Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Gemakkelijk betalen met Klarna

Tuinkalender augustus

Augustus is een gemengde periode op de tuinkalender. Er zijn veel bloemen en vruchten om van te genieten, en er is wat snoeiwerk en onderhoud. Laten we aan de slag gaan.

Geniet van de tuin zolang de zomer nog duurt. Uw planten nemen de laatste zomerzon op en groeien nog fors, vooral als u op vakantie gaat en ze hun gang laat gaan. Augustus is het moment om alles eens goed op te ruimen en te zorgen dat alles voldoende water krijgt tot de herfst zijn intrede doet. Hier zijn de belangrijkste tuinklussen voor augustus.


Water, water, water

Na een paar maanden van warme dagen kan de grond vrij droog zijn. Geef dus planten voldoende water om ze zo lang mogelijk in bloei te houden. Vooral als ze in potten of hangmandjes staan. Als je weggaat, installeer je best een sproeier met timer en zet je potten met planten in diepe bakken zetten waar het water langer in blijft. 

Als u camelia's of rododendrons hebt, helpt een regelmatige sproeibeurt in augustus hen om de hele maand en tot diep in de herfst knoppen te laten groeien. En water geven waar uw cyclamen zijn geplant, zal ze helpen bloeien na hun zomerse slaap.

Het gazon, dat maait u op een hogere stand. Gebruik de mulching functie van uw grasmaaier voor een beschermende laag mulch in het gazon. Dat beschermt de bodem tegen uitdroging. Wanneer de fijne grasdeeltjes verteren geven ze bovendien natuurlijke voedingsstoffen terug.


Zelfzaaiers verwijderen

Een aantal planten zaait zichzelf uit, waaronder alliums, papavers, zonnebloemen, rozenklaverjassen en crocosmia. Dit betekent dat ze hun zaden in de grond laten vallen en om zich te vermenigvuldigen. 

Als u tevreden bent met uw lapje klaprozen, dan kunt u ze met rust laten. Maar als je merkt dat je crocosmia's de overhand nemen, zorg er dan voor dat je alle uitgebloeide kroontjes verwijdert voordat de zaden op de grond vallen. Als het eenjarigen zijn, verwijder dan gewoon de hele plant. Houd je ogen de hele maand augustus open, want de planten beginnen snel zaad te schieten.


Herfstbollen planten

Op zoek naar andere dingen om in augustus in de tuin te doen? Plant dan nu bollen die in de herfst opkomen, net wanneer al het andere zijn pracht verliest. Nerinen, herfstnarcissen en sommige krokussen komen tussen september en oktober op en vrolijken de koudere dagen op. Kies saffraankrokussen en oogst over een paar maanden zelf uw eigen saffraan.


Oogsten en snoeien in de groentetuin

Uw prioriteit is nu rijpende groenten. Tomaten zijn vatbaar voor ziektes zoals een schimmelinfectie die zich bij vochtig warm weer verspreidt. Als een plant eenmaal besmet is, moet u hem weggooien om te voorkomen dat de infectie zich over uw gehele moestuin verspreidt. Als u uw tomatenplanten in de kas zet of ze met doorzichtig plastic afdekt als het vochtig of regenachtig is, kunt u voorkomen dat de bacterievuur om zich heen grijpt. 

Andere groenten zoals bonen, sperziebonen en courgettes kunnen snel groeien, draderig en taai worden, dus oogst ze op tijd om ze op hun best te krijgen. Geef appel-, peren- en pruimenbomen extra steun als het groeiende fruit zwaar wordt.  

Snoeiwerkzaamheden in augustus omvatten het terugsnoeien van frambozen- en kruisbessenplanten, het vermeerderen van de uitlopers van aardbeien die zijn uitgekomen, en algemeen onkruid wieden. 


Volgende maand komen we terug met een tuinkalender om in september de tuin voor te bereiden op de herfst en de winter.


Producten in dit artikel
  • Promotie
SHT 500 AE
Accu heggenschaar
Afstand tussen tanden
27 mm
Snijlengte
51 cm
Vermogen
0.42 kW
Speciale prijs € 79,00 Normale prijs € 179,00 Your Saving: -56%
Binnenkort beschikbaar
SPR 500 AE - 12)
Accu kettingzaag
Lengte zwaard
30 cm
Vermogen
1 kW
Type ketting
3/8" .050" (91PX-45X)
€ 239,00
Niet online beschikbaar
MULTICLIP 747 S AE
Accu grasmaaier
Aanbevolen werkoppervlak
800 ㎡
Aandrijving
Zelfrijdend
Maaisysteem
Mulching
€ 619,00
Niet online beschikbaar
Share on Facebook Share on Linkedin
Abonneer u op de nieuwsbrief

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Veilig betalen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.