FAQ Autonome RobotgrasmaaiersFAQ Autonome Robotgrasmaaiers

STIGA Autonome Robotgrasmaaiers
FAQ

Overzicht
Een STIGA autonome robotmaaier is een gloednieuwe generatie robotmaaiers van STIGA. Ze werken zonder perimeterdraad, hun grenzen zijn volledig virtueel en kunnen door de gebruiker worden aangepast aan hun voorkeuren of behoeften. Ze kunnen dit doen, omdat ze door de tuin navigeren dankzij het GPS-signaal, gecombineerd met RTK-technologie (Real Time Kinematic), die ervoor zorgt dat hun nauwkeurigheid ongeveer 2 cm is tijdens het snijden. STIGA autonome robots zijn uitgerust met een gepatenteerde technologie, genaamd STIGA Active Guidance System, waarmee de robotsnijsessies vooruit kan plannen.
De STIGA autonome robotmaaier maait het gras binnen een virtuele grens. De perimeter wordt ingesteld via de app en heeft geen snoer nodig. De STIGA autonome robotmaaiers hebben geen fysieke perimeterdraad nodig, omdat ze worden geleid door het GNSS-RTK-signaal, gecombineerd met de voorspellende STIGA AGS-technologie. De robot is een onderhoudsmaaier, wat betekent dat hij het gras niet verzamelt, maar in plaats daarvan wordt het maaisel over het gazon verspreid dat vervolgens als een natuurlijke meststof uiteenvalt. Geprogrammeerd om het gazon met geplande intervallen te trimmen, weet de maaier automatisch wanneer het moet terugkeren naar het laadstation.
De gepatenteerde AGS (Active Guidance System)-technologie van STIGA, die automatische robotgrasmaaiers uitrust, ""leert en brengt"" de dynamiek van uw tuin in kaart, samen met de patronen van de blinde vlekken van de GPS-satelliet, terwijl die zich in de loop van de dag verplaatsen. Op deze manier kan de robotgrasmaaier maaisessies vooruit plannen, precies weten wanneer en wanneer er gemaaid moet worden, om nooit signaal te verliezen en het risico op stilstand te vermijden. Je hoeft niet in te grijpen of iets te doen; na een leerfase (meestal 3 dagen nadat de robotmaaier voor de eerste keer is geactiveerd), heeft de STIGA autonome robotmaaier zowel uw gazon als de lucht erboven in kaart gebracht, precies wetend wanneer en waar het satellietsignaal sterk genoeg is om ononderbroken te maaien. Lees meer over STIGA AGS-technologie door de video hier te bekijken.
Dankzij de STIGA AGS-technologie waarmee ze zijn uitgerust, kunnen alle STIGA autonome robotmaaiers hun maaisessies vooruit plannen. Om te beslissen wanneer en waar er gemaaid moet worden, voorspellen ze de beschikbaarheid van GPS-signalen, op basis van de skymap die ze hebben onthouden en voortdurend bijwerken. Er is geen risico dat de robotgrasmaaier uitvalt in het midden van de tuin, omdat hij zal vermijden om te maaien in gebieden waar het signaal slecht is. De STIGA autonome robotmaaier zal terugkeren naar dat gebied zodra het zal weten, er zijn genoeg satellieten in de lucht erboven om ononderbroken te maaien.
STIGA autonome robotmaaiers werken met RTK-GPS-technologie. Op Real-Time Kinematic (RTK) gebaseerde GPS-systemen worden gebruikt in grotere industriële robotmaaiers die worden gebruikt voor het maaien van grote oppervlakken. RTK GPS verbetert de nauwkeurigheid tot tussen 1 en 4 centimeter. Deze systemen maken gebruik van een vast datumpunt dat een 'Basisstation' wordt genoemd - wat we 'Referentiestation' van onze robot' noemen - in combinatie met de Roving Unit (de robot). Het referentiestation volgt signalen van zoveel mogelijk GPS-satellieten in 'real time' om zijn eigen wereldwijde locatie vast te stellen. Het berekent zijn eigen positie en verzamelt de afstandsmetingen naar de satellieten en bereidt deze voor om te gebruiken als 'Correctiegegevens'. Het referentiestation en de robotmaaier zijn in constante communicatie - met behulp van de signalen en correctiegegevens om foutinvloeden (zoals atmosferische en satelliet atoomklokfouten) te verwijderen en de locatie van de robotmaaier nauwkeurig te maken tot op 1 en 4 centimeter. Het referentiestation en de robotmaaier communiceren via een 4G mobiel datasignaal.
STIGA autonome robotmaaiers zijn uitgerust met 4G-technologie, die betrouwbaarder is dan traditionele radiogolven en een ononderbroken verbinding tussen de robot en zijn referentiestation mogelijk maakt, waardoor de GPS RTK-technologie naar behoren werkt. De technologie van de robot is gebaseerd op datacommunicatie tussen de STIGA Cloud en de robot zelf. Dataverkeer wordt ook door de robot gebruikt om 2 cm precisie te krijgen bij het maaien. Het gegevensverkeer zorgt ook voor een optimale signaaldekking, zodat uw robot ook bij obstakels zoals tuinmuren, huizen, tuingebouwen en dicht gebladerte optimaal kan blijven werken. Hoe de tuin er ook uitziet, bomen, obstakels of gebouwen erin: Het signaal van stiga autonome robotmaaiers is stabiel, veilig en onbreekbaar. Lees meer op de speciale pagina.
Ja, alle STIGA autonome robotmaaiers worden aangedreven door een STIGA ePower geïntegreerde batterij, met verschillende stroomsterktes afhankelijk van het robotmodel. Dankzij de ePower-batterijtechnologie kunnen alle STIGA robotmaaiers (niet alleen autonome, maar ook draadgeleide robotmaaiers) het gazon in slechts twee maaicycli per dag verzorgen, waardoor het gras voldoende tijd heeft om af te dichten, te genezen en weer rechtop te staan.
Ja, STIGA autonome robotmaaiers kunnen mogelijk 's nachts maaien, maar we raden ten zeerste aan om ze alleen overdag te laten werken, mogelijk in de voorgestelde maaisessies (de STIGA. Go-app zal ze voor u aanbevelen, afhankelijk van de afmetingen van uw gazon). Omdat gras 's nachts erg vochtig is en de tuin wordt ingenomen door het nachtleven, zoals kleine insecten en egels, raden we aan om zowel de gezondheid van het gazon te koesteren als het ecosysteem te respecteren en 's nachts geen maaisessies te plannen.
Ja, de STIGA autonome robotmaaier kan in de regen werken; We raden u echter aan om de regensensoren te activeren, omdat het maaien van nat gras het gazon kan verpesten. Wanneer de sensoren regen detecteren, keert de robotmaaier automatisch terug naar het laadstation en wacht op de volgende werkcyclus.
Via de STIGA.GO App kan de gebruiker beslissen om zijn STIGA autonome robotmaaier in een van de 4 beschikbare maairichtingen te laten maaien: PARALLEL NOORD-ZUID Tijdens elke maaisessie maait de robot in de geselecteerde zone volgens de richting Noord-Zuid. PARALLEL OOST-WEST Tijdens elke maaisessie maait de robot in de geselecteerde zone volgens de richting Oost-West. DIAGONAAL Tijdens elke maaisessie maait de robot in de geselecteerde zone volgens de richting Oost-West. De soepelheid van de bewegingen en de maaisnelheid zijn nauwkeurig bestudeerd om de gezondheid van het gazon te bevorderen en hangen af van het navigatiealgoritme.
De STIGA.GO App stelt een specifiek tijdstip voor om het gazon te maaien, omdat het gras niet altijd klaar of in goede conditie is om goed gemaaid te worden. Om de gezondheid van het gras en de heelltijd te respecteren en er zeker van te zijn dat het gazon in de juiste omstandigheden is om gemaaid te worden, heeft de STIGA gazonexpert twee ideale tijdstippen gevonden om de maaisessies te plannen - klik hier om er meer over te weten te komen.
Een van de belangrijkste redenen waarom de STIGA autonome robotmaaier kan werken in slechts 2 maaicycli per dag heeft te maken met de gezondheid van het gazon... en ook met de tijd die u op het gazon doorbrengt! Door de 2 maaibeurten per dag te plannen in twee specifieke tijdsbestekken, krijgt het gazon de tijd om zich te herstellen en weer op te richten. De autonome robotmaaiers laten minimaal 5 uur tussen de maaibeurten. Zo heeft het gras voldoende tijd om het vocht in te sluiten en te genezen van de "verwonding" van het maaien, voordat de volgende maaibeurt plaatsvindt. Met slechts 2 maaibeurten per dag laat de autonome robotmaaier meer dan genoeg tijd tussen de maaibeurten, zodat de grassprieten goed kunnen herstellen, weer fier overeind kunnen komen en gezond kunnen blijven groeien.
Al onze connectiviteitspakketten worden geleverd door Vodafone, onze belangrijkste partner voor connectiviteit. Verdere informatie vindt u op stiga.com
NEE, de STIGA autonome robotmaaier vangt geen gras op. Hij mulcht, wat betekent dat het maaisel op het gazon wordt uitgestrooid en vervolgens wordt afgebroken tot een natuurlijke meststof. Als u meer wilt weten over mulchen en de voordelen ervan, lees dan meer hier
Tijdens de eerste installatie registreert de STIGA autonome robotmaaier de positie van zowel het laad- als het referentiestation. Deze twee elementen kunnen op dezelfde positie of op twee verschillende locaties worden geïnstalleerd, afhankelijk van de vorm van uw tuin. Bekijk HIER de instructievideo's om de meest geschikte configuratie voor uw autonome robotmaaier te weten te komen.
Ja, de nieuwe STIGA autonome robotmaaier kan met gemak zelfs door smalle ruimtes maaien, u moet alleen zeker zijn dat het signaal ook op die plaatsen stabiel is. Tijdens de perimeterregistratie moet u het juiste pad vastleggen, inclusief die smalle ruimtes, rekening houdend met de internetverbinding en de mogelijke aanwezigheid van obstakels. Klik HIER om te zien hoe u de perimeter van uw tuin kunt registreren met behulp van de STIGA.Go App.
Help me kiezen
STIGA autonome robotmaaiers zijn een nieuw soort robotmaaiers die u maximale vrijheid en flexibiliteit in uw tuin geven. En hier leest u hoe dat werkt: 1) Virtuele perimeter. Geen draad nodig. Installatie gebeurt via de App. 2) Altijd flexibele borders. Voortdurend aanpasbaar aan de manier waarop uw tuin verandert (of u deze wilt veranderen). 3) Voorspellend. Hij plant vooruit zodat hij altijd weet waar en wanneer hij moet maaien. Dankzij het actief in kaart brengen van de tuin en de voorspellende gepatenteerde AGS-technologie. 4) Nauwkeurig door systematische maaipatronen. 5) Niet te verbreken signaal, niet te stoppen communicatie. Via 4G-verbinding. Referentiestation en connectiviteitsgegevens inbegrepen. 6) Volledig beheersbaar via de STIGA.GO-app. Geïntegreerd met Alexa. Van installatie tot afstandsbediening, alles gebeurt via de STIGA.GO App.
De STIGA autonome robotmaaiersfamilie telt 3 verschillende modellen, geschikt voor 3 verschillende tuinmaten. Ze onderscheiden zich voor weinig functies, voornamelijk tuingrootte, batterijvermogen, aantal bladen onder het dek en hellingen die ze kunnen beheren. De A 1500 is de 'kleine' autonome robotmaaier, geschikt voor tuinen tot 1500 m². De A 3000 is gebaseerd op het grote platform, wat betekent dat hij 6 bladen heeft in plaats van 4 en een helling van 50% (27 °) aankan, in gazons tot 3000 m². De A 5000 is de grootste maaier, gebaseerd op hetzelfde platform als de A 3000, maar met een grotere accu.
Gebruik
Ja, gebruik de STIGA. GO-app en verbind je autonome robotmaaier met Alexa om te communiceren met de STIGA robotmaaier, waar je ook bent. Via een eenvoudig spraakbericht kunt u een nieuwe maaisessie starten, op de hoogte zijn van de positie en de status van de robotmaaier of fouten of problemen op afstand oplossen.
Nee, onze autonome robotmaaiers zijn uitgerust met gratis connectiviteit voor de levensduur van je robot zonder extra kosten. Ontdek alle details over connectiviteit op connectiviteitspagina
U kunt uw product registreren via stiga.be_nl of STIGA.GO App Zorg ervoor dat u de volgende informatie bij de hand hebt voordat u begint: - Aankoopbewijs - Foto van uw productlabel (serienummerplaat) - Aankoopdatum van het product Volg de instructies die tijdens de procedure verschijnen en uw product zal met succes worden geregistreerd. Als u extra ondersteuning nodig hebt tijdens de productregistratie, dan kunt u dat hier Om uw STIGA autonome robotmaaier met succes te gebruiken, moet u er rekening mee houden dat u de STIGA.GO App moet downloaden en uw autonome robotmaaier moet registreren, anders kunt u de eerste installatie niet starten.
Voor de eerste installatie van de STIGA autonome robotmaaier moet u: - De snelstartgids bij de hand houden waarin wordt uitgelegd hoe u de referentie en het laadstation correct installeert. Als u de snelstartgids van uw robotmaaier niet kunt vinden, download deze - Download de STIGA. GO App op uw telefoon - Bekijk alle how-to-video's over hoe u de referentie en het laadstation van de robotmaaier correct plaatst. Bekijk alle stappen die nodig zijn om uw autonome robotmaaier te installeren en te koppelen met uw telefoon, de werkperimeter te registreren en obstakels in de tuin uit te sluiten van de perimeter.
Om het referentie- en laadstation van de STIGA autonome robotmaaier correct te installeren, volgt u de instructies op de snelstartgids die u in de doos vindt. U kunt ook HIER klikken en onze instructievideo's op YouTube volgen. Denk eraan: 1) Het referentiestation moet voortdurend satellieten ZIEN. 2) Het kan geen signaalvermindering accepteren. 3) De positionering van het referentiestation is de sleutel. 4) Het referentiestation heeft verplicht een zichthoogte van 120° nodig. Dus als u het laadstation dicht bij een obstakel wilt plaatsen, waar de signaalontvangst slecht of onderbroken kan zijn, moet het referentiestation uit het laadstation worden gehaald en daar worden geplaatst waar 120° zicht mogelijk is.
Om de virtuele perimeter van uw STIGA autonome robotmaaier gemakkelijk in te stellen, moet u zich aanmelden in de STIGA.GO App, de knop '' virtuele perimeter instellen'' opzoeken en de registratie starten. Om de procedure te voltooien, moet u in de tuin zijn, uw telefoon volledig opgeladen hebben en klaar zijn om in de tuin rond te lopen.
Als u een tuin hebt met verschillende verzorgingsgebieden, kunt u elk daarvan registreren via de STIGA.GO App. Als u wilt weten welke robotmaaier het meest geschikt is voor uw tuin, wat sterk afhangt van de vorm van uw tuin, klik dan HIER en gebruik ''Mijn ideale robot''. Deze tool zal u helpen uit te zoeken welke robotmaaier het meest geschikt is voor uw tuin.
Om de eerste installatie van uw autonome robotmaaier correct af te ronden, kunt u de instructies volgen die u vindt in de Snelstartgids en/of de how-to video op ons YouTube-kanaal en deze stap voor stap volgen.
Om de voorgestelde 2 maaisessies per dag voor uw STIGA autonome robotmaaier te plannen, logt u in op de STIGA.GO App en selecteert u de gewenste uren waarop u uw autonome robotmaaier zijn maaisessies wilt laten uitvoeren.
Nee, de STIGA autonome robotmaaier werkt niet met wifi-verbinding. De robotmaaier werkt met een 4G-verbinding, via de meegeleverde eigen SIM-kaart, met 4G of 3G. Gratis, levenslange connectiviteit voor je robot. Geen extra kosten. Ga voor meer informatie naar de speciale pagina op deze website. connectiviteitspagina
Hoewel de autonome robot van STIGA ontworpen is om zelfstandiger te werken dan elke andere robotmaaier, hebben wij ervoor gezorgd dat de eigenaars controle hebben over zijn gedrag en status. Onze autonome robotmaaier kan volledig worden bestuurd via de App: via de STIGA.GO App kunt u het gewenste maaipatroon kiezen dat uw autonome robotmaaier moet uitvoeren, afhankelijk van het gewenste eindresultaat en om de gezondheid van uw gazon te cultiveren. Ontdek HIER alle beschikbare maairichtingen
De STIGA autonome robotmaaiers hebben minimaal 140 minuten (A 1500 - A 3000) en maximaal 150 minuten (A 5000) nodig om volledig opgeladen te zijn en klaar om opnieuw te beginnen maaien.
Tijdens het winterseizoen moet de STIGA autonome robotmaaier even rusten om klaar te zijn voor het nieuwe maaiseizoen. De laad- en referentiestations kunnen in de tuin blijven staan, maar we raden aan ze af te dekken om ze te beschermen tegen regen, kou en eventuele sneeuw. U kunt hiervoor een nylon zak gebruiken, zoals de beschermhoes voor de tractor/loopmaaier, of een eenvoudige waterbestendige doos. Wat de robotmaaier betreft, is het beter om deze in huis te halen. U kunt uw robotmaaier opbergen in zijn verpakking of doos in de garage. Houd er rekening mee dat u hem op een droge, warme plaats bewaart. Neem vóór de definitieve opslag de tijd om de robotmaaier goed schoon te maken (klik hier voor de instructievideo)
Om de STIGA autonome robotmaaier goed te reinigen, kunt u deze eenvoudige stappen in gedachten houden: - Houd het dashboard gesloten tijdens het hele reinigingsproces; - Gebruik geen directe waterstromen op de robotmaaiers; - Zet de robot niet ondersteboven tijdens het reinigingsproces. Deze positie kan stof, gras of water binnenlaten in de meest delicate mechanische onderdelen van de robotmaaier; - Gebruik een delicate borstel om het meest hardnekkige vuil te verwijderen; - Gebruik een natte doek om de STIGA-robotmaaier schoon te maken. Bekijk de how-to-video HIER om de hele reinigingsprocedure te zien.
Nee, tijdens de winter hoeft u het laadstation van de STIGA autonome robotmaaier niet te verwijderen. Om hem echter te beschermen tegen regen, kou, vocht en sneeuw kunt u een stevige en waterbestendige doos of textielhoes gebruiken.
Nee, tijdens de winter hoeft u het referentiestation van de STIGA autonome robotmaaier niet te verwijderen. Om hem echter te beschermen tegen regen, kou, vocht en sneeuw kunt u een stevige en waterbestendige doos of textielhoes gebruiken. Als u het liever verwijdert en in huis opbergt, kunt u het referentiestation losschroeven van de basis, de kabel losmaken en het referentiestation wegnemen.
Na vele maaibeurten kunnen de messen van de autonome robotmaaier beschadigd zijn of niet meer zo goed presteren als in het begin. Dit kan de maairesultaten van de robotmaaier in gevaar brengen. Om altijd optimale maairesultaten te verkrijgen, moet u de pivoterende robotmessen om de 3 maanden vervangen. Wij raden u aan ze elk maaiseizoen te controleren en te vervangen.
Om de maaimessen van de STIGA autonome robotmaaier perfect te houden, moet u de maaimessen minstens eenmaal per week reinigen. Het vuil dat zich tijdens elke maaisessie op de messen ophoopt, kan de maaiprestaties van de autonome robotmaaier schaden.
Na vele maaisessies kunnen de schroeven van de autonome robotmaaier beschadigd zijn, waardoor het maaivermogen van de robotmaaier in gevaar kan komen. Om altijd de best mogelijke prestaties op het gebied van veiligheid en duurzaamheid te hebben, moet u de schroeven van de autonome robotmaaier om de 3 maanden vervangen.
Het vervangen van de messen van uw STIGA autonome robotmaaier is een eenvoudige procedure, die geen technische kennis vereist en die u gewoon zelf kunt uitvoeren; vergeet alleen niet om beschermende handschoenen te gebruiken en een kruiskop- of platkopschroevendraaier te gebruiken. Klik HIER om de how-to-video te bekijken.
Als u extra ondersteuning nodig hebt om uw STIGA autonome robotmaaier te onderhouden, kunt u hulp vragen aan onze klantendienst (klik hier om contact met ons op te nemen); anders kunt u naar uw dichtstbijzijnde STIGA-dealer gaan. Met behulp van de dealer locator, vindt u de juiste dealer die u zal helpen wanneer uw STIGA autonome robot onderhoud nodig heeft.
Als de STIGA autonome robotmaaier plotseling stopt tijdens het maaien, moet u de toestand van uw tuin controleren. Controleer of de tuin gelijkmatig is, er mogen geen ongelijke, niet aaneengesloten zones zijn. Controleer vervolgens de regelmatigheid van het GPS-signaal in het gebied, het moet overal in de tuin gelijkmatig zijn. Blijft het probleem bestaan, neem dan contact op met de klantenservice.
De STIGA.Go App stuurt u meldingen telkens wanneer STIGA een update voor de firmware of de software van uw STIGA autonome robotmaaier uitbrengt. Vergeet niet om beide altijd bij te werken. Hebt u hulp nodig voor de updates? Neem contact op met de dichtstbijzijnde dealer HIER of neem contact op met onze klantenservice.
Het icoon van de accu van de STIGA autonome robotmaaier heeft 4 verschillende standen: - Continu blauw: de accu is vol (meer dan 40% opgeladen) - Continu rood: de accu wordt ontladen (tussen 15 en 40 % opgeladen) - Knipperend rood: de accu is bijna leeg (minder dan 15 % opgeladen) Het pictogram Accu knippert blauw wanneer de accu wordt opgeladen. Bij problemen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
De Bluetooth-knop die u vindt op het dashboard van uw autonome robotmaaier is bedoeld voor onderhoudsfuncties, dus u hoeft zich daar geen zorgen over te maken. De Bluetooth-verbinding met uw robot wordt rechtstreeks door uzelf beheerd via uw mobiele telefoon. Kijk HIER om meer te weten te komen over de connectiviteitsfuncties van uw STIGA autonome robotmaaier
Controleer de geplande maaisessies van uw nieuwe STIGA autonome robotmaaier. Als alles er goed uitziet, moet u controleren of de contacten van de regensensor zijn kortgesloten. Als u niet weet hoe u moet begrijpen of ze beschadigd zijn, of als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met onze klantenservice.
Het is mogelijk dat de STIGA autonome robotmaaier meer dan één laadcyclus nodig heeft om correct gekalibreerd te worden. Als u iets vreemds opmerkt op het dashboard van het accuniveau, controleer dan of de robot goed werkt volgens de geplande maaisessies. Als de robot werkt met kortere werkcycli, neem dan contact op met onze klantenservice.
Nee, dat zal niet gebeuren. Een van de voordelen van het gebruik van een virtuele perimeter in plaats van een bedrade perimeter is dat twee robotmaaiers naast elkaar kunnen werken zonder elkaar te storen. Het is belangrijk om de twee laadbases en referentiestations uit elkaars buurt te installeren. Wij adviseren een afstand van minimaal 4 meter. Klik HIER voor alle details over de eerste installatie van het referentie- en laadstation van uw STIGA autonome robotmaaier.
U kunt de maaisessie van uw STIGA autonome robotmaaier regelen via de STIGA.GO App. Dankzij de virtuele en flexibele grens kunt u de virtuele grenzen verplaatsen en de niet-maai zones selecteren. Vervolgens kunt u, terwijl u de virtuele perimeter registreert, bepalen hoe ver de robotmaaier van obstakels, bloemperken, struiken of bomen verwijderd moet zijn. Bekijk HIER de instructievideo
Er bestaat geen specifiek reinigingsmiddel om uw autonome robotmaaier te reinigen. U kunt gewoon een natte doek en vers water gebruiken. Klik HIER en bekijk de instructievideo's.
U kunt alle activiteiten van uw STIGA autonome robotmaaier beheren via de STIGA.GO App op uw smartphone Als u uw robotmaaier voor een noodgeval moet stoppen, kunt u de noodstopknop gebruiken die u op het dashboard van de robot vindt. Open het deksel, druk op de rode STOP-knop en de robot stopt onmiddellijk alle lopende werkzaamheden en activiteiten.
Ja, er is altijd een internetverbinding nodig om de autonome robotmaaier binnen de virtuele perimeter te laten maaien en navigeren. Zonder internetverbinding werkt de autonome robotmaaier niet.
Dankzij de speciale functie in de STIGA.GO App kunt u de perimeter van de tuin voor uw autonome STIGA grasmaaier gemakkelijk instellen. Er is geen grensdraad meer nodig, zodat u de perimeter kunt aanpassen aan uw behoeften. Bekijk HIER de instructievideo voor installatie en perimeterinstelling.
Dankzij de functie in de STIGA.GO App kunt u de perimeter van uw STIGA autonome grasmaaier gemakkelijk wijzigen. Met een eenvoudige tik op uw smartphone kunt u de werkzones aanpassen aan uw behoeften en voorkeuren. Bekijk HIER de instructievideo voor installatie en perimeterinstelling.
Als er problemen optreden tijdens de productregistratie, bekijk dan de instructievideo hier en start de procedure opnieuw; anders kunt u contact opnemen met ons klantencentrum om te begrijpen hoe u het probleem kunt oplossen.
Informatief
Helemaal niet. Dankzij de schokabsorberende materiaalmix houdt de STIGA autonome robotmaaier het geluid in de kap en wordt stiller dan een huishoudelijke koelkast, onder de 59 dB (A). Zijn rust liet hem snijden zonder tuinbewoners te storen, of het nu personen of kleine dieren waren.
Nee, de autonome robotgrasmaaier heeft geen draadgeleiding nodig. De installatie en perimeterdefinitie verloopt virtueel en gebeurt allemaal via de STIGA. GO-app. Dit betekent dat u de installatie in minder tijd en met volledig gemak zult doen. De natuur zal ook profiteren van de afwezigheid van de boudary-kabel, de installatie van de virtuele perimeter garandeert geweldige resultaten zonder het gazon te belasten en zonder u te dwingen om in uw tuin te graven en te haren.
Met de STIGA autonome robotmaaier kunt u uw gazon verzorgen zonder dat u een traditionele grasmaaier nodig heeft. Afhankelijk van de vorm van uw tuin kunt u kiezen tussen de STIGA draadgeleide grasmaaier en de STIGA autonome robotmaaier. Visualiseer uw tuin, controleer de functies van de robotmaaier en gebruik ''Mijn ideale robot'' om de perfecte robotmaaier te vinden die aan uw behoeften voldoet!
Met de STIGA autonome robotmaaier kunt u met gemak eenvoudige tuinen verzorgen. Struiken, bloemperken en terreinen met hellingen tot 45% (24°) zullen geen probleem zijn. Afhankelijk van de kenmerken (aanwezigheid van bomen) en de vorm van uw tuin, moet u de voorkeur geven aan de STIGA draadgeleide grasmaaier of de STIGA autonome robotmaaier. Visualiseer uw tuin, controleer de functies van de robotmaaier en gebruik ''Mijn ideale robot'' om de perfecte robotmaaier te vinden die aan uw behoeften voldoet!
De STIGA autonome robot grasmaaier bereikt een maximale breedte van 2m, zodat hij gemakkelijk door kleine en smalle ruimtes in de tuin kan gaan. U moet alleen niet vergeten dat pad te selecteren tijdens de installatie van de virtuele perimeter en klaar!
Als de STIGA autonome grasmaaier iets in de tuin raakt, zal hij begrijpen dat hij moet stoppen om schade te voorkomen. Dankzij de schokabsorberende schaal, ontworpen om te 'zweven' op de verbindingen met het chassis eronder, wordt elke impact geabsorbeerd door de schaal, waardoor schade aan zowel de robotmaaier als elk object waarmee deze in contact komt, wordt voorkomen.
Nee, de STIGA autonome robotmaaier maait niet willekeurig: deze robotmaaier maait het gazon volgens systematische maaipatronen, zodat u kunt kiezen tussen maaiprogramma's in meerdere richtingen, afhankelijk van uw behoeften en smaak, waardoor u geweldige resultaten krijgt op het gebied van het koesteren van de gezondheid en schoonheid van het gazon. Alle zones van uw tuin worden regelmatig gemaaid, waarbij nauwkeurig geen ongemaaid gebied overblijft en overmaaien wordt vermeden door meerdere keren in hetzelfde gebied te passeren. Lees meer over de technologie erachter.
Ja. De STIGA autonome robotmaaier maait in volledig respect en veiligheid van zowel mensen als dieren die in de tuin leven. Als de autonome robotmaaier per ongeluk iets in de tuin raakt, voorkomt de schokabsorberende kap schade aan de robot en elk object waarmee hij in contact komt. Dankzij de 2 maaibeurten per dag bij daglicht, kan ook het nachtelijke leven de tuin volledig veilig leven. Ontdek hoe we voor het leven van egel zorgen door ons STIGA magazine te lezen.
De autonome robotmaaier van STIGA kan navigeren zonder bedrading dankzij de combinatie van het GNSS-RTK-signaal en de voorspellende STIGA AGS-technologie. AGS is een innovatieve en gepatenteerde technologie die de robot voorspellend maakt, waardoor hij de maaisessies intelligent kan plannen. De virtuele perimeter wordt ingesteld via de app en heeft geen kabel nodig. Klik HIER om alle details te lezen en bekijk HIER om te ontdekken hoe AGS werkt.
Om de STIGA autonome robotmaaier te gebruiken en de eerste installatie te voltooien, moet u de registratieprocedure doorlopen. Dit is nodig om uw autonome robotmaaier in uw tuin te gebruiken en de productgarantie van 1 jaar te verlengen. Als u problemen ondervindt tijdens de productregistratie, klik dan hier voor ondersteuning
Een STIGA robotgrasmaaier kopen
Ja, de eigen ontworpen, zelfgemaakte, autonome robotmaaiers van de STIGA vertegenwoordigen de toekomst op het gebied van innovatie, duurzaamheid en gazonverzorging. De gepatenteerde, geïntegreerde ePower-batterijen in het hart zorgen voor betrouwbaarheid en duurzaamheid, zelfs na 4 jaar gebruik. De grasmaaier, met 4 tot 6 koolstofstalen messen, geeft de hoogste maairesultaten, met respect voor het gras en zijn behoeften. De 100% recyclebare verpakking, samen met materialen met een lage voetafdruk, wijst op de aandacht van STIGA voor mens, natuur en het hele milieu.
Alle STIGA-producten, inclusief de autonome robotmaaier, hebben 2 jaar garantie.
De nieuwe STIGA autonome robotmaaier is ontworpen om in slechts twee maaibeurten per dag het gewenste oppervlakte bij te houden (bekijk hoe). Controleer de oppervlakte van uw tuin en gebruik de functie funksjonen "Mijn ideale robot" om te kiezen of de STIGA autonome robotmaaier het juiste product is om uw tuin te verzorgen en welk model daarvoor het meest geschikt is.
NEE, de STIGA autonome robotmaaier is niet altijd verbonden met uw telefoon. De autonome robotmaaier werkt dankzij een internetverbinding, gegeven door zijn SIM-KAART. Een internetverbinding is nodig voor de eerste installatie (registratie van de perimeter, instelling van de functies, enz.) en als u de status van de robot op afstand wilt controleren. Bekijk hier hoe u uw nieuwe STIGA autonome robotmaaier correct installeert.
STIGA autonome robotmaaiers zijn een nieuw soort robotmaaiers die u maximale vrijheid en flexibiliteit in uw tuin geven. En dit is hoe ze het doen en waarom u het zou moeten hebben: 1)Snoerloos. Geen snoer nodig. Installatie gebeurt via de App. 2) Volledig aanpasbare perimeter. Voortdurend aanpasbaar aan de manier waarop uw tuin verandert (of u deze wilt veranderen). 3) Intelligent. Hij plant vooruit zodat hij altijd weet waar en wanneer hij moet maaien. Dankzij het actief in kaart brengen van de tuin en de voorspellende gepatenteerde AGS-technologie. 4) Maai-efficiëntie door systematische maaipatronen. 5) Constante communicatie. Via 4G-verbinding. Referentiestation en connectiviteitsgegevens inbegrepen. 6) Volledige controle via de STIGA.GO App. Geïntegreerd met Alexa. Van installatie tot afstandsbediening, alles gebeurt via de STIGA.GO App.
Over het algemeen moet maaien worden vermeden wanneer gras nat of ook vochtig is. Na regen of in de vroege ochtenduren gras maaien is in feite niet aan te raden, omdat het gazon dan beschadigd en rot kan raken. Wanneer u maaisessies van uw STIGA autonome robotmaaier plant, krijgt u rechtstreeks via de STIGA.GO App suggesties over welke uren uw robot het beste kan maaien.
De nieuwe STIGA autonome robotmaaier bestaat uit duurzame en sterke materialen. De buitenkant is gemaakt van polypropyleen, dat kan buigen en schokken absorbeert bij botsingen met obstakels. Hij is ook zeer krasbestendig. De messen zijn gemaakt van staal, met een bepaald koolstofgehalte, wat een grotere sterkte garandeert, maar tegelijkertijd flexibiliteit en weerstand tegen botsingen met stenen of andere obstakels op het gazon.
De duur van de maaisessie van een autonome robotmaaier is afhankelijk van de grootte van uw tuin. Elke maaisessie van de nieuwe STIGA robotmaaiers duurt ongeveer 150 min (A 1500 en A 3000) tot 270 minuten (A 5000). Dit betekent ook dat de robotmaaier gemakkelijk grotere oppervlakken kan beheren in enkele sessies per dag, zodat u vrij kunt genieten van uw tuin en niet hoeft te maaien op uren van de dag waarop dat niet aan te raden is.
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.