Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

Toptips voor uw terras en tuin

Februari is een belangrijke maand om uw tuin klaar te maken voor de lente- en zomermaanden. We hebben een lijst samengesteld met activiteiten voor een goed verzorgde tuin en een opgeruimd terras, waardoor u weer van een prachtig jaar kunt gaan genieten.


Opruimen, snoeien en maaien

Na alle winterstormen is het tijd om gevallen bladeren en gebroken takken van onder heggen en struiken te verzamelen. Dit creëert niet alleen een opgeruimde tuin, maar zorgt ook voor voldoende luchtstroom tussen de grond en de atmosfeer, wat essentieel is voor de gezondheid van uw planten.

Snoei borderplanten terug die over het gazon heen zijn gegroeid, voordat u voor het eerst gaat maaien. Zo kunt u gemakkelijker en sneller maaien en beschermt u uw planten tegen de messen van uw maaier.

Ruim op en verwijder onkruid

Inspecteer planten en struiken en knip dode bloemen af, zodat er nieuwe bloemen blijven komen. Verwijder onkruid uit bloembedden en gras. U trekt onkruid gemakkelijker uit de grond als het nog klein is, dus hoe eerder in het seizoen u het aanpakt en de groei stopt, hoe minder moeite u later hoeft te doen.

Voed potplanten

Februari is een goede tijd om het vochtgehalte van potplanten te controleren en bemesting toe te voegen, zodat ze voldoende voeding hebben voor een bloeiend voorjaar.

In tegenstelling tot planten in de volle grond hebben planten in potten minder toegang tot voedsel en vocht, omdat ze hun wortels niet verder kunnen verspreiden op zoek naar extra voedsel.

Tref voorbereidingen voor een irrigatiesysteem

Dit is de ideale tijd van het jaar om een irrigatiesysteem te plannen voor de warme en droge lente- en zomermaanden. Met een automatisch irrigatiesysteem bespaart u tijd en energie en, indien correct geïnstalleerd, water. U kunt ook regenwater verzamelen in regentonnen en uw tuin handmatig water geven.

Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Betaling in termijnen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.