Hoe bewaar ik de accu van mijn grasmaaier?

Je geniet van het gemak van een draadloze grasmaaier zonder uitstoot en motoronderhoud. Dat allemaal dankzij de krachtige accu. Van dat vermogen wil je liefst zo lang mogelijk genieten. Daarom hier enkele slimme tips om je accu correct te bewaren en gebruiken.

Hoe vaak opladen?

Klaar met maaien? Laad dan je accu op voor je deze opbergt. Zo ben je bij de volgende maaibeurt direct klaar om te starten. Lithium-Ion batterijen zijn niet gevoelig aan geheugeneffect en hebben een lage zelfontlading. Er ontstaat dus geen verminderde capaciteit door deze regelmatig op te laden.

Wacht niet telkens tot de accu volledig leeg is om deze op te laden. Te verre ontlading kan op termijn de capaciteit beïnvloeden. Na elk gebruik opladen is dus een goede richtlijn. Doe dit binnen op een koele en droge plaats. Zorg ervoor dat de ventilatie-openingen vrij zijn om oververhitting te voorkomen.

Haal de accu uit de oplader wanneer deze volledig opgeladen is. Dit kun je aflezen aan de LED-lampjes. Laat de accu dus niet in de oplader zitten. Gebruik altijd een originele oplader. Zo ben je er zeker van dat de laadstroom niet te hoog is.

stiga-onderhoud-accu-batterij-tuinmachines

Waar opbergen?

Laat de accu niet in je grasmaaier of oplader zitten wanneer je deze na de maaibeurt opbergt. Leg de accu en oplader in een droge en koele maar vorstvrije plaats, buiten bereik van kinderen.

Li-Ion cellen zijn niet bestand tegen hoge temperaturen. Bewaar de accu dus ergens waar geen direct zonlicht schijnt en het niet te warm wordt. Dus niet in de buurt van een warmtebron (kachel, verwarming, ...). Elektriciteit en water gaan niet samen. Zorg er daarom voor een opbergplaats waar het niet vochtig wordt.

Gebruik je de accu voor een langere tijd niet? In de winter bijvoorbeeld. Laad deze dan om de twee maanden toch eens op. Zo blijft de capaciteit van de cellen behouden.

Wilt u de accu of oplader eens schoon maken? Doe dit dan met een droge doek.

Zie zo, nu weet je hoe en waar je de batterij van je grasmaaier het best opbergt. Deze tips gelden trouwens ook voor Li-Ion batterijen van andere tuinmachines.

Gelijkaardige berichten over Advies van deskundigen
Voor- en nadelen van mulchen

Mulchmaaiers bieden ongeveer 30% van de voedingsstoffen die uw gras nodig heeft om te gedijen. Maar is een mulchmaaier altijd de slimste keuze? In dit artikel verkennen we de voor- en nadelen van mulchen, zodat u de juiste beslissing voor uw gazon neemt.

MEER WETEN
Bescherm uw gazon tegen onkruid in het na- en het voorjaar

Niet te warm en niet te koud. Het najaar en het voorjaar kunnen aanvoelen als perfect tuinweer, maar de mildere temperaturen kunnen vervelend onkruid aanmoedigen om te groeien in uw gazon. Lees onze gids over manieren om uw gazon te beschermen tegen onkruid.

MEER WETEN
Uw gids voor de beste maaimethode

Een fout die vaak wordt gemaakt door mensen wanneer ze hun gazon maaien, is dat ze in één keer te veel van de grashoogte verwijderen. Lees verder om te ontdekken waarom het verwijderen van alleen het bovenste derde deel van uw gras bij elke maaibeurt zo goed is voor de gezondheid van uw gazon.

MEER WETEN
Wanneer en hoe bomen snoeien?

Het snoeien van bomen vereist een andere aanpak dan het snoeien van planten. Een verkeerd gesnoeide plant komt wel weer op, maar snoeit u een boom niet goed, dan kan deze dood gaan. In deze gids leert u wanneer en hoe u bomen het best snoeit.

MEER WETEN
10 tips voor veilig gebruik van chemische tuinproducten

Het is heel belangrijk dat u uw planten beschermt tegen ziektes, maar hoe weet u nu wat de veiligste en meest effectieve aanpak is, vooral als het gaat om het gebruik van chemicaliën? We hebben een gebruiksvriendelijke handleiding gemaakt over veilig gebruik van insecticiden en pesticiden, zodat u deze vol vertrouwen kunt aanschaffen en inzetten.

MEER WETEN
Hongerige planten na de winter voeden

De lente is het meest actieve groeiseizoen van het jaar. Planten die de hele koude winter in rust waren, worden wakker en hebben soms extra voedsel nodig. Volg onze gids over het gebruik van meststoffen – en help uw tuin fit en klaar te maken voor de zomer en het lange bloeiseizoen.

MEER WETEN
Snoeien of niet snoeien? Uw vragen beantwoord

Snoeien doet wonderen voor de tuin. Het zorgt voor meer bloemen en een geweldige fruitoogst. Volg deze beproefde tips in februari en word in de lente en zomer beloond met planten die prachtig in bloei staan.

MEER WETEN
Uw gazon voorbereiden op de eerste maaibeurt van het seizoen

Februari is de perfecte tijd om na de lange winterrust wat aandacht te geven aan uw gazon. Maar voordat u het gras voor de eerste keer maait, is het belangrijk om wat voorbereidingen te treffen en eventuele obstakels weg te halen. Lees onze tips om uw gazon én uw grasmaaier te beschermen.

MEER WETEN
Share on Facebook Share on Linkedin
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.