Livraison gratuite dès 150€

Retours gratuits

Paiements sécurisés

Comment stocker la batterie de mes outils de jardin

Vous apprécierez le confort d'une tondeuse à gazon sans fil, sans émissions et sans entretien du moteur. Tout cela grâce à la puissante batterie. Vous voulez profiter de ce pouvoir le plus longtemps possible. C'est pourquoi vous trouvez ici quelques conseils judicieux pour stocker et entretenir correctement votre batterie.

À quelle fréquence dois-je recharger ?

Klaar met maaien? Laad dan je accu op voor je deze opbergt. Zo ben je bij de volgende maaibeurt direct klaar om te starten. Lithium-Ion batterijen zijn niet gevoelig aan geheugeneffect en hebben een lage zelfontlading. Er ontstaat dus geen verminderde capaciteit door deze regelmatig op te laden.

Wacht niet telkens tot de accu volledig leeg is om deze op te laden. Te verre ontlading kan op termijn de capaciteit beïnvloeden. Na elk gebruik opladen is dus een goede richtlijn. Doe dit binnen op een koele en droge plaats. Zorg ervoor dat de ventilatie-openingen vrij zijn om oververhitting te voorkomen.

Haal de accu uit de oplader wanneer deze volledig opgeladen is. Dit kun je aflezen aan de LED-lampjes. Laat de accu dus niet in de oplader zitten. Gebruik altijd een originele oplader. Zo ben je er zeker van dat de laadstroom niet te hoog is.

stiga-onderhoud-accu-batterij-tuinmachines

Waar opbergen?

Laat de accu niet in je grasmaaier of oplader zitten wanneer je deze na de maaibeurt opbergt. Leg de accu en oplader in een droge en koele maar vorstvrije plaats, buiten bereik van kinderen.

Li-Ion cellen zijn niet bestand tegen hoge temperaturen. Bewaar de accu dus ergens waar geen direct zonlicht schijnt en het niet te warm wordt. Dus niet in de buurt van een warmtebron (kachel, verwarming, ...). Elektriciteit en water gaan niet samen. Zorg er daarom voor een opbergplaats waar het niet vochtig wordt.

Gebruik je de accu voor een langere tijd niet? In de winter bijvoorbeeld. Laad deze dan om de twee maanden toch eens op. Zo blijft de capaciteit van de cellen behouden.

Wilt u de accu of oplader eens schoon maken? Doe dit dan met een droge doek.

Zie zo, nu weet je hoe en waar je de batterij van je grasmaaier het best opbergt. Deze tips gelden trouwens ook voor Li-Ion batterijen van andere tuinmachines.

Accessories in this article
SBT 520 AE
Kit batterie - Batterie
99,00 €
SBT 540 AE
Kit batterie - Batterie
149,00 €
SBT 550 AE
Kit batterie - Batterie
179,00 €
SCG 515 AE
Kit batterie - Chargeur de batterie
49,00 €
SDC 515 AE
Kit batterie - Chargeur de batterie
89,00 €
SFC 530 AE
Kit batterie - Chargeur de batterie
99,00 €
Share on Facebook Share on Linkedin
S'abonner à la newsletter STIGA!

Livraison gratuite
Pour toute commande supérieure à 150€

Retours gratuits
sous 14 jours

Paiement

Fractionner le paiement

Search engine powered by ElasticSuite
Mesurer la taille de votre jardin
Dessinez votre jardin sur la carte et trouvez les produits les plus appropriés.
Zoomez sur votre propriété. Cliquez ou appuyez pour tracer un chemin autour de votre jardin afin de mesurer la superficie.