Uw gazon voorbereiden op de eerste maaibeurt van het seizoen

Februari is de perfecte tijd om na de lange winterrust wat aandacht te geven aan uw gazon. Maar voordat u het gras voor de eerste keer maait, is het belangrijk om wat voorbereidingen te treffen en eventuele obstakels weg te halen. Lees onze tips om uw gazon én uw grasmaaier te beschermen.

Maak de weg vrij

Voordat u aan uw eerste maaibeurt begint, is het goed om uw gazon te controleren op stenen en andere harde voorwerpen, zoals dennenappels, die uw grasmaaier kunnen beschadigen. Zorg er ook voor dat u boomtakken, stokken en twijgen verwijdert die de het maaipad van uw grasmaaier kunnen belemmeren.

Ook bestaat de kans dat in de winter kleine dieren een nest hebben gemaakt in uw tuin. Dus zorg ervoor dat er geen slapende wezentjes zijn in de zones die u wilt gaan maaien.

Bescherm uw gazon

Profiteer van de zon in februari en wacht op een droge dag voordat u gaat maaien. U maait het gras dan veel gemakkelijker recht af omdat de grassprieten rechtop staan en minder snel aan elkaar plakken tijdens het maaien. Maaien bij slecht weer kan het gras verzwakken, waardoor het vatbaarder wordt voor parasieten.

Maai in het begin niet te laag

Zorg ervoor dat u niet meer dan een derde van de grashoogte in één keer weghaalt. Stel bij lang gras de maaihoogte in op de maximale hoogte en verlaag de maaihoogte geleidelijk bij elke maaibeurt. Dit zorgt ervoor dat het gras voldoende oppervlak behoudt om zonlicht om te zetten in de brandstof die het nodig heeft om te groeien.

Gebruik bij voorkeur geen mulchmaaier bij de eerste maaibeurt. Grote hoeveelheden lang grasmaaisel op de grond blokkeren de luchtstroom en belemmeren de waterinfiltratie. Dit zijn beide belangrijke processen, vooral in deze tijd van het jaar waarin het gras zich herstelt van het barre winterweer.

Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.