Kindergezichtje met gele en rode herfstbladerenKindergezichtje met gele en rode herfstbladeren

Najaarsliefde met STIGA

Het lijkt alsof alles in de herfst verwelkt - maar door nu actie te ondernemen, laat u uw planten het hele jaar door bloeien. Breng uw tuin weer tot leven met STIGA.

Geen betere tijd als het heden

Terwijl uw zomertuin van een laatste bloei geniet, is het nu de perfecte tijd om zaden te zaaien voor een vroege bloei volgend jaar. Plant eenjarige zomerbloeiers nu de grond nog warm is, vooral winterharde planten zoals korenbloemen, goudsbloemen, Juffertje-in-het-groen en klaprozen. Vermijd bollen te planten als de grond erg drassig is. Bekijk de weersvoorspellingen en wacht op een droge periode.

De herfst is ook een goede tijd om winterharde groenten te planten, zoals voorjaarskool, tuinbonen, spinazie en erwten. Dus terwijl u druk bezig bent met het verzamelen van de oogst van dit jaar, moet u niet vergeten groenten te zaaien voor een vroege oogst volgend jaar. Tip: belucht de grond eerst.

Zaden uit een zakje met de hand in een vaas schudden

Alle bladeren zijn bruin en de lucht is grijs

Goud, oranje, bruin... Herfstbladeren zien er prachtig uit. Ze kunnen ook voor ongemakken zorgen in uw tuin als ze niet worden opgeruimd. Afgevallen bladeren schermen het zonlicht af van uw gazon, waardoor het gras geen energie kan produceren om in de wortels op te slaan tijdens de winter. Natte bladeren zorgen bovendien voor een vochtige omgeving, die kan leiden tot schimmelgroei.

Zorg ervoor dat uw gazon blijft bloeien tijdens de koelere herfstdagen met een STIGA bladblazer. De draadloze modellen zijn krachtig, licht en duurzaam, en maken het natte en droge bladeren ruimen een fluitje van een cent.

Man gebruikt STIGA accublazer om bladeren van trappen te verwijderen

De STIGA veegmachines, zowel duwmodellen of gemotoriseerde, zijn ideaal voor het reinigen van harde oppervlakken buitenshuis, zoals opritten, terrassen en paden.

Man gebruikt STIGA veegmachine om herfstbladeren van paden  te verwijderen

Afgevallen bladeren bevatten nog nuttige voedingsstoffen. In plaats van ze allemaal weg te gooien, kunt u ze ook op een STIGA zitmaaier verzamelen. U monteert de gras- en bladveger aan de achterkant van de maaier. Bewaar de verzamelde bladeren in een kippengaas of in vuilniszakken om er een voedzame compost van te maken.

STIGA frontmaaier met gras en bladveger opvangbak voor dode bladeren
De winter komt eraan

Geef uw gazon herfstvoeding, zo krijgt het gras de tijd om de voedingsstoffen op te nemen voor de vorst zijn intrede doet. Dit is ook een goede gelegenheid om uw gazon te verticuteren. Licht wordt schaars rond deze tijd, dus is het belangrijk om zoveel mogelijk licht en lucht bij de wortels te laten komen, voordat de nachten echt beginnen te vallen.

Vergeet niet de grond rond m uw planten en struiken te isoleren met mulch of schors. Zo blijven de wortels tijdens de wintermaanden gezond en neemt het onkruid niet de overhand.

Detail voorzijde van gele STIGA verticuteermachine om gazon te beluchten
Het is niet allemaal kommer en kwel

Nu de dagen donkerder worden, zijn er nog genoeg manieren om kleur in uw tuin te brengen. Begin met het zaaien van winterbloeiende planten zoals cyclamen, helleborussen en winterclematis. Groenblijvers zorgen voor een groene gloed, terwijl kornoelje elke tuin opfleurt met zijn vurig oranje stengels. Plant winterharde groenten zoals boerenkool, paksoi, veldsla en mosterd nu, zodat ze klaar zijn om in de winter te oogsten.

Lok vogels door zonnebloemharten of appelschijfjes en een bakje water neer te zetten. Door nu voedsel te geven, weten de vogels waar ze in de winter moeten zijn. Het is een geweldige manier om wat vrolijkheid en getjilp in uw tuin te brengen.

Roze en paarse cyclamen bloemen
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.