Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

De beste zaden om in maart te planten

Er zijn zoveel prachtige bloemen om in maart te zaaien dat kiezen moeilijk wordt. Om u te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van fantastische bloemen om dit voorjaar te zaaien.

Winterharde eenjarigen

Winterharde eenjarigen zijn sterke bloemen die u in maart buiten kunt zaaien. Ze doen het het beste in grond die niet is verrijkt met meststoffen, dus u hoeft de grond alleen maar te ontdoen van onkruid en heel fijn te harken. Zaai winterharde eenjarigen direct op de plaats waar u ze wilt laten bloeien. Onze favorieten zijn bernagie, clarkia en korenbloemen.

Halfharde eenjarigen

Zoals de naam al zegt, zijn halfharde eenjarigen niet zo sterk als winterharde eenjarigen. Daarom kunt u ze het beste in maart onder glas zaaien. Zodra de kans op vorst is verstreken, verplaatst u ze naar een terras of kweekbak. Zet ze bij voorkeur de eerste week 's nachts binnen om ze de kans te geven zich aan te passen aan de andere temperatuur. Na een week kunt u ze buiten planten. Onze favoriete halfharde eenjarigen zijn cleome (kattensnor), leeuwenbekjes en zinnia.

Als maart bijzonder warm is, zijn er een paar halfharde eenjarigen die u direct buiten kunt zaaien, zoals afrikaantjes en Oost-Indische kers. Beide hebben prachtige blaadjes, die uw tuin buitengewoon kleurrijk maken.

Wilde-bloemenmix

Niet alleen zijn wilde bloemen een genot om te zien, maar ze zijn ook heel gemakkelijk te zaaien. Zodra de vorst voorbij is, verwijdert u onkruid en harkt u de grond fijn. Strooi daarna de zaden direct op de aarde. Meststoffen zijn niet nodig, omdat deze wilde bloemen het beste in onbemeste grond groeien.

Vaste planten

Vaste planten zijn winterharde planten die elk jaar terugkeren. Ze bloeien meestal één seizoen per jaar, maar bij gunstige omstandigheden wel vele jaren achter elkaar.

Dahlia's zijn populaire vaste planten, die direct het eerste jaar bloeien als u ze in maart in een kas zaait. Voeg aan het begin van de herfst een dikke laag mulch toe voor extra isolatie tijdens de koude wintermaanden. Of graaf de knollen op en bewaar ze op een onverwarmde, vorstvrije plaats.

Maart is ook een prima tijd om snelgroeiende vaste planten onder glas te zaaien. Enkele van onze favoriete snelgroeiende vaste planten zijn echinacea, coreopsis en lupine.

Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Betaling in termijnen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.