Hoe bewaar ik de accu van mijn grasmaaier?

Je geniet van het gemak van een draadloze grasmaaier zonder uitstoot en motoronderhoud. Dat allemaal dankzij de krachtige accu. Van dat vermogen wil je liefst zo lang mogelijk genieten. Daarom hier enkele slimme tips om je accu correct te bewaren en gebruiken.

Hoe vaak opladen?

Klaar met maaien? Laad dan je accu op voor je deze opbergt. Zo ben je bij de volgende maaibeurt direct klaar om te starten. Lithium-Ion batterijen zijn niet gevoelig aan geheugeneffect en hebben een lage zelfontlading. Er ontstaat dus geen verminderde capaciteit door deze regelmatig op te laden.

Wacht niet telkens tot de accu volledig leeg is om deze op te laden. Te verre ontlading kan op termijn de capaciteit beïnvloeden. Na elk gebruik opladen is dus een goede richtlijn. Doe dit binnen op een koele en droge plaats. Zorg ervoor dat de ventilatie-openingen vrij zijn om oververhitting te voorkomen.

Haal de accu uit de oplader wanneer deze volledig opgeladen is. Dit kun je aflezen aan de LED-lampjes. Laat de accu dus niet in de oplader zitten. Gebruik altijd een originele oplader. Zo ben je er zeker van dat de laadstroom niet te hoog is.

stiga-onderhoud-accu-batterij-tuinmachines

Waar opbergen?

Laat de accu niet in je grasmaaier of oplader zitten wanneer je deze na de maaibeurt opbergt. Leg de accu en oplader in een droge en koele maar vorstvrije plaats, buiten bereik van kinderen.

Li-Ion cellen zijn niet bestand tegen hoge temperaturen. Bewaar de accu dus ergens waar geen direct zonlicht schijnt en het niet te warm wordt. Dus niet in de buurt van een warmtebron (kachel, verwarming, ...). Elektriciteit en water gaan niet samen. Zorg er daarom voor een opbergplaats waar het niet vochtig wordt.

Gebruik je de accu voor een langere tijd niet? In de winter bijvoorbeeld. Laad deze dan om de twee maanden toch eens op. Zo blijft de capaciteit van de cellen behouden.

Wilt u de accu of oplader eens schoon maken? Doe dit dan met een droge doek.

Zie zo, nu weet je hoe en waar je de batterij van je grasmaaier het best opbergt. Deze tips gelden trouwens ook voor Li-Ion batterijen van andere tuinmachines.

Accessories in this article
SBT 520 AE
Accu
99,00 €
SBT 540 AE
Accu
149,00 €
SBT 550 AE
Accu
179,00 €
SCG 515 AE
Acculader
49,00 €
SDC 515 AE
Acculader
89,00 €
SFC 530 AE
Acculader
99,00 €
Gelijkaardige berichten over Advies van deskundigen
5 stappen voor gazonberegening

Er is veel verwarrend advies over hoe u uw gazon goed gehydrateerd houdt. STIGA gelooft in eenvoud. Hier zijn onze top vijf tips om uw gazon gelukkig, gezond en sterk te houden.

MEER WETEN
Wat is de ideale maaihoogte voor mijn gazon?

Of u nu een grasmaaier, een tuintractor of een maairobot hebt, u bepaalt zelf hoe kort of hoog u het gras maait. Lees verder om meer te weten te komen over de beste maaihoogte voor uw gazon.

MEER WETEN
De juiste olie en brandstof voor je gazonmaaier

Voor tuinmachines met een benzinemotor is er brandstof en olie nodig. Maar weet jij welke de geschikte is voor jouw grasmaaier of kettingzaag? De soort is afhankelijk van het type motor: tweetakt of viertakt.

MEER WETEN
Checklist: onderhoud van mijn kettingzaag

Voor alle kettingzagen, ongeacht het type motor, zorg je voor een correcte afstelling van de kettingspanning en het smeersysteem. Met een goede spanning en smering van de ketting voorkom je schade en overmatige slijtage. Controleer dit dus voor elk gebruik, en stel eventueel tijdens het werken bij. Zo blijft de ketting steeds goed gesmeerd en aangespannen.

MEER WETEN
Hoe start ik mijn kettingzaag?

Je kettingzaag is volledig klaar voor gebruik. Maar hoe start je het toestel nu veilig en correct op? Hier een handig stappenplan voor verschillende types kettingzagen: elektrisch met snoer, batterijaangedreven en met benzinemotor.

MEER WETEN
Zo kies je de juiste kettingzaag

De kettingzaag is onmisbaar gereedschap om efficiënt en snel hout te zagen en takken te snoeien. Er zijn drie soorten, afhankelijk van het type motor: benzine, elektrisch en batterijaangedreven. Hoe kies je de ideale kettingzaag? Dat ontdek je in deze blog.

MEER WETEN
Welke olie en brandstof voor je tweetakt tuinmachines?

Voor gemotoriseerd tuingereedschap met benzinemotor heb je olie en brandstof nodig. In een vorig blogartikel las je al welke de geschikte is voor jouw grasmaaier. Nu nemen we handgedragen tuinmachines onder de loep. Dus heb je een kettingzaag, bosmaaier of heggenschaar en wil je weten welke olie en benzine je moet gebruiken? Lees dan zeker verder.

MEER WETEN
Share on Facebook Share on Linkedin
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.