Winterwonderland: wat te doen met een bevroren gazon

In de winter krijgen veel tuinen te maken met koudere temperaturen en extremere weersomstandigheden. Als u uit het raam kijkt en u ziet sneeuw en ijs op uw gazon, dan kunt u het volgende doen:

1. Stap niet op bevroren gras

Het kan best verleidelijk zijn. Het krakend geluid onder je voeten wanneer u stap over gras dat bevroren of besneeuwd is.

Maar op een bevroren gazon wandelen kan het gras beschadigen. U doet er dus goed om om er van een afstandje van te genieten. Geef uw ogen de kost en geniet van het winterse landschap.

 

2. Laat sneeuw met rust

Verwijder de sneeuw niet. Probeer het ijs niet te smelten. Dit beschadigd namelijk de grassprieten die in winterrust zijn. Laat de natuur haar werk doen en laat sneeuw en ijs op uw gazon gewoon smelten.

Tuinpaden, opritten en andere verharde oppervlakken maakt u beter wel sneeuw- en ijsvrij. Zo wandelt u veilig in en rond uw tuin.

 

3. Wees voorzichtig met zout

Als u dooizout op uw stenen paden of terrassen strooit, zorg er dan voor dat het niet op het gras terechtkomt. Zout kan namelijk snel door grasbladeren en -wortels heen branden. Hierdoor verkleurt het gras en gaat het kapot.

Het strooizout blijft bovendien nog lang in de grond achter. Wees dus voorzichtig wanneer u het gebruikt op oppervlakken in de buurt van uw gazon en strooi alleen wanneer het echt nodig is.

 

Gelijkaardige berichten over Advies van deskundigen
Wat met het gazon in de winter?

De winter komt eraan. Uw gazon gaat in winterrust en het gras stopt voorlopig met groeien. Dit is volkomen natuurlijk. En toch kan uw gazon bruin of geel worden. Wat doet u dan?

MEER WETEN
Waarom uw gazon verticuteren in oktober een goed idee is

Veel mensen verticuteren hun gazon alleen in de lente. Maar na de lange zomerdagen kan het ook een belangrijke herfstactiviteit zijn om dood gras, mos en vilt uit uw grastapijt te verwijderen. Hieronder leest u wanneer, hoe en waarom u het best doet.

MEER WETEN
5 stappen voor gazonberegening

Er is veel verwarrend advies over hoe u uw gazon goed gehydrateerd houdt. STIGA gelooft in eenvoud. Hier zijn onze top vijf tips om uw gazon gelukkig, gezond en sterk te houden.

MEER WETEN
Wat is de ideale maaihoogte voor mijn gazon?

Of u nu een grasmaaier, een tuintractor of een maairobot hebt, u bepaalt zelf hoe kort of hoog u het gras maait. Lees verder om meer te weten te komen over de beste maaihoogte voor uw gazon.

MEER WETEN
De juiste olie en brandstof voor je gazonmaaier

Voor tuinmachines met een benzinemotor is er brandstof en olie nodig. Maar weet jij welke de geschikte is voor jouw grasmaaier of kettingzaag? De soort is afhankelijk van het type motor: tweetakt of viertakt.

MEER WETEN
Hoe bewaar ik de accu van mijn grasmaaier?

Je geniet van het gemak van een draadloze grasmaaier zonder uitstoot en motoronderhoud. Dat allemaal dankzij de krachtige accu. Van dat vermogen wil je liefst zo lang mogelijk genieten. Daarom hier enkele slimme tips om je accu correct te bewaren en gebruiken.

MEER WETEN
Checklist: onderhoud van mijn kettingzaag

Voor alle kettingzagen, ongeacht het type motor, zorg je voor een correcte afstelling van de kettingspanning en het smeersysteem. Met een goede spanning en smering van de ketting voorkom je schade en overmatige slijtage. Controleer dit dus voor elk gebruik, en stel eventueel tijdens het werken bij. Zo blijft de ketting steeds goed gesmeerd en aangespannen.

MEER WETEN
Share on Facebook Share on Linkedin
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.