze krachtigste en best uitgeruste producten, met aangepaste prestaties dankzij de vele functies en accessoires. U hoeft geen professional te zijn, deze producten maken van u een Expert.

 • Duurzame machines
 • Superieur vermogen
 • Voor een intensieve werkomgeving
 • Aanpasbare prestaties
 • Meest responsieve bediening

Welk soort tuinier bent u?

Ontdek het assortiment en vind de ideale oplossing volgens uw manier van tuinieren.
Ontwikkeld voor alle beginnende tuiniers en voor wie snel wilt werken en een goede kwaliteit wenst.
Een trapje hoger voor u om in groter tuinomgeving te werken of voor diverse tuinklussen en langere sessies.
 • Robuuste machines
 • Uitdagender werk
 • Langere sessies
 • Verschillende tuinklussen
Onze krachtigste en best uitgeruste producten, met aangepaste prestaties dankzij de vele functies en accessoires. U hoeft geen professional te zijn, deze producten maken van u een Expert.
 • Duurzame machines
 • Superieur vermogen
 • Voor een intensieve werkomgeving
 • Aanpasbare prestaties
 • Meest responsieve bediening

KENMERKEN

Optimale prestaties met de vinger bediend
Het maaidek is extra breed, 122 cm en uitgerust met twee gesynchroniseerde messen voor betere opvangprestaties. De messen worden elektromagnetisch ingeschakeld met een druk op de knop. De maaihoogte is verstelbaar in negen standen.
U hoeft niet te stoppen
Dankzij de extra ruime opvangbak van 360 liter hoeft u minder vaak te stoppen aan de composthoop. Met de meegeleverde mulchplug werkt u zonder opvangbak. De grassnippers worden verhakseld tot kleine, snel composterende mulch. Voor natuurlijke bemesting.
4WD voor de beste grip op elk terrein
Vierwielaandrijving geeft de Estate Pro de kracht om op hellingen en veeleisend terrein te maaien, zonder slippen. 20" wielen met brede banden voorkomen schade aan het gazon.
Uitstekend zicht over het werkterrein
Felle en energiezuinige LED koplampen voor veilig werken bij schemerduister.
Alle werkparameters in een oogopslag
Op het LED display ziet u gemakkelijk alle belangrijke werkingsinformatie.
Maximaal comfort
Het STIGA Premium soft grip stuurwiel, de ergonomische Comfort Plus zitting met armsteunen en de cruise control functie geven u superieur rijcomfort. Essentieel voor wie regelmatig tijd spendeert met maaien.

Technologie

Vierwielaandrijving 4WD
STIGA brengt vierwielaandrijving naar uw tuin. Hellend, ruig of oneffen terrein - het maakt niet. Dankzij 4WD aandrijving krijgt u een betere grip en houdt u uw machine in beweging zonder te slippen of te schuiven.
Best Cutting Zone efficiëntie
Neem het elk type gazon aan op de ideale manier. Nu ziet u gemakkelijk wanneer uw zitmaaier de beste prestaties levert, ongeacht het terrein of het grastype. Met behulp van de STIGA Best Cutting Zone-functie controleert u eenvoudig het groene lampje op het slimme display.
STIGA maaisysteem
Het geheim van het perfecte resultaat? Het maaidek en de messen van het STIGA maaisysteem, speciaal ontworpen is om optimale prestaties te leveren. Een centrale tunnel geleidt het maaisel moeiteloos door uw tuintractor. En de slim ontworpen opvangzak in textiel zorgt voor een maximale vulcapaciteit.
Gesynchroniseerde messen
Gesynchroniseerde messen wisselen elkaar perfect getimed af. Zo gaat het maaisel efficiënt via de centrale tunnel naar de opvangzak. Het voorkomt bovendien vervelende verstoppingen. U vindt deze op maat gemaakte techniek in specifieke STIGA tuintractoren met een maaibreedte van 92 of 102 cm.

Wat zit er in de doos

ESTATE PRO 9122 XWSY
ESTATE PRO 9122 XWSY
Benzinetuintractor
 • lensKit mulching
 • lensTrekhaak
 • lensBatterijlader

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Algemene informatie
Lineup
Estate Pro
Art.nr.
2T1535381/ST1P
Level
Expert
EAN / UCI
8008984837607
Vermogen
Batterijcapaciteit
22 Ah
Krachtbron
Benzine
Vermogen
13.5 kW
Merk motor
Honda
Model motor
GXV 690
Cilinderinhoud
688 cm³
Toerental motor
2700 rpm
Voltage batterij
12 V
Choke
Manueel
Koelsysteem motor
Lucht
Volume brandstofreservoir
10 l
Gemakkelijk bijvullen
Ja
Maximaal werkoppervlak
9000 m²
Maaisysteem
Minimale radius (draaicirkel)
90 cm
Maaisysteem
Opvang
Maaibreedte
122 cm
Achteruit maaien
Ja
Rotatie mes
Gesynchroniseerd
Regeling maaihoogte
Manueel met besturingsknop
Aantal standen maaihoogte
9 standen
Maaihoogtes
25 - 100 mm
Maaihoogte geheugensysteem
Ja
Aantal messen
2
Extra maaisysteem
Achteruitworp, Multiclip mulching
Type mesinschakeling
Elektrisch
Aandrijving
Tractie
Vierwielaandrijving
Transmissie
Type transmissie
Hydrostatisch
Soort transmissie
Bediend met pedaal
Uitrusting
Leegmaken opvangbak
Manueel
Volume opvangbak
360 l
Stuurwiel
STIGA premium met soft grip
Type zitting
STIGA comfort plus met armsteunen
Regeling zitting
Enkele hendel
Dashboard
Ja - met slim breedbeeld display
Afmetingen voorwielen
16x6.00-8
Afmetingen achterwielen
20x10.00-10
Urenteller
Ja - op display
Koplampen
LED
Cruise control
Ja
Bumper
Ja
Washing Link (aansluiting tuinslang)
Ja
Type opvangbak
Textiel
Opbergvak
Ja
12V aansluiting
Ja
Bekerhouder
Ja
Roterende vooras
Ja
Anti-scalpwielen
4
Veiligheidssysteem
Zitting met veiligheidsonderbrekingsschakelaar (Safety Contact Breaker)
Gereedschap
Kit mulching
Inbegrepen
Oplader
Single standard
Trekhaak Kit
Inbegrepen
Trillingen en geluidsniveau
Max. trillingen bestuurderszitting (m/s2)
0.7
Gemeten geluidsniveau LPA (aan oor gebruiker) dB(A)
88.5
Gemeten geluidsniveau LWA dB(A)
104
Max. trillingen stuurwiel (m/s2)
3.95
Gegarandeerd geluidsniveau LWA dB(A)
105
Algemene afmetingen
Gewicht in verpakking
370 kg
Lengte product
2620 mm
Breedte product
1266 mm
Hoogte product
1200 mm
Gewicht product
309 kg

Ondersteuning

Hoe maak ik de machine schoon na het maaien?
De buitenkant van de machine maakt u schoon met water en zeep. Let hierbij op dat er geen water komt in het elektrisch systeem, de motor en de printplaat onder het bedieningspaneel. De opvangzak dient worden leeggemaakt, vrijgemaakt van grasresten en dan opnieuw gemonteerd. Om het maaisysteem schoon te spoelen, dient de opvangzak gemonteerd te zijn, moet de gebruiker op de stoel zitten, het maaisysteem in de stand '1' staan, de motor draaien, de transmissie in neutraal staan en het maaisysteem ingeschakeld zijn. Klik vervolgens een tuinslang vast op de spoelnippel (washing link), draai de watertoevoer open en laat het gedurende enkele minuten stromen terwijl de messen draaien. Achteraf maakt u de opvangzak terug los tot alles volledig droog is. Dan kunt u de zitmaaier opbergen op een beschutte plaats.
Welke stappen moeten worden ondernomen om de machine op te bergen voor een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?
Nadat de motor afgekoeld is en de batterij volledig opgeladen is, maakt u de kabels naar de batterij los en bewaart u deze op een droge, vorstvrije plaats. Maak het brandstofreservoir leeg, reinig de machine grondig, controleer het maaisysteem en maak indien nodig een afspraak met een servicepunt voor onderhoud. Berg de machine op met het maaidek op een lage maaistand, op een beschutte, propere plaats en indien mogelijk afgedekt met een hoes of laken.
Welke stappen moeten worden ondernomen nadat de machine opnieuw wordt gebruikt na een periode van langer dan 30 dagen (bijvb. winter)?
Sluit de opgeladen batterij terug aan. Vul het brandstofreservoir, controleer het oliepeil, de luchtfilter en brandstofilter. Kijk na of de banden nog de juiste spanning hebben. Zet vervolgens de machine klaar voor het beoogde gebruik (zijuitworp, grasopvang, achteruitworp of mulching). Voor meer info over voorbereidende acties en veiligheidscontroles, raadpleegt u de gebruikshandleiding.
Welk onderhoud is standaard nodig voor het gebruik van de zitmaaier?
Voor elk gebruik raden we aan om de veiligheidscontroles uit te voeren, de bandendruk te controleren en indien nodig de olie en brandstof bij te vullen. Na elk gebruik maakt u de machine, het maaidek en de opvangbak schoon. Raadpleeg het hoofdstuk Onderhoud in de gebruikshandleiding voor de standaard onderhoudsacties, die aanbevolen zijn voor optimaal gebruik van de machine.
Welke maaisystemen heeft de machine?
Deze zitmaaier kan voor verschillende maaisystemen worden gebruikt: grasopvang, achteraan uitwerpen of mulching. Voor een net opgeruimd gazon kunt u het grasafval opvangen in de bak achteraan. Met een achterdeflector wordt het gras achter de machine in stroken verdeeld, waardoor de machine geschikt is voor maaien van hoger gras. Sluit de uitworptunnel af met de mulchplug om het gras fijn te verhakselen en terug over het gazon te verdelen, waar het natuurlijke voedingsstoffen en vocht afgeeft om de groei te ondersteunen.
Met welke accessoires en toebehoren kan ik mijn tuintractor uitrusten?
De machine kan worden uitgerust met diverse toebehoren en accessoires voor verschillende tuinklussen en maximale veelzijdigheid van de machine het hele jaar door. Met behulp van een trekhaak kunnen diverse getrokken accessoires ingezet worden, zoals een aanhangwagen, strooiwagen, etc. Voor alle toebehoren, raadpleegt u de relevante productpagina op de STIGA-website.

REACH Informatie

Informatie over Artikel 33 van de REACH wetgeving m.b.t. producten van STIGA Group. Ontdek meer

REACH Informatie


ESTATE PRO 9122 XWSY
122746615/0 ANGULAR JOINT M14 Lead 7439-92-1
122746612/0 ANGULAR ARTICULATION NS19 M14X2 UNI EN22 Lead 7439-92-1
125290002/0 FUEL LEVEL INDICATOR Lead 7439-92-1
125601549/0 BLADE SHAFT PULLEY Lead 7439-92-1
125601564/1 BLADE IDLER PULLEY Lead 7439-92-1
118120057/0 BATTERY 12V 22AH Lead 7439-92-1
125601580/0 PULLEY Lead 7439-92-1
Component Component description Substance/s CAS number

BIJHORENDE ACCESSOIRES

COMBI AANHANGWAGEN KUNSTSTOF
 • Promo
COMBI AANHANGWAGEN KUNSTSTOF
Accessoire voor frontmaaier
STROOIWAGEN
STROOIWAGEN
Accessoire voor frontmaaier
TREKHAAK KIT MP 84-98
TREKHAAK KIT MP 84-98
Accessoire voor tuintractor
TREKHAAK KIT TCHE102-122
TREKHAAK KIT TCHE102-122
Accessoire voor tuintractor
MULCHING PLUG KIT TCHE 122
MULCHING PLUG KIT TCHE 122
Accessoire voor tuintractor
MULCHING PLUG + MESSEN TCHE122
MULCHING PLUG + MESSEN TCHE122
Accessoire voor tuintractor
7 producten