Toptips voor uw terras en tuin

Februari is een belangrijke maand om uw tuin klaar te maken voor de lente- en zomermaanden. We hebben een lijst samengesteld met activiteiten voor een goed verzorgde tuin en een opgeruimd terras, waardoor u weer van een prachtig jaar kunt gaan genieten.


Opruimen, snoeien en maaien

Na alle winterstormen is het tijd om gevallen bladeren en gebroken takken van onder heggen en struiken te verzamelen. Dit creëert niet alleen een opgeruimde tuin, maar zorgt ook voor voldoende luchtstroom tussen de grond en de atmosfeer, wat essentieel is voor de gezondheid van uw planten.

Snoei borderplanten terug die over het gazon heen zijn gegroeid, voordat u voor het eerst gaat maaien. Zo kunt u gemakkelijker en sneller maaien en beschermt u uw planten tegen de messen van uw maaier.

Ruim op en verwijder onkruid

Inspecteer planten en struiken en knip dode bloemen af, zodat er nieuwe bloemen blijven komen. Verwijder onkruid uit bloembedden en gras. U trekt onkruid gemakkelijker uit de grond als het nog klein is, dus hoe eerder in het seizoen u het aanpakt en de groei stopt, hoe minder moeite u later hoeft te doen.

Voed potplanten

Februari is een goede tijd om het vochtgehalte van potplanten te controleren en bemesting toe te voegen, zodat ze voldoende voeding hebben voor een bloeiend voorjaar.

In tegenstelling tot planten in de volle grond hebben planten in potten minder toegang tot voedsel en vocht, omdat ze hun wortels niet verder kunnen verspreiden op zoek naar extra voedsel.

Tref voorbereidingen voor een irrigatiesysteem

Dit is de ideale tijd van het jaar om een irrigatiesysteem te plannen voor de warme en droge lente- en zomermaanden. Met een automatisch irrigatiesysteem bespaart u tijd en energie en, indien correct geïnstalleerd, water. U kunt ook regenwater verzamelen in regentonnen en uw tuin handmatig water geven.

Gelijkaardige berichten over Trends en tips
Geef uw gazon dit voorjaar een boost

De lente is de beste tijd om gras weer aan de groei te krijgen na de rustperiode. Volg onze vijf stappen, van het kiezen van het juiste gereedschap tot het herstellen van kale plekken, en uw gazon zal spoedig groen, weelderig en klaar zijn voor al het zomerleven die op u wacht. 

MEER WETEN
Zonnebloemen kweken, stap voor stap

Zonnebloemen zijn een van de gemakkelijkste manieren om een felle, gedurfde statement te maken in uw tuin. Ze zijn ook eenvoudig te kweken uit zaad, dus zijn ze ideale 'eerste planten' voor kinderen. Deze gids laat u stapsgewijs zien hoe u met succes zonnebloemen kweekt.

MEER WETEN
Planten voor beginners: handige tips

Als het gaat om tuinieren, is het uitvoeren van het voorbereidende werk essentieel. Zorg dat uw planten een zo goed mogelijke start krijgen – en tot sterke en gezonde planten uitgroeien – met onze handige tips.

MEER WETEN
De beste zaden om in april te zaaien

April, wanneer de dagen langer en warmer worden, is de perfecte tijd om een heel wat soorten zaden te zaaien – direct buiten in de grond, of eerst onder glas als het nog steeds vriest. Lees verder voor aanbevelingen voor groente en bloemen, met tips voor de beste resultaten te bereiken.

MEER WETEN
Gids om gazon aan te leggen met graszoden

Met een gazon van graszoden creëert u zo goed als onmiddellijk een totaal nieuwe tuin. In dit artikel leggen we uit hoe u de grond klaar maakt, de graszoden legt en de nieuwe grasmat verzorgt.

MEER WETEN
Uw blauweregen verzorgen – hoe snoeien?

Dit is het seizoen om uw blauweregen te snoeien! Blauweregen is een prachtige houtachtige vaste plant die u twee keer per jaar moet snoeien om ervoor te zorgen dat het hout groeit en u in het seizoen geniet van de bloemenpracht. In dit artikel leggen we uit hoe u het best snoeit om in mei prachtige bloemen te krijgen.

MEER WETEN
Basisgids over bollen, knoppen en bloemen

Lees deze essentiële informatie, waarmee uw vertrouwen als tuinier groeit en ontdek ook hoe u uw tuin evalueert, zowel onder als boven de grond. We bespreken de basisprincipes van grond, zon en vocht om u te helpen de juiste planten voor uw bloembedden en borders te kiezen.

MEER WETEN
De beste zaden om in maart te planten

Er zijn zoveel prachtige bloemen om in maart te zaaien dat kiezen moeilijk wordt. Om u te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van fantastische bloemen om dit voorjaar te zaaien.

MEER WETEN
Share on Facebook Share on Linkedin
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.