De beste zaden om in maart te planten

Er zijn zoveel prachtige bloemen om in maart te zaaien dat kiezen moeilijk wordt. Om u te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van fantastische bloemen om dit voorjaar te zaaien.

Winterharde eenjarigen

Winterharde eenjarigen zijn sterke bloemen die u in maart buiten kunt zaaien. Ze doen het het beste in grond die niet is verrijkt met meststoffen, dus u hoeft de grond alleen maar te ontdoen van onkruid en heel fijn te harken. Zaai winterharde eenjarigen direct op de plaats waar u ze wilt laten bloeien. Onze favorieten zijn bernagie, clarkia en korenbloemen.

Halfharde eenjarigen

Zoals de naam al zegt, zijn halfharde eenjarigen niet zo sterk als winterharde eenjarigen. Daarom kunt u ze het beste in maart onder glas zaaien. Zodra de kans op vorst is verstreken, verplaatst u ze naar een terras of kweekbak. Zet ze bij voorkeur de eerste week 's nachts binnen om ze de kans te geven zich aan te passen aan de andere temperatuur. Na een week kunt u ze buiten planten. Onze favoriete halfharde eenjarigen zijn cleome (kattensnor), leeuwenbekjes en zinnia.

Als maart bijzonder warm is, zijn er een paar halfharde eenjarigen die u direct buiten kunt zaaien, zoals afrikaantjes en Oost-Indische kers. Beide hebben prachtige blaadjes, die uw tuin buitengewoon kleurrijk maken.

Wilde-bloemenmix

Niet alleen zijn wilde bloemen een genot om te zien, maar ze zijn ook heel gemakkelijk te zaaien. Zodra de vorst voorbij is, verwijdert u onkruid en harkt u de grond fijn. Strooi daarna de zaden direct op de aarde. Meststoffen zijn niet nodig, omdat deze wilde bloemen het beste in onbemeste grond groeien.

Vaste planten

Vaste planten zijn winterharde planten die elk jaar terugkeren. Ze bloeien meestal één seizoen per jaar, maar bij gunstige omstandigheden wel vele jaren achter elkaar.

Dahlia's zijn populaire vaste planten, die direct het eerste jaar bloeien als u ze in maart in een kas zaait. Voeg aan het begin van de herfst een dikke laag mulch toe voor extra isolatie tijdens de koude wintermaanden. Of graaf de knollen op en bewaar ze op een onverwarmde, vorstvrije plaats.

Maart is ook een prima tijd om snelgroeiende vaste planten onder glas te zaaien. Enkele van onze favoriete snelgroeiende vaste planten zijn echinacea, coreopsis en lupine.

Gelijkaardige berichten over Trends en tips
Geef uw gazon dit voorjaar een boost

De lente is de beste tijd om gras weer aan de groei te krijgen na de rustperiode. Volg onze vijf stappen, van het kiezen van het juiste gereedschap tot het herstellen van kale plekken, en uw gazon zal spoedig groen, weelderig en klaar zijn voor al het zomerleven die op u wacht. 

MEER WETEN
Zonnebloemen kweken, stap voor stap

Zonnebloemen zijn een van de gemakkelijkste manieren om een felle, gedurfde statement te maken in uw tuin. Ze zijn ook eenvoudig te kweken uit zaad, dus zijn ze ideale 'eerste planten' voor kinderen. Deze gids laat u stapsgewijs zien hoe u met succes zonnebloemen kweekt.

MEER WETEN
Planten voor beginners: handige tips

Als het gaat om tuinieren, is het uitvoeren van het voorbereidende werk essentieel. Zorg dat uw planten een zo goed mogelijke start krijgen – en tot sterke en gezonde planten uitgroeien – met onze handige tips.

MEER WETEN
De beste zaden om in april te zaaien

April, wanneer de dagen langer en warmer worden, is de perfecte tijd om een heel wat soorten zaden te zaaien – direct buiten in de grond, of eerst onder glas als het nog steeds vriest. Lees verder voor aanbevelingen voor groente en bloemen, met tips voor de beste resultaten te bereiken.

MEER WETEN
Gids om gazon aan te leggen met graszoden

Met een gazon van graszoden creëert u zo goed als onmiddellijk een totaal nieuwe tuin. In dit artikel leggen we uit hoe u de grond klaar maakt, de graszoden legt en de nieuwe grasmat verzorgt.

MEER WETEN
Uw blauweregen verzorgen – hoe snoeien?

Dit is het seizoen om uw blauweregen te snoeien! Blauweregen is een prachtige houtachtige vaste plant die u twee keer per jaar moet snoeien om ervoor te zorgen dat het hout groeit en u in het seizoen geniet van de bloemenpracht. In dit artikel leggen we uit hoe u het best snoeit om in mei prachtige bloemen te krijgen.

MEER WETEN
Basisgids over bollen, knoppen en bloemen

Lees deze essentiële informatie, waarmee uw vertrouwen als tuinier groeit en ontdek ook hoe u uw tuin evalueert, zowel onder als boven de grond. We bespreken de basisprincipes van grond, zon en vocht om u te helpen de juiste planten voor uw bloembedden en borders te kiezen.

MEER WETEN
Share on Facebook Share on Linkedin
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.