Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Bescherm uw gazon tegen onkruid in het na- en het voorjaar

Niet te warm en niet te koud. Het najaar en het voorjaar kunnen aanvoelen als perfect tuinweer, maar de mildere temperaturen kunnen vervelend onkruid aanmoedigen om te groeien in uw gazon. Lees onze gids over manieren om uw gazon te beschermen tegen onkruid.

Hoewel mogelijk onkruid een onvermijdelijk onderdeel van tuinieren is, kunt u de kans dat ze wortel schieten minimaliseren met onze handige tips.

Bewater minder vaak, maar in grotere hoeveelheden

Nieuw onkruid heeft korte wortels die water in het oppervlak van de grond absorberen. U kunt het beste minder vaak water geven en grotere hoeveelheden water gebruiken, zodat het op een dieper niveau in de grond dringt en de graswortels voedt in plaats van de jonge wortels van het onkruid.

Laat het gras iets langer groeien

Door uw gras wat hoger te laten groeien tijdens de voorjaars- en najaarsmaanden blijft het oppervlak van de grond in de schaduw. Hierdoor wordt de kans dat onkruid zich verspreidt kleiner, omdat de voortgang wordt belemmerd door het gebrek aan zonlicht dat nodig is voor de productie van energie.

Wees voorzichtig met bemesten

Het is belangrijk om overbemesting van uw gazon te voorkomen wanneer dit onkruid bevat, omdat het verspreiden van te veel meststoffen zowel het onkruid als het gras voedt. Zorg dat u uw gras altijd controleert op onkruid en het verwijdert voordat u kunstmest strooit.

Verzamel grasmaaisel in zakken en breng deze weg

Als uw gazon onkruid bevat, is het belangrijk geen mulchmaaier te gebruiken. De maaier zal het gras en het onkruid maaien en het maaisel als mulch verdelen, en zo onbedoeld onkruidzaden over uw hele tuin verspreiden. Zorg dat u al het onkruid van het gazon verwijdert voordat u maait, of dat u grasmaaisel in zakken verzamelt en afvoert wanneer u klaar bent.

Veelvoorkomend onkruid in het voorjaar en najaar

Straatgras (Poa annua), ruw beemdgras (Poa trivialis) en vogelmuur (Stellaria media) zijn soorten grasonkruid die gedijen in het zachte weer van het voor- en najaar. Wanneer u weet waarop u moet letten, kunt u het onkruid beter bestrijden.
Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Veilig betalen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.