Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

Trimmer of bosmaaier : kies het geschikte gereedschap

Bosmaaiers en trimmers hebben alvast één ding gemeen : ze komen daar waar je met de grasmaaier niet bij kunt. Maar ze verschillen ook: zowel qua kracht als qua gewicht. De lichte trimmer is ontworpen voor de afwerking, de zwaardere bosmaaier voor het zwaardere werk zoals maaien van overwoekerd terrein.

De grastrimmer : licht en behendig, ideaal voor nauwkeurige afwerking

Een trimmer is onmisbaar om de boorden van het gazon af te werken. Ook rond bomen, stapstenen, tuinmeubelen of andere obstakels en in kleine hoekjes en smalle stukken waar de grasmaaier niet bij kan, wordt het gras netjes weggemaaid. Zo ziet je gazon er tip top uit. Of je nu een toestel op accu, elektrisch of met benzinemotor hebt, een trimmer heeft een laag gewicht en ligt comfortabel in de hand. De steel en het handvat kunnen worden aangepast, zodat elke gebruiker een ergonomische werkhouding kan aannemen. Deze handige machine maait het gras dankzij een draadspoel met een nylondraad in de ronddraaiende maaikop. Deze draad draait razendsnel en maait zo met grote precisie het gras kort, net als een mes. Wanneer de nylondraad een obstakel raakt of taai gras moet maaien, verslijt het snel. De draad breekt af en moet worden verlengd.

stiga sgt trimmer kanten maaien boorden afwerken

 

Gelukkig bestaan er verschillende modellen met een slim veersysteem om de draad makkelijk te verlengen met een tik op de grond. Of met een automatische draadspoel, waar de afgebroken draad automatisch verlengd wordt – tot de spoel leeg is. Dan volstaat het om gewoon een nieuwe draadspoel in de maaikop te klikken.

De bosmaaier : veelzijdig en krachtig, voor het zwaardere werk

Deze machine is krachtiger dan een trimmer, want ze worden gebruikt voor meer veeleisende klussen op grotere oppervlakken. De meeste modellen zijn hiervoor uitgerust met een benzinemotor. Dankzij de nieuwe Lithium-Ion technologie, bestaan er nu ook bosmaaiers op accu. Die leveren evenveel vermogen, maar zonder de uitstoot, het lawaai, de trillingen en het onderhoud van een benzinemotor. Een bosmaaier is ook veel robuuster – en dus ook zwaarder – dan een kleine trimmer. Dit is ook nodig voor het maaien van struiken, uitlopers, dichte begroeiing en overwoekerd terrein. Een bosmaaier kan ook worden gebruikt voor het afwerken van boorden op grote schaal – waar een trimmer tekort komt. De maaikop kan worden verwisseld naargelang het werk dat moet worden uitgevoerd en het type terrein: o een draadspoel met nylondraad – voor het maaien van gras en het afwerken van boorden, o een maaimes met 3 of meer tanden – voor dichte begroeiing met takjes, riet of struiken, o een rond zaagblad – voor heesters, struiken en wijnstokken. Om het gebruik comfortabel te maken en het gewicht van de machine evenredig te verdelen, is een bosmaaier uitgerust met een stuur met twee handgrepen en ergonomisch harnas.

stiga sbc bosmaaier hoog gras onkruid maaien


Welk tuingereedschap je ook gebruikt, vergeet de veiligheid niet.

Bij het maaien kunnen er steeds stukjes groenafval rondvliegen. Door de ronddraaiende beweging aan hoge snelheid kan zelfs een klein stukje tak een verwonding veroorzaken. Bosmaaiers en trimmers zijn uitgerust met een beschermingskap rond de maaikop. Omdat je de machine heen en weer beweegt, kan het steeds gebeuren dat rondvliegend maaiafval of een steentje je raakt. Bescherm dus jezelf tijdens het gebruik van deze machines met een lange broek, stevige schoenen en oogbescherming. Bij langdurig gebruik van een bosmaaier (met benzinemotor), draag je best ook gehoorbescherming – de motor bevindt zich namelijk niet ver van je oren.

Producten in dit artikel
  • Accu kit inbegrepen
SGT 24 AE
Accu bosmaaier
Maaibreedte
25 - 30 cm
Vermogen
0.15 kW
Type handgreep
Ronde beugel
€ 159,00
Niet online beschikbaar
SBC 80 AE
Accu bosmaaier
Maaibreedte
35 - 40 cm
Vermogen
0.33 kW
Type handgreep
Ronde beugel
€ 0,00
Niet online beschikbaar
SBC 80 D AE
Accu bosmaaier
Maaibreedte
35 - 40 cm
Vermogen
0.33 kW
Type handgreep
U-hendel
€ 0,00
Niet online beschikbaar
Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Veilig betalen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.