Wat met het gazon in de winter?

De winter komt eraan. Uw gazon gaat in winterrust en het gras stopt voorlopig met groeien. Dit is volkomen natuurlijk. En toch kan uw gazon bruin of geel worden. Wat doet u dan?

1. Minder water

Als de temperatuur daalt tot het vriespunt, hoeft u het gras niet meer te maaien. En het hoeft al zeker een water meer te krijgen. Voorkom dat het gazon onder water komt te staan. Dat helpt winterziekten voorkomen.

Hiervoor is het aangeraden om het gazon te beluchten op plaatsen waar water blijft staan na een regenbui. Een gazonbeluchter maakt openingen in de bodem, zodat het water in de grond kan dringen en niet op het grasoppervlak blijft staan.

2. Houd het gras hoog

Vergeet niet dat bladeren het energieproducerende deel van de plant zijn. Hoe hoger de grassprieten, hoe meer oppervlak om energie op te slaan voor de winter.

Als u uw gras dus voor de laatste keer maait, kies dan voor een hoge maaihoogte. Zo zijn de grasplanten voldoende sterk om de winter in te gaan.

3. Niet bemesten

Verspreid geen meststoffen over het gazon wanneer dit in rust is. Gazonbemesting kan doorsijpelen naar ondergrondse waterbronnen en zelfs het onkruid voeden.

Bewaar het dus liever voor de lente. Dan krijgt het gazon de nodige boost om het groeiseizoen goed te starten.

Gelijkaardige berichten over Advies van deskundigen
Waarom uw gazon verticuteren in oktober een goed idee is

Veel mensen verticuteren hun gazon alleen in de lente. Maar na de lange zomerdagen kan het ook een belangrijke herfstactiviteit zijn om dood gras, mos en vilt uit uw grastapijt te verwijderen. Hieronder leest u wanneer, hoe en waarom u het best doet.

MEER WETEN
5 stappen voor gazonberegening

Er is veel verwarrend advies over hoe u uw gazon goed gehydrateerd houdt. STIGA gelooft in eenvoud. Hier zijn onze top vijf tips om uw gazon gelukkig, gezond en sterk te houden.

MEER WETEN
Wat is de ideale maaihoogte voor mijn gazon?

Of u nu een grasmaaier, een tuintractor of een maairobot hebt, u bepaalt zelf hoe kort of hoog u het gras maait. Lees verder om meer te weten te komen over de beste maaihoogte voor uw gazon.

MEER WETEN
De juiste olie en brandstof voor je gazonmaaier

Voor tuinmachines met een benzinemotor is er brandstof en olie nodig. Maar weet jij welke de geschikte is voor jouw grasmaaier of kettingzaag? De soort is afhankelijk van het type motor: tweetakt of viertakt.

MEER WETEN
Hoe bewaar ik de accu van mijn grasmaaier?

Je geniet van het gemak van een draadloze grasmaaier zonder uitstoot en motoronderhoud. Dat allemaal dankzij de krachtige accu. Van dat vermogen wil je liefst zo lang mogelijk genieten. Daarom hier enkele slimme tips om je accu correct te bewaren en gebruiken.

MEER WETEN
Checklist: onderhoud van mijn kettingzaag

Voor alle kettingzagen, ongeacht het type motor, zorg je voor een correcte afstelling van de kettingspanning en het smeersysteem. Met een goede spanning en smering van de ketting voorkom je schade en overmatige slijtage. Controleer dit dus voor elk gebruik, en stel eventueel tijdens het werken bij. Zo blijft de ketting steeds goed gesmeerd en aangespannen.

MEER WETEN
Hoe start ik mijn kettingzaag?

Je kettingzaag is volledig klaar voor gebruik. Maar hoe start je het toestel nu veilig en correct op? Hier een handig stappenplan voor verschillende types kettingzagen: elektrisch met snoer, batterijaangedreven en met benzinemotor.

MEER WETEN
Share on Facebook Share on Linkedin
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.