Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Gemakkelijk betalen met Klarna

Juni in uw tuin - klaar voor de zomer?

In de eerste maand van de zomer komt uw tuin tot leven. Hier de beste tuintips voor juni, zodat uw tuin er op zijn best blijft uitzien.

Veel van de mooiste planten in de tuin komen in juni uit, zodat u tijdens de warme zomerdagen in een prachtige omgeving vertoeft. Wilt u dat uw buitenruimte er op zijn best blijft uitzien? Dan zijn er een aantal tuinklussen die u in juni beter op uw lijstje zet. Hier enkele belangrijke taken voor je tuinkalender van juni.

Zorg voor uw moestuin

In juni is het weer aangenaam warm (of dat zou het toch moeten zijn). Zo kunnen uw kwetsbare planten afharden. Als u zich afvraagt welke groenten en fruit u in juni moet planten, zijn er tal van mogelijkheden. Denk maar aan courgettes, pompoenen, tomaten en suikermaïs die u na een week afharden al in bedden zet. Zorg ervoor dat je koolsoorten en wortelen beschermt tegen insecten.

Vroege aardappelen, uien en knoflook oogst u zodra hun bladeren geel worden. Als u regelmatig verse sla wilt, zaai ze dan om de twee of drie weken opnieuw. Fruitbomen geven in deze maand wellicht al een deel van hun vruchten, maar snoei ze terug als de takken te dicht opeen staan.

tuinkalender juni voor onderhouden moestuin en andere tuinklussen voor de maand juni

Plagen aanpakken

Allerlei tuinvijanden bedreigen uw planten in juni, van bladluizen tot scharlaken leliekevers of taxuskevers en meeldauw. En ook al is er genoeg groen om je mee te voeden, slakken en vogels zullen nog steeds hun oog laten vallen op je smakelijke fruit en groenten. 

Een belangrijke tuiniertip voor juni is om eventuele ongedierteproblemen aan te pakken voordat ze je planten ruïneren. Pak ze dus aan vanaf het begin, of beter nog, voorkom ze. Zorg er voor dat je weet hoe je ongedierte en ziektes op een goede en efficiënte manier bestrijdt. Zo voorkomen dat ze terugkomen.

Plaats gaas of vliesdoek over fruit en groenten om te voorkomen dat gevleugelde insecten zich verstoppen en kijk naar natuurlijke ongediertebestrijdingsoplossingen zoals gaasvlieglarven om u te helpen het probleem de baas te worden. Het is ook een goed idee om je kas lekker vochtig te houden, want dat schrikt bepaalde insecten af. Besproei dus uw serre royaal op warme dagen.

Geniet van de bloemenpracht

tuinkalender juni voor verzorgen van bloemen en andere tuinklussen voor de maand juni

Tegen juni beginnen uw bloemperken te bloeien, dan is het een kwestie van ze te onderhouden. Naast het gebruikelijke wieden en voeden, knip zonodig de overtollige bladeren van planten zoals rozen (als ze herhaaldelijk bloeien). Pluk ook zoete erwten om ervoor te zorgen dat ze de hele zomer blijven bloeien. Als je hoge vaste planten hebt, is het verstandig om ze met stokken te ondersteunen zodat ze niet beschadigd raken.

Houd uw tuin gehydrateerd

Als de grond echt droog is, zet u het mes van uw grasmaaier op een hogere maaistand te zetten. En kies voor mulchen in plaats van grasopvang. De mulch vormt een beschermende laag tegen vochtverdamping.

Als het warm weer is, heeft u meer dorst. En uw tuin ook. Maak dus van water geven een prioriteit. Hergebruik zoveel mogelijk het water dat u in een waterput of tonnen hebt opgevangen, vooral als er een verbod geldt. Geef 's ochtends vroeg of 's avonds laat water om verdamping tegen te gaan.

tuinkalender juni voor het gazon beregenen en andere tuinklussen voor de maand juni

In uw bloembedden geeft u doeltreffender water door ruimte te maken zodat het dieper in de wortels kan doordringen. Probeer een kleine opening in de grond te prikken rond de plant, zodat je geen water verspilt en het rechtstreeks naar de wortels van de planten gaat. 

Volgende maand zetten we alle essentiële tuinklussen voor juli op een rij. Dus hou een oogje in het zeil. Schrijf je dus zeker in op de nieuwsbrief via je MijnSTIGA-account.

Producten in dit artikel
MULTICLIP PRO 950 SX AE
Accu grasmaaier
Aanbevolen werkoppervlak
1300 ㎡
Aandrijving
Zelfrijdend
Maaisysteem
Mulching
€ 819,00
Niet online beschikbaar
MULTICLIP PRO 53 SVX H
Grasmaaier benzine
Aanbevolen werkoppervlak
2200 ㎡
Aandrijving
Zelfrijdend
Maaisysteem
Mulching
€ 999,00
Niet online beschikbaar
MULTICLIP 747 S AE
Accu grasmaaier
Aanbevolen werkoppervlak
800 ㎡
Aandrijving
Zelfrijdend
Maaisysteem
Mulching
€ 619,00
Niet online beschikbaar
Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Veilig betalen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.