Gratis verzending boven 150€

Gratis retourzending

Veilig betalen

Wat is WEEE?

WEEE is de afkorting van ‘Waste Electrical and Electronic Equipment’. Dit is in het Nederlands 'Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur' (AEEA). WEEE is de gangbare naam voor de Europese richtlijn die de inzameling en recyclage van deze afvalstroom reguleert. Elektrische en elektronische apparatuur, meestal aangesloten via een stekker of batterij, valt onder deze categorie. Elektrisch afval dat wordt weggegooid, kan verschillende materialen bevatten, waaronder metaal, glas, kunststoffen, keramiek en edele metalen en kan door deze complexe mix van materialen zonder gespecialiseerde afvalprocessen een aantal gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

 

De Europese WEEE richtlijn voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA)

Deze richtlijn definieert vanaf 15 augustus 2018 zes categorieën elektrische en elektronische apparatuur (EEA, of EEE: Electrical and Electronic Equipment) die binnen de reikwijdte van de richtlijn vallen. Het is een van de producentenverantwoordelijkheden, wat betekent dat producenten financiële verantwoordelijkheid moeten nemen voor de milieueffecten van de producten die zij op de markt brengen, met name wanneer deze producten afval worden.

Wij zijn lid van een goedgekeurd AEEA-nalevingssysteem WeCycle/stichting OPEN.

Fondsen die in het kader van deze regelingen worden ingezameld, worden gebruikt om de gratis inzameling en recycling van de AEEA te regelen.

 

WEEE symbolen

Doorgekruiste afvalbak met zwarte streep

Het symbool dat de Europese Raad gekozen heeft om afgedankte elektrische en elektronische apparatuur aan te duiden is een afvalcontainer met een kruis erdoor met een zwarte streep onder het symbool. De zwarte lijn geeft aan dat de apparatuur op de markt gebracht is na 2005, toen de richtlijn officieel van kracht werd.

Batterijen recycleren

Dit symbool ondersteunt de batterijrichtlijn, die deel uitmaakt van de Nederlandse wetgeving. Het symbool geeft aan dat het product niet bij het normale huishoudelijke afval mag worden weggegooid, maar naar een inzamelplaats moet worden gebracht om te worden gerecycleerd.

Uw oude toestel terugsturen

Wanneer u een nieuwe elektrische tuinmachine van Stiga NV koopt, kunt u uw oude elektrische toestel bij ons inleveren en zullen wij hem op een legale en milieuvriendelijke manier recycleren. U moet uw oude machine binnen 28 dagen na aankoop van de nieuwe bij ons inleveren.

Stuur hem naar Retour WEEE STIGA NV, Galgenveldstraat 25 A, 8700 Tielt, België. U moet een brief bijvoegen met vermelding van het online bestelnummer van uw nieuwe grasmaaier, uw naam en volledige adres. De kosten van de retourzending zijn voor uw rekening.

We kunnen ook regelen dat de oude loopmaaier bij u wordt opgehaald. Hiervoor rekenen we 15 euro aan. Om een afhaling te regelen, stuurt u ons een e-mail naar webshop.be@stiga.com onder vermelding van het online bestelnummer van uw nieuwe gazonmaaier, uw naam en volledig postadres.

 

Hoe u AEEA kunt recycleren

Gooi elektrische producten niet weg bij het gewone huisvuil, maar breng ze binnen in een inzamelpunt voor elektrisch afval. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dienst

U kunt uw lokale recyclagepark vinden via de website van uw gemeente. Of kijk op de website van Recupel https://www.recupel.be/nl/vind-een-inzamelpunt/om een inleverpunt in uw buurt te vinden.

 

Vergeet niet dat recycleren de impact op onze planeet minimaliseert en het milieu beschermt voor toekomstige generaties.

Gratis verzending 
Voor bestellingen van meer dan 150 €

Gratis retourzending
binnen 14 dagen

Betalingen

Veilig betalen

Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.