Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

Maak uw moestuin klaar voor de lente

De lente hangt in de lucht, dus is het tijd om uw moestuin klaar te maken voor het zaaien. We hebben voor februari zeven klussen op een rijtje gezet, zowel buiten als overdekt. Zodat u tegen de winter allerlei soorten sla en groene groenten, zoals rucola en boerenkool, kunt oogsten.

Naast het plukken van de laatste wintergewassen en het klaarmaken van de grond voor het nieuwe seizoen, kunt u artisjokken zaaien en broccoli en tomaten laten ontkiemen in een kweekbak voordat u deze buiten plant. Zaai zaden voor sterkere groenten zoals prei, uien, spruitjes, snijbiet en spinazie, rechtstreeks in ondiepe gaten in vochtige, goed gedraineerde grond - en zet ze vervolgens onder een stolp.

Warm de grond op

Het is belangrijk dat u het grootste deel van februari besteedt aan het beluchten, draineren en opwarmen van de grond voordat u gaat zaaien. Vermeng de grond met veel compost van uw zelfgemaakte composthoop of mest.   Of voeg een toplaag van organisch materiaal toe en dek af met plastic. Laat dit een paar weken liggen om de grond eronder op te warmen en onkruid te voorkomen.

Maak kweekstolpen schoon en gebruiksklaar

Stolpen zorgen voor een warm microklimaat dat ontkiemende zaailingen en jonge planten beschermt tegen barre weersomstandigheden en ongedierte. Bedek vroege gewassen een paar weken voordat u ze uitzaait op vlakke, aangeharkte grond. Vergeet niet om de zijkanten van plastic of glazen kweekklokken schoon te maken, zodat er maximaal zonlicht doorheen kan.

Snoei frambozenstokken

Nu de frambozenstruiken die in de herfst vrucht dragen, zijn uitgebloeid, kunt u dode stokken snoeien – tot aan de grond. Zo voorkomt u dat nieuwe scheuten beschadigd raken als ze tevoorschijn komen en worden ze sterk genoeg om later de rijpe vruchten te dragen. Dit is ook de maand om nieuwe frambozenstokken te planten.

Pluk uw eigen slabladeren

U kunt rucola en andere wintersla die u afgelopen herfst hebt gezaaid, in februari plukken, samen met mizuna. Deze Japanse wintersla heeft een milde mosterdsmaak en kan een prachtige afbakening van uw moestuin zijn.

Geniet van de laatste boerenkool

Winterhard, heerlijk en voedzaam. Of u nu donkergroene palmkool of paarse Redbor hebt geplant: deze maand is waarschijnlijk de laatste kans om boerenkoel te oogsten. En verwijder de komende paar weken eventuele zijscheuten om te voorkomen dat de plant zaad gaat vormen.

Zaai tuinbonen, maar bescherm ze goed

Tuinbonen zijn een geliefde en veelzijdige groente. Zaai de zaden binnenshuis in diepe potten of modules. Plaats deze op een vorstvrije plek, zoals een onverwarmde tuinkas of kweekbak. Ontkieming duurt ongeveer drie weken. Zes weken later kunt u de zaailingen uitplanten.

Plant rabarber, heerlijk voor kruimeltaarten

Als u nog niet eerder rabarber hebt gekweekt, houd er dan rekening mee dat nieuwe planten twee jaar nodig hebben voordat u de dieproze stengels kunt oogsten. Voor soorten die u in het voorjaar kunt planten:

  • Kies een lichte, open plek met voldoende groeiruimte voor de plant                 
  • Zorg voor veel voedzame compost diep in de grond                                         
  • Maak een groot gat en plant de plant zo dat de knoppen van de kronen net boven de grond komen                                                                                                                   
  • Stamp de grond aan en geef veel water
Producten in dit artikel
PR 700e
Accu kettingzaag
Lengte zwaard
30 cm
Vermogen
1 kW
Type ketting
3/8" .050" (91PX-45X)
€ 259,00
Binnenkort beschikbaar
MT 500e
Multitool accu
Max. lengte uitschuifbare verlengsteel
295 cm
Heggenschaar hulpstuk
Ja
Hulpstuk snoeizaag
Ja
€ 279,00
Op voorraad
Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Betaling in termijnen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.