Juni in uw tuin - klaar voor de zomer?

In de eerste maand van de zomer komt uw tuin tot leven. Hier de beste tuintips voor juni, zodat uw tuin er op zijn best blijft uitzien.

Veel van de mooiste planten in de tuin komen in juni uit, zodat u tijdens de warme zomerdagen in een prachtige omgeving vertoeft. Wilt u dat uw buitenruimte er op zijn best blijft uitzien? Dan zijn er een aantal tuinklussen die u in juni beter op uw lijstje zet. Hier enkele belangrijke taken voor je tuinkalender van juni.

Zorg voor uw moestuin

In juni is het weer aangenaam warm (of dat zou het toch moeten zijn). Zo kunnen uw kwetsbare planten afharden. Als u zich afvraagt welke groenten en fruit u in juni moet planten, zijn er tal van mogelijkheden. Denk maar aan courgettes, pompoenen, tomaten en suikermaïs die u na een week afharden al in bedden zet. Zorg ervoor dat je koolsoorten en wortelen beschermt tegen insecten.

Vroege aardappelen, uien en knoflook oogst u zodra hun bladeren geel worden. Als u regelmatig verse sla wilt, zaai ze dan om de twee of drie weken opnieuw. Fruitbomen geven in deze maand wellicht al een deel van hun vruchten, maar snoei ze terug als de takken te dicht opeen staan.

tuinkalender juni voor onderhouden moestuin en andere tuinklussen voor de maand juni

Plagen aanpakken

Allerlei tuinvijanden bedreigen uw planten in juni, van bladluizen tot scharlaken leliekevers of taxuskevers en meeldauw. En ook al is er genoeg groen om je mee te voeden, slakken en vogels zullen nog steeds hun oog laten vallen op je smakelijke fruit en groenten. 

Een belangrijke tuiniertip voor juni is om eventuele ongedierteproblemen aan te pakken voordat ze je planten ruïneren. Pak ze dus aan vanaf het begin, of beter nog, voorkom ze. Zorg er voor dat je weet hoe je ongedierte en ziektes op een goede en efficiënte manier bestrijdt. Zo voorkomen dat ze terugkomen.

Plaats gaas of vliesdoek over fruit en groenten om te voorkomen dat gevleugelde insecten zich verstoppen en kijk naar natuurlijke ongediertebestrijdingsoplossingen zoals gaasvlieglarven om u te helpen het probleem de baas te worden. Het is ook een goed idee om je kas lekker vochtig te houden, want dat schrikt bepaalde insecten af. Besproei dus uw serre royaal op warme dagen.

Geniet van de bloemenpracht

tuinkalender juni voor verzorgen van bloemen en andere tuinklussen voor de maand juni

Tegen juni beginnen uw bloemperken te bloeien, dan is het een kwestie van ze te onderhouden. Naast het gebruikelijke wieden en voeden, knip zonodig de overtollige bladeren van planten zoals rozen (als ze herhaaldelijk bloeien). Pluk ook zoete erwten om ervoor te zorgen dat ze de hele zomer blijven bloeien. Als je hoge vaste planten hebt, is het verstandig om ze met stokken te ondersteunen zodat ze niet beschadigd raken.

Houd uw tuin gehydrateerd

Als de grond echt droog is, zet u het mes van uw grasmaaier op een hogere maaistand te zetten. En kies voor mulchen in plaats van grasopvang. De mulch vormt een beschermende laag tegen vochtverdamping.

Als het warm weer is, heeft u meer dorst. En uw tuin ook. Maak dus van water geven een prioriteit. Hergebruik zoveel mogelijk het water dat u in een waterput of tonnen hebt opgevangen, vooral als er een verbod geldt. Geef 's ochtends vroeg of 's avonds laat water om verdamping tegen te gaan.

tuinkalender juni voor het gazon beregenen en andere tuinklussen voor de maand juni

In uw bloembedden geeft u doeltreffender water door ruimte te maken zodat het dieper in de wortels kan doordringen. Probeer een kleine opening in de grond te prikken rond de plant, zodat je geen water verspilt en het rechtstreeks naar de wortels van de planten gaat. 

Volgende maand zetten we alle essentiële tuinklussen voor juli op een rij. Dus hou een oogje in het zeil. Schrijf je dus zeker in op de nieuwsbrief via je MijnSTIGA-account.

Producten in dit artikel
MULTICLIP PRO 950 SX AE
Accu grasmaaier
819,00 €
MULTICLIP PRO 53 SVX H
Grasmaaier benzine
999,00 €
MULTICLIP 747 S AE
Accu grasmaaier
619,00 €
Gelijkaardige berichten over Trends en tips
Het beste zaaigoed voor januari

Terwijl het buiten nog koud is, profiteert u van de warmte binnen door zaailingen te kweken. Bekijk onze toptips voor het kweken van gezonde plantjes, samen met een lijst van ons favoriete zaaigoed voor januari.


MEER WETEN
In januari helpt u de wilde dieren
Hoe groot of klein uw tuin ook is, u kunt het levensreddende verschil maken voor de dieren in het wild. Vooral in januari, dat vaak de koudste maand is en wanneer de natuurlijke voedselbronnen dun gezaaid zijn. Lees onze gids over het creëren van vitale 'groene zones', die steden, parken en het platteland verbinden met particuliere tuinen.
MEER WETEN
December in de tuin – wat is er nog te doen?

Nu het jaar ten einde loopt, is er niet zoveel meer te doen in de tuin. Nog een paar klusjes en u bent helemaal klaar voor vrolijke kerstdagen. Op de tuinkalender staat onder andere planten beschermen om de vorst te overleven.

MEER WETEN
November in de tuin - welke klusjes te doen?

Terwijl de laatste kleuren de tuin verlaten, zijn er deze maand nog enkele tuinklussen te doen. Hier zijn onze beste tuintips voor november om u te helpen voorbereiden op de winter.

MEER WETEN
Tuinkalender augustus

Augustus is een gemengde periode op de tuinkalender. Er zijn veel bloemen en vruchten om van te genieten, en er is wat snoeiwerk en onderhoud. Laten we aan de slag gaan.

MEER WETEN
De belangrijkste tuinklussen voor juli

Een tuin in juli is een lust voor het oog. Er zijn heel wat prachtige planten te bewonderen en je geniet van heerlijke oogst uit je groentetuin. Om van juli de beste tuinmaand tot nu toe te maken, volgt u deze tips.

MEER WETEN
Mei - wat te doen in de tuin

De warmere, zonnige dagen van mei maken het de perfecte maand om te uw zomertuin vorm te geven. Hier zijn onze top tuintips voor mei. 


MEER WETEN
Share on Facebook Share on Linkedin
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.