Onze positieve impact

Bij STIGA geloven we in een positieve impact op het milieu. Samen met u willen we bijdragen aan het behoud van onze planeet.

Loopbrug met groen gras, een bruine kartonnen doos en een gele stiga robot grasmaaier op de achtergrond.

STIGA dozen zorgen voor de natuur

Maak samen met ons het verschil!

Onze positieve impact begint met het creëren van verpakkingen die niet alleen beschermend, maar ook milieuvriendelijk zijn.

Onze spannende reis naar duurzame verpakkingen begon in 2020, toen we voor het eerst kozen voor ecologische verpakkingen.

Vanaf 2022 werden al onze dozen duurzamer qua materialen. In feite worden de meeste van onze verpakkingen gemaakt van gerecycled materiaal met een lage milieu-impact. Maar voor ons is dit nog maar het begin: we willen de positieve impact van onze producten op de natuur nog verder verbeteren.

Wat we doen

We hebben onze assemblagelijnactiviteiten aangepast en onze personeelsactiviteiten aangepast om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We geloven dat elke kleine stap telt en door deze veranderingen dragen we bij aan een gezondere planeet.

Bruine kartonnen verpakkingen op blauwe hemel en groen gras
Wat we tot nu toe hebben bereikt

In 2022 stelden we ons ten doel om minstens 60% gerecycled materiaal in onze verpakkingen te hebben. We zijn blij te kunnen aankondigen dat we in 2022 ons doel hebben bereikt en overtroffen, met een indrukwekkende 61% gerecycled materiaal in onze verpakkingen. Maar daar laten we het niet bij - we zijn vastbesloten om deze mix verder te vergroten, terwijl we ervoor zorgen dat onze verpakkingen robuust en betrouwbaar blijven.

Onze verpakkingen in cijfers:

100% inkt op waterbasis

Inkten op waterbasis zijn een duurzamere drukoptie, omdat ze gemakkelijker te reinigen zijn en minder impact hebben op het milieu dan andere soorten inkt, zoals UV- of solventinkten.

61% gerecycled materiaal

We investeren in bijkomend onderzoek om duurzamere materialen en ontwerpen te testen, zoals gerecycleerd plastic, composteerbare en monomaterialen, om ervoor te zorgen dat onze producten veilig naar de consument worden verzonden.

Door voor STIGA producten te kiezen, maakt u deel uit van onze missie om een duurzamere wereld te creëren. Bedankt om ons te vergezellen op deze reis naar een gezondere toekomst, voor iedereen.

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.