Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Uw gids voor de beste maaimethode

Een fout die vaak wordt gemaakt door mensen wanneer ze hun gazon maaien, is dat ze in één keer te veel van de grashoogte verwijderen. Lees verder om te ontdekken waarom het verwijderen van alleen het bovenste derde deel van uw gras bij elke maaibeurt zo goed is voor de gezondheid van uw gazon.

De 1/3-regel uitgelegd

Het oppervlak van elke grasspriet werkt als een mini-zonnepaneel dat licht van de zon omzet in energie die het gras nodig heeft om in leven te blijven. Wanneer u meer dan een derde van de grashoogte afmaait, verwijdert u een cruciaal deel van het oppervlak.

Als u de hoogte van uw maaier instelt om alleen het bovenste derde deel te verwijderen, behoudt elk grassprietje voldoende oppervlakte voor de productie van energie. Het gebruikt deze energie vervolgens voor de groeiprocessen die ervoor zorgen dat uw gazon er gezond en levendig uitziet.

Minder stress beschermt tegen plagen

Geleidelijk aan de maaihoogte verlagen, draagt bij tot de bescherming van uw gazon tegen plagen. Wanneer te veel lengte van het gras in één keer wordt verwijderd, moet het gras energie uit de wortels halen om te groeien en zo te compenseren voor het verlies. Dit veroorzaakt stress voor het gras, waardoor het zwakker en vatbaarder voor ziekten wordt.

Hoe vaak moet ik maaien?

Door uw gazon vaker een kleine maaibeurt te geven, helpt u het gras dik en weelderig te houden.  Dit komt omdat het gras op het maaien van een klein deel van de hoogte reageert door zijscheuten te vormen waardoor meer grassprieten ontstaan. Hoe meer sprieten, hoe dikker uw gazon er uitziet.

Vaak maaien zorgt er ook voor dat het gazon beter voorbereid is op zwaardere weersomstandigheden. Dit komt omdat, wanneer er minder fotosynthetisch oppervlaktegebied in één maaibeurt verloren gaat, het gras de vitale energie kan behouden die het nodig heeft om het herstel van extreem weer te ondersteunen.

Maai altijd wanneer het droog is

Wanneer u uw gazon maait wanneer het droog is, maait u het gras veel gemakkelijker recht af omdat de grassprieten rechtop staan en minder snel aan elkaar plakken tijdens het maaien. Het maaien van het gras in droge, zonnige omstandigheden ondersteunt de gezondheid van het gazon, terwijl maaien bij slecht weer het gras kan verzwakken, waardoor het vatbaarder wordt voor parasieten.

Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Veilig betalen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.