Bescherm uw gazon tegen onkruid in het na- en het voorjaar

Niet te warm en niet te koud. Het najaar en het voorjaar kunnen aanvoelen als perfect tuinweer, maar de mildere temperaturen kunnen vervelend onkruid aanmoedigen om te groeien in uw gazon. Lees onze gids over manieren om uw gazon te beschermen tegen onkruid.

Hoewel mogelijk onkruid een onvermijdelijk onderdeel van tuinieren is, kunt u de kans dat ze wortel schieten minimaliseren met onze handige tips.

Bewater minder vaak, maar in grotere hoeveelheden

Nieuw onkruid heeft korte wortels die water in het oppervlak van de grond absorberen. U kunt het beste minder vaak water geven en grotere hoeveelheden water gebruiken, zodat het op een dieper niveau in de grond dringt en de graswortels voedt in plaats van de jonge wortels van het onkruid.

Laat het gras iets langer groeien

Door uw gras wat hoger te laten groeien tijdens de voorjaars- en najaarsmaanden blijft het oppervlak van de grond in de schaduw. Hierdoor wordt de kans dat onkruid zich verspreidt kleiner, omdat de voortgang wordt belemmerd door het gebrek aan zonlicht dat nodig is voor de productie van energie.

Wees voorzichtig met bemesten

Het is belangrijk om overbemesting van uw gazon te voorkomen wanneer dit onkruid bevat, omdat het verspreiden van te veel meststoffen zowel het onkruid als het gras voedt. Zorg dat u uw gras altijd controleert op onkruid en het verwijdert voordat u kunstmest strooit.

Verzamel grasmaaisel in zakken en breng deze weg

Als uw gazon onkruid bevat, is het belangrijk geen mulchmaaier te gebruiken. De maaier zal het gras en het onkruid maaien en het maaisel als mulch verdelen, en zo onbedoeld onkruidzaden over uw hele tuin verspreiden. Zorg dat u al het onkruid van het gazon verwijdert voordat u maait, of dat u grasmaaisel in zakken verzamelt en afvoert wanneer u klaar bent.

Veelvoorkomend onkruid in het voorjaar en najaar
Straatgras (Poa annua), ruw beemdgras (Poa trivialis) en vogelmuur (Stellaria media) zijn soorten grasonkruid die gedijen in het zachte weer van het voor- en najaar. Wanneer u weet waarop u moet letten, kunt u het onkruid beter bestrijden.
Gelijkaardige berichten over Advies van deskundigen
Voor- en nadelen van mulchen

Mulchmaaiers bieden ongeveer 30% van de voedingsstoffen die uw gras nodig heeft om te gedijen. Maar is een mulchmaaier altijd de slimste keuze? In dit artikel verkennen we de voor- en nadelen van mulchen, zodat u de juiste beslissing voor uw gazon neemt.

MEER WETEN
Uw gids voor de beste maaimethode

Een fout die vaak wordt gemaakt door mensen wanneer ze hun gazon maaien, is dat ze in één keer te veel van de grashoogte verwijderen. Lees verder om te ontdekken waarom het verwijderen van alleen het bovenste derde deel van uw gras bij elke maaibeurt zo goed is voor de gezondheid van uw gazon.

MEER WETEN
Wanneer en hoe bomen snoeien?

Het snoeien van bomen vereist een andere aanpak dan het snoeien van planten. Een verkeerd gesnoeide plant komt wel weer op, maar snoeit u een boom niet goed, dan kan deze dood gaan. In deze gids leert u wanneer en hoe u bomen het best snoeit.

MEER WETEN
10 tips voor veilig gebruik van chemische tuinproducten

Het is heel belangrijk dat u uw planten beschermt tegen ziektes, maar hoe weet u nu wat de veiligste en meest effectieve aanpak is, vooral als het gaat om het gebruik van chemicaliën? We hebben een gebruiksvriendelijke handleiding gemaakt over veilig gebruik van insecticiden en pesticiden, zodat u deze vol vertrouwen kunt aanschaffen en inzetten.

MEER WETEN
Hongerige planten na de winter voeden

De lente is het meest actieve groeiseizoen van het jaar. Planten die de hele koude winter in rust waren, worden wakker en hebben soms extra voedsel nodig. Volg onze gids over het gebruik van meststoffen – en help uw tuin fit en klaar te maken voor de zomer en het lange bloeiseizoen.

MEER WETEN
Snoeien of niet snoeien? Uw vragen beantwoord

Snoeien doet wonderen voor de tuin. Het zorgt voor meer bloemen en een geweldige fruitoogst. Volg deze beproefde tips in februari en word in de lente en zomer beloond met planten die prachtig in bloei staan.

MEER WETEN
Uw gazon voorbereiden op de eerste maaibeurt van het seizoen

Februari is de perfecte tijd om na de lange winterrust wat aandacht te geven aan uw gazon. Maar voordat u het gras voor de eerste keer maait, is het belangrijk om wat voorbereidingen te treffen en eventuele obstakels weg te halen. Lees onze tips om uw gazon én uw grasmaaier te beschermen.

MEER WETEN
Share on Facebook Share on Linkedin
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.