Uw blauweregen verzorgen – hoe snoeien?

Dit is het seizoen om uw blauweregen te snoeien! Blauweregen is een prachtige houtachtige vaste plant die u twee keer per jaar moet snoeien om ervoor te zorgen dat het hout groeit en u in het seizoen geniet van de bloemenpracht. In dit artikel leggen we uit hoe u het best snoeit om in mei prachtige bloemen te krijgen.

Blauweregen is een fantastische klimplant die in het late voorjaar een waterval van geurige bloemen geeft. Om de plant onder controle te houden  goed snoeien en leiden belangrijk. Snoei daarom in de warme maanden overmatige groei terug en kort deze scheuten vervolgens in februari of maart, vóór het groeiseizoen, nog verder in.

Inspecteer grondig

Kijk eerst goed naar de plant en bind langere scheuten, nodig voor de groei, vast. Vervang ook al het bindmateriaal dat in de stam en takken snijdt. Bekijk vóór het snoeien of u tevreden bent met de manier waarop u de blauweregen hebt geleid. Als u wilt dat de blauwe regen een pergola of muur bedekt, wacht dan met snoeien totdat deze is bedekt.

Pak de snoeischaar

Het doel van snoeien is om uw plant vóór het groeiseizoen netjes te maken en ervoor te zorgen dat de prachtige bloemen niet worden verborgen door bladeren. Snoei lange takken terug naar de tweede of derde knop vanaf de basis en vergeet niet om van tevoren deze plekken met touw te markeren. Laat eventuele bloeiende 'sporen' (de korte takken met geclusterde knoppen) intact.

Ga nog een stapje verder

Bij een oudere plant moet u misschien agressiever snoeien om oude en weerbarstige takken te verwijderen. En ook bij onderhoud van de muur of pergola waarop de plant groeit moet u wellicht harder snoeien. Voorbeelden van hard snoeien zijn het inkorten van lange takken, het verwijderen van oudere stammen en het terugsnoeien van de plant tot de hoofdtak, of zelfs tot de grond.

Gelijkaardige berichten over Trends en tips
Geef uw gazon dit voorjaar een boost

De lente is de beste tijd om gras weer aan de groei te krijgen na de rustperiode. Volg onze vijf stappen, van het kiezen van het juiste gereedschap tot het herstellen van kale plekken, en uw gazon zal spoedig groen, weelderig en klaar zijn voor al het zomerleven die op u wacht. 

MEER WETEN
Zonnebloemen kweken, stap voor stap

Zonnebloemen zijn een van de gemakkelijkste manieren om een felle, gedurfde statement te maken in uw tuin. Ze zijn ook eenvoudig te kweken uit zaad, dus zijn ze ideale 'eerste planten' voor kinderen. Deze gids laat u stapsgewijs zien hoe u met succes zonnebloemen kweekt.

MEER WETEN
Planten voor beginners: handige tips

Als het gaat om tuinieren, is het uitvoeren van het voorbereidende werk essentieel. Zorg dat uw planten een zo goed mogelijke start krijgen – en tot sterke en gezonde planten uitgroeien – met onze handige tips.

MEER WETEN
De beste zaden om in april te zaaien

April, wanneer de dagen langer en warmer worden, is de perfecte tijd om een heel wat soorten zaden te zaaien – direct buiten in de grond, of eerst onder glas als het nog steeds vriest. Lees verder voor aanbevelingen voor groente en bloemen, met tips voor de beste resultaten te bereiken.

MEER WETEN
Gids om gazon aan te leggen met graszoden

Met een gazon van graszoden creëert u zo goed als onmiddellijk een totaal nieuwe tuin. In dit artikel leggen we uit hoe u de grond klaar maakt, de graszoden legt en de nieuwe grasmat verzorgt.

MEER WETEN
Basisgids over bollen, knoppen en bloemen

Lees deze essentiële informatie, waarmee uw vertrouwen als tuinier groeit en ontdek ook hoe u uw tuin evalueert, zowel onder als boven de grond. We bespreken de basisprincipes van grond, zon en vocht om u te helpen de juiste planten voor uw bloembedden en borders te kiezen.

MEER WETEN
De beste zaden om in maart te planten

Er zijn zoveel prachtige bloemen om in maart te zaaien dat kiezen moeilijk wordt. Om u te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van fantastische bloemen om dit voorjaar te zaaien.

MEER WETEN
Share on Facebook Share on Linkedin
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.