vrouw en dochter wijst naar sterren in de hemel terwijl ze op het gras liggen in de tuinvrouw en dochter wijst naar sterren in de hemel terwijl ze op het gras liggen in de tuin

STIGA en de zomer: de ideale match

Van bloeiende bloemperken tot heerlijke oogst van uw moestuin, geniet deze zomer van uw tuin in volle bloei - met een beetje hulp van STIGA.

Het gras is groener ...

Nu uw tuin een seizoen van snelle groei ingaat, denk er dan aan om uw gazon minstens één keer per week te maaien. De STIGA frontmaaiers en Multiclip loopmaaiers zijn speciaal ontworpen om te mulchen, terwijl de STIGA tuintractoren maximale opvangprestaties bieden.

De zomer is ook het ideale moment om de wereld van de STIGA accessoires te ontdekken. Voor frontmaaiers is de klepelmaaier perfect om gras en onkruid tot 100 cm hoog aan te pakken. Monteer het accessoire gewoon aan de voorkant van uw machine. Dat gaat makkelijk en snel met een RAC snelkoppelingssysteem.

Green grass on a lawn
Rijke oogst

De zomer is een drukke tijd voor groenten en fruit. Als het warmer wordt, is het tijd om kwetsbare planten - zoals courgettes, pompoenen en tomaten - na een week afharden in de klaargemaakte moestuin te zetten. Voor een regelmatige bevoorrading van verse sla zaait u om de 2 à 3 weken opnieuw.
Vroege aardappelen, uien en knoflook zijn klaar om te oogsten zodra hun bladeren geel worden. Denk eraan fruitbomen terug te snoeien als de takken te dicht opeen groeien.

Vegetable garden with wood panels and red pepper plants growing
Bloemenkoorts

Van ridderspoor tot dahlia's, veel van de mooiste planten in de tuin komen in de zomer te voorschijn. Naast wieden en voeding geven, zijn ook het verwijderen van dode bloemen en snoeien belangrijke tuinklussen in dit seizoen. Als u hoge vaste planten hebt, ondersteun de stengels dan met bamboestokken. Help klimplanten zoals clematis en kamperfoelie stevig te groeien met behulp van draad of houten hekwerk.

Vergeet niet dat onkruid ook sneller groeit tijdens de zomer. Maai door dikke, wilde en hoge begroeiing moeiteloos weg met de STIGA bosmaaier en het stervormige 3-ARC maaimes.

Glimlachende vrouw die rode bloemen in de tuin verzorgt
Alle wezens groot en klein

Maak van uw tuin een bloeiend ecosysteem met onze top drie tips:

  1. Creëer schuilplaatsen voor insecten, egels en andere dieren door heggen, struiken en wilde bloemen te planten.
  2. Laat een deel van uw gazon groeien en zaai er bij- en vlinder-vriendelijke bloemen. Als u een robotmaaier hebt, verplaatst u gewoon de begrenzingsdraad naar de gewenste plaats.
  3. Maai niet na zonsondergang, want dan zijn egels en andere kleine dieren actief en op zoek naar voedsel. Controleer altijd of het gazon vrij is voordat u gaat maaien.
Egel op het gras in de tuin
Warm, warmer, warmst

Bescherm uw gazon tegen extreme hitte met deze vijf gouden regels:

  1. Kies een grassoort die past bij uw lokale klimaat - sommige grassoorten gedijen beter in warmer weer.
  2. Verhoog de maaihoogte van uw grasmaaier het gazon te beschermen. Hoe hoger het gras, hoe meer vochtvoorraad en hoe meer schaduw voor de graswortels - het gevoeligste deel van de plant.
  3. Zorg ervoor dat uw beregeningssysteem goed werkt en dat er reserveonderdelen bij de hand zijn - geen water geven kan nefast zijn voor uw tuin. Vergeet niet om fruit, groenten en bloembedden ook gehydrateerd te houden.
  4. Geef uw gazon nooit 's avonds water - grasbladeren moeten 's nachts droog blijven om het risico op parasieten en ziekten te verminderen.
  5. Controleer uw gazon regelmatig op vreemde kringen of schimmel, en vraag zo nodig professioneel advies.
Tuinman die de planten water geeft met een gele gieter
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.