Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

Winterwonderland: wat te doen met een bevroren gazon

In de winter krijgen veel tuinen te maken met koudere temperaturen en extremere weersomstandigheden. Als u uit het raam kijkt en u ziet sneeuw en ijs op uw gazon, dan kunt u het volgende doen:

1. Stap niet op bevroren gras

Het kan best verleidelijk zijn. Het krakend geluid onder je voeten wanneer u stap over gras dat bevroren of besneeuwd is.

Maar op een bevroren gazon wandelen kan het gras beschadigen. U doet er dus goed om om er van een afstandje van te genieten. Geef uw ogen de kost en geniet van het winterse landschap.

 

2. Laat sneeuw met rust

Verwijder de sneeuw niet. Probeer het ijs niet te smelten. Dit beschadigd namelijk de grassprieten die in winterrust zijn. Laat de natuur haar werk doen en laat sneeuw en ijs op uw gazon gewoon smelten.

Tuinpaden, opritten en andere verharde oppervlakken maakt u beter wel sneeuw- en ijsvrij. Zo wandelt u veilig in en rond uw tuin.

 

3. Wees voorzichtig met zout

Als u dooizout op uw stenen paden of terrassen strooit, zorg er dan voor dat het niet op het gras terechtkomt. Zout kan namelijk snel door grasbladeren en -wortels heen branden. Hierdoor verkleurt het gras en gaat het kapot.

Het strooizout blijft bovendien nog lang in de grond achter. Wees dus voorzichtig wanneer u het gebruikt op oppervlakken in de buurt van uw gazon en strooi alleen wanneer het echt nodig is.

 

Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Betaling in termijnen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.