Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Hoe bewaar ik de accu van mijn grasmaaier?

Je geniet van het gemak van een draadloze grasmaaier zonder uitstoot en motoronderhoud. Dat allemaal dankzij de krachtige accu. Van dat vermogen wil je liefst zo lang mogelijk genieten. Daarom hier enkele slimme tips om je accu correct te bewaren en gebruiken.

Hoe vaak opladen?

Klaar met maaien? Laad dan je accu op voor je deze opbergt. Zo ben je bij de volgende maaibeurt direct klaar om te starten. Lithium-Ion batterijen zijn niet gevoelig aan geheugeneffect en hebben een lage zelfontlading. Er ontstaat dus geen verminderde capaciteit door deze regelmatig op te laden.

Wacht niet telkens tot de accu volledig leeg is om deze op te laden. Te verre ontlading kan op termijn de capaciteit beïnvloeden. Na elk gebruik opladen is dus een goede richtlijn. Doe dit binnen op een koele en droge plaats. Zorg ervoor dat de ventilatie-openingen vrij zijn om oververhitting te voorkomen.

Haal de accu uit de oplader wanneer deze volledig opgeladen is. Dit kun je aflezen aan de LED-lampjes. Laat de accu dus niet in de oplader zitten. Gebruik altijd een originele oplader. Zo ben je er zeker van dat de laadstroom niet te hoog is.

stiga-onderhoud-accu-batterij-tuinmachines

Waar opbergen?

Laat de accu niet in je grasmaaier of oplader zitten wanneer je deze na de maaibeurt opbergt. Leg de accu en oplader in een droge en koele maar vorstvrije plaats, buiten bereik van kinderen.

Li-Ion cellen zijn niet bestand tegen hoge temperaturen. Bewaar de accu dus ergens waar geen direct zonlicht schijnt en het niet te warm wordt. Dus niet in de buurt van een warmtebron (kachel, verwarming, ...). Elektriciteit en water gaan niet samen. Zorg er daarom voor een opbergplaats waar het niet vochtig wordt.

Gebruik je de accu voor een langere tijd niet? In de winter bijvoorbeeld. Laad deze dan om de twee maanden toch eens op. Zo blijft de capaciteit van de cellen behouden.

Wilt u de accu of oplader eens schoon maken? Doe dit dan met een droge doek.

Zie zo, nu weet je hoe en waar je de batterij van je grasmaaier het best opbergt. Deze tips gelden trouwens ook voor Li-Ion batterijen van andere tuinmachines.

Accessories in this article
SBT 520 AE
Accu
€ 99,00
SBT 540 AE
Accu
€ 149,00
SBT 550 AE
Accu
€ 179,00
SCG 515 AE
Acculader
€ 49,00
SDC 515 AE
Acculader
€ 89,00
SFC 530 AE
Acculader
€ 99,00
Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Veilig betalen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.