Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

Verspil geen keukenafval: maak een compostput

Ooit gedacht dat u meer kunt doen met oude groenteschillen en ander keukenafval dan weggooien? Maak in drie eenvoudige stappen uw eigen compostput. Het is een simpele en duurzame manier om gewassen een langdurige, voedzame boost te geven. En om minder afval in de vuilnisbak te doen belanden.

Een compostput voegt voedingsstoffen toe aan de grond en zorgt ervoor dat deze waardevol vocht vasthoudt. Courgettes, pompoenen en snijbonen zijn bijzonder dorstige en hongerige planten, dus die zijn zeer gebaat bij deze composteermethode.

Als u in februari een put graaft, kunnen de bodembacteriën in de paar koude maanden die nog volgen hun werk doen en is het afval gecomposteerd voor het groeiseizoen begint. Het enige wat u nodig hebt is veel organisch keukenafval en een tuinschop.

Stap 1

Graaf een put van ongeveer 60 cm diep op de plek die u gaat beplanten. Vul deze vervolgens met alles wat u aan organisch afval hebt, van aardappel- en wortelschillen, klokhuizen, beschimmeld fruit, bananenschillen, uienschillen, oud brood, eierschalen, gebruikt koffiedik tot zelfs theezakjes (zonder plastic). 

 

Stap 2

Dek elke nieuwe laag keukenafval af met een laag aarde van minimaal 10 cm. Stapel laag op laag totdat de greppel bijna vol is. Bedek de greppel tot slot met aarde om het afval te laten afbreken. De greppel houdt veel vocht vast en daar profiteren gewassen echt van.

 

Stap 3

Zaai boven op de compostgreppel zaad of plant er jonge bonen zodra het warmer wordt in mei en juni. Wanneer de wortels de vochtige microbiële grond vol voedselrijk materiaal bereiken, gaan de planten nog harder groeien - waardoor u in juli of augustus een overvloedige oogst krijgt.

Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.