Voor- en nadelen van mulchen

Mulchmaaiers bieden ongeveer 30% van de voedingsstoffen die uw gras nodig heeft om te gedijen. Maar is een mulchmaaier altijd de slimste keuze? In dit artikel verkennen we de voor- en nadelen van mulchen, zodat u de juiste beslissing voor uw gazon neemt.

VOORDELEN VAN MULCHEN

U bespaart er energie mee

Een mulchmaaier doet al het werk voor u, door moeiteloos te maaien en tegelijk het fijne maaisel te verspreiden om als mulch een gratis natuurlijke meststof voor uw gazon te bieden. Dus zodra u klaar bent met maaien, kunt u meteen aan de slag met uw andere favoriete tuinklusjes - of gewoon relaxen en genieten van de schoonheid van uw tuin.

U bespaart er geld mee

Omdat mulchmaaiers het gras dat ze maaien automatisch verspreiden, hoeft u het maaisel niet in zakken verzamelen en het niet weg brengen naar het recyclagepark. U bespaart ook geld op kunstmest, aangezien de mulch een volledig gratis manier is om essentiële voedingsstoffen terug te geven aan uw gazon.

De bodem wordt vruchtbaarder

Mulchmaaiers creëren meer organisch materiaal, waardoor de bodemvruchtbaarheid toeneemt. De voedingsstoffen in grasmaaisel verbeteren de bodemkwaliteit, waardoor micro-organismen en regenwormen worden gevoed. Hierdoor wordt de waterretentie verbeterd en een bloeiend ecosysteem voor gezond gras gecultiveerd.

NADELEN VAN MULCHEN

Vermijd mulchen als uw gazon onkruid bevat

U gebruikt best geen mulchmaaier als er veel onkruid in uw gazon groeit, aangezien onkruidzaden zich dan kunnen verspreiden over uw hele tuin. Een oplossing is eerst zorgen dat u onkruid verwijdert voordat u gaat maaien. Of op plaatsen waar veel onkruid is, harkt u het maaisel nadien op.

Vermijd mulchen als uw gras ziektes heeft

Mulch niet als uw gazon met parasieten te kampen heeft, aangezien u hierdoor de ziektes kunt verspreiden. Wacht tot de plaag is verdwenen of verzamel het grasmaaisel in zakken en breng deze weg wanneer u klaar bent met maaien.

Vermijd mulchen als het gras te lang is

Mulchmaaiers presteren het beste wanneer er vaak wordt gemaaid. Als u maait als het gras te lang is, blijft er een dichte laag maaisel achter op het oppervlak. Lang maaisel blokkeert de vitale luchtstroom tussen de grond en de atmosfeer en vertraagt de waterinfiltratie.

Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.