Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

10 tips voor veilig gebruik van chemische tuinproducten

Het is heel belangrijk dat u uw planten beschermt tegen ziektes, maar hoe weet u nu wat de veiligste en meest effectieve aanpak is, vooral als het gaat om het gebruik van chemicaliën? We hebben een gebruiksvriendelijke handleiding gemaakt over veilig gebruik van insecticiden en pesticiden, zodat u deze vol vertrouwen kunt aanschaffen en inzetten.

Bestendige planten, een goede afwatering en zorgvuldig snoeien zijn allemaal uitstekende manieren om de gezondheid van planten te verbeteren. Maar als u ziektes en ongedierte hiermee niet op afstand houdt, kunnen chemicaliën een nuttige bondgenoot zijn.

Lees altijd het etiket

Lees bij gebruik van chemische producten vooraf alle essentiële veiligheidsinformatie op het etiket goed door.

Kies een product dat uw probleem oplost

Zorg ervoor dat u het juiste product kiest voor uw specifieke probleem. Als u twijfelt, vraag dan advies aan een expert. Het gebruik van het verkeerde product kan schadelijk zijn voor uw planten.

Volg de regels

Het is essentieel dat u zich strikt aan de instructies voor het gebruik houdt. Sommige producten zijn alleen voor bepaalde planten geschikt. Zo zijn niet alle pesticiden bijvoorbeeld goedgekeurd voor gebruik op eetbare planten en zijn sommige insecticiden alleen geschikt voor jonge planten.

Draag bescherming

Draag altijd beschermingsmiddelen die alle blootgestelde delen van uw lichaam bedekken, met name uw ogen en mond. Zorg ervoor dat u altijd handschoenen, een veiligheidsbril en een gezichtsmasker draagt bij het werken met sproeiers.

Vertrouw op de experts

Doe nooit iets op eigen houtje als het gaat om chemicaliën. Meng nooit zelf producten. Merkproducten zijn grondig getest en alleen de veiligste zijn beschikbaar voor huishoudelijk gebruik. Als u meer dan één product moet gebruiken, gebruik ze dan altijd op verschillende tijdstippen.

Wacht tot de wind weg is

Sproei nooit chemische middelen op een winderige dag. Zo beschermt u uzelf, maar ook alle planten die kunnen worden beschadigd als u ze onbedoeld besproeit.

Wees voorzichtig met bijen

Spuit geen chemicaliën als er bijen aanwezig zijn, omdat sommige producten giftig kunnen zijn. Spuit ook niet op open bloemen, omdat bijen ongewenst chemische resten kunnen binnenkrijgen bij het verzamelen van nectar.

Neem de tijd

Zorg ervoor dat u zich aan de voorgeschreven wachttijd houdt voordat u gaat oogsten. Er is grondig onderzoek gedaan naar hoeveel bestrijdingsmiddel er overblijft na verloop van tijd, dus het is essentieel dat u zich aan deze richtlijnen houdt.

Zorg voor verantwoorde recyclage

Volg altijd de instructies bij het recycleren of weggooien van lege flessen of bidons van chemicaliën. Flessen waarin geconcentreerde pesticiden of onkruidverdelgers hebben gezeten die u vóór gebruik moet verdunnen, moet u bijvoorbeeld minstens drie keer uitspoelen voordat u ze bij het huishoudelijk afval kunt gooien.

Houd ze uit de buurt van kinderen

Sproei nooit chemische middelen als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn en ze ervan weg totdat de planten droog zijn.

Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Betaling in termijnen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.