Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

Zo kies je de juiste kettingzaag

De kettingzaag is onmisbaar gereedschap om efficiënt en snel hout te zagen en takken te snoeien. Er zijn drie soorten, afhankelijk van het type motor: benzine, elektrisch en batterijaangedreven. Hoe kies je de ideale kettingzaag? Dat ontdek je in deze blog.

Welk type motor?

Stiga kettingzaag man hout zagen in bos

Die is licht, stil en werkt zonder uitstootgassen. Bovendien heb je geen onderhoud met brandstof, motorolie, filter en bougie. Zorg dat je een voldoende lang snoer hebt en je kunt de machine langdurig gebruiken.

Dit type machines heeft een langere geleider en is dus geschikt voor hardere houtsoorten. Dankzij de brede handgrepen heb je een stevige houvast.

U bent niet beperkt door een elektrisch snoer, dus kunt in alle vrijheid werken. Zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Bovendien produceert deze machine geen storende uitstoot en vergt hij geen motoronderhoud.

Hoe werkt het?

Welk type kettingzaag je ook kiest, de werking is hetzelfde. Een motor drijft een ketting aan, die is uitgerust met schakels. De schakels haken vast rond een geleider. Hoe langer de geleider, hoe meer schakels. En dus ook hoe meer vermogen de machine nodig heeft.

Kettingzagen met benzinemotor

Stiga kettingzaag benzine man hand primer pomp

Dit type kettingzaag heeft een tweetaktmotor. De brandstof bestaat dus uit een mengsel van olie en benzine. Je kunt de brandstof voorgemengd kopen. Zo ben je steeds zeker van de juiste verhouding. Zorg er steeds voor dat er voldoende brandstof in het reservoir is. Een propere filter en bougie zijn ook belangrijk voor een vlotte werking.

De capaciteit van benzinekettingzagen varieert van 26 cc tot 52 cc, wat een vermogen geeft van gemiddeld 0,7 tot 2,3 kW. Het gewicht van deze machines varieert van 3 tot 7 kg, afhankelijk van hun vermogen en de lengte van de geleider.

Elektrische kettingzagen

Stiga kettingzaag elektrisch man hand olie smering knop

Dit type kettingzaag is licht, gebruiksvriendelijk en niet vervuilend. Dankzij de snelle kettingspanner zorg je er moeiteloos voor dat de ketting een goede spanning heeft. Het oliepeil voor de kettingsmering is zichtbaar dankzij het transparante oliereservoir. De smeerhoeveelheid pas je gemakkelijk aan met een draaiknop. Erg onderhoudsvriendelijk dus. Geen motoronderhoud of lastige start. Met een druk op de knop start je een elektrische kettingzaag met minimale inspanningen.

Voor takken en dunne houtstronken is een elektrische kettingzaag perfect. Een elektromotor is minder krachtig dan een benzinemotor, dus niet geschikt voor dikke stammen en harde houtsoorten. Denk er aan dat je steeds het elektrisch snoer goed in het oog houdt. Voor snoeiwerk in bomen is een draadloze kettingzaag beter geschikt.

Batterijaangedreven kettingzagen

stiga kettingzaag draadloos accu man hand boom snoeien takken

Een kettingzaag met accu biedt goede prestaties met minder lawaai en zonder uitstoot noch motoronderhoud. Erg gebruiksvriendelijk, dankzij de start met een druk op de knop. Geen vervuilende uitstoot dankzij de milieuvriendelijke elektromotor met batterij. En draadloos om met alle bewegingsvrijheid te werken. Zelfs wanneer er geen stopcontact in de buurt is.

Het minpunt van batterijaangedreven kettingzaag is de beperkte autonomie. Hoe hoger de gebruiksintensiteit, hoe meer vermogen er nodig is. Dit heeft invloed op de werktijd van de machine. Voor zacht hout en dunne takken gaat de accu langer mee dan voor boomstronken en harder hout.

De tophendel maakt de machine een ideale snoeizaag. Maak de kettingzaag vast voor werken in bomen met het oogje aan de achterkant. Het compacte zwaard van 30 cm is bovendien geschikt voor precies werk.

Zie zo, nu weet je wat de ideale energiebron is voor jouw kettingzaag. Snel naar een STIGA-dealer in je buurt om jouw kettingzaag te kiezen.

Producten in dit artikel
SPR 276 - 10)
Kettingzaag benzine
Lengte zwaard
25 cm
Vermogen
0.7 kW
Type ketting
3/8" .050" (91PX-40X)
€ 259,00
Niet online beschikbaar
SP 386 - 16)
Kettingzaag benzine
Lengte zwaard
40 cm
Vermogen
1.6 kW
Type ketting
3/8" .050" (91PX057X)
€ 279,00
Niet online beschikbaar
SP 426 - 16)
Kettingzaag benzine
Lengte zwaard
40 cm
Vermogen
1.9 kW
Type ketting
.325" .050" (95TXL-66X)
€ 289,00
Niet online beschikbaar
SP 466 - 18)
Kettingzaag benzine
Lengte zwaard
45 cm
Vermogen
2 kW
Type ketting
.325" .058" (21BPX-72X)
€ 349,00
Niet online beschikbaar
SP 526 - 20)
Kettingzaag benzine
Lengte zwaard
50 cm
Vermogen
2.3 kW
Type ketting
.325" .058" (21BPX-78X)
€ 406,00
Niet online beschikbaar
SPR 500 AE - 12)
Accu kettingzaag
Lengte zwaard
30 cm
Vermogen
1 kW
Type ketting
3/8" .050" (91PX-45X)
€ 239,00
Niet online beschikbaar
SEV 2416 Q - 16)
Elektrische kettingzaag
Lengte zwaard
40 cm
Vermogen
2.4 kW
Type ketting
3/8" .050" (91P0057X)
€ 199,00
Niet online beschikbaar
Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Veilig betalen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.