Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

Wat met het gazon in de winter?

De winter komt eraan. Uw gazon gaat in winterrust en het gras stopt voorlopig met groeien. Dit is volkomen natuurlijk. En toch kan uw gazon bruin of geel worden. Wat doet u dan?

1. Minder water

Als de temperatuur daalt tot het vriespunt, hoeft u het gras niet meer te maaien. En het hoeft al zeker een water meer te krijgen. Voorkom dat het gazon onder water komt te staan. Dat helpt winterziekten voorkomen.

Hiervoor is het aangeraden om het gazon te beluchten op plaatsen waar water blijft staan na een regenbui. Een gazonbeluchter maakt openingen in de bodem, zodat het water in de grond kan dringen en niet op het grasoppervlak blijft staan.

2. Houd het gras hoog

Vergeet niet dat bladeren het energieproducerende deel van de plant zijn. Hoe hoger de grassprieten, hoe meer oppervlak om energie op te slaan voor de winter.

Als u uw gras dus voor de laatste keer maait, kies dan voor een hoge maaihoogte. Zo zijn de grasplanten voldoende sterk om de winter in te gaan.

3. Niet bemesten

Verspreid geen meststoffen over het gazon wanneer dit in rust is. Gazonbemesting kan doorsijpelen naar ondergrondse waterbronnen en zelfs het onkruid voeden.

Bewaar het dus liever voor de lente. Dan krijgt het gazon de nodige boost om het groeiseizoen goed te starten.

Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Betaling in termijnen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.