Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

Hongerige planten na de winter voeden

De lente is het meest actieve groeiseizoen van het jaar. Planten die de hele koude winter in rust waren, worden wakker en hebben soms extra voedsel nodig. Volg onze gids over het gebruik van meststoffen – en help uw tuin fit en klaar te maken voor de zomer en het lange bloeiseizoen.

Om gezond te blijven en bestand te zijn tegen ongedierte en ziekten, moeten planten een uitgebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen opnemen via hun wortels. Deze komen van nature voor in de bodem, maar met meststoffen bevorder je eenvoudig en efficiënt de groei van planten die veel energie nodig hebben.

Aandachtspunten bij het kiezen van meststoffen

  • De drie belangrijkste macronutriënten voor groeiende planten zijn N (stikstof), P (fosfor) en K (kalium), terwijl micronutriënten zoals calcium, ijzer en boor essentieel zijn voor het ontwikkelen van bloemen en vruchten.

 

  • Kies een meststof die wordt beschreven als compleet, NPK of 'universeel' om ervoor te zorgen dat uw planten alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Deze meststoffen zijn verkrijgbaar als pellets, korrels, poeder en in vloeibare vorm.

 

  • Selecteer de vorm die bij uw manier van tuinieren past. Korrel- of poedervormige meststof hoeft u slechts elke twee tot drie maanden uit te strooien of in de grond te brengen. Geconcentreerde vloeibare meststoffen hebben onmiddellijk effect, dus die moet u vaker aanbrengen – soms elke week tijdens het groeiseizoen.

Tips voor de bemesting

  • Strooi bij voorkeur geen meststoffen uit als het daarna enkele dagen gaat regenen. De meststoffen komen dan te diep in de grond en kunnen het grondwater plus de micro-organismen die in de aarde leven aantasten.

 

  • Besproei het gazon altijd met water na het uitstrooien van poedervormige meststof. Hierdoor gaan de korrels de grond in en voorkomt u dat de grassprieten door de chemicaliën verbranden.

 

  • Planten nemen alleen voedingsstoffen op in vochtige grond. Dus als ze tekenen van voedseltekorten vertonen in droge omstandigheden, hebben ze misschien gewoon water nodig in plaats van extra voedsel.

Het is makkelijk om groen te zijn

Organische meststoffen worden gemaakt met plantaardige of dierlijke producten, waardoor ze duurzamer en groener zijn. Ze voeden zowel de plant als de bodem – en zijn op lange termijn dus beter voor planten en dieren.
Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Betaling in termijnen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.