Pourquoi choisir un outil de jardin à batterie ?

Les batteries puissantes sont maintenant assez compactes et légères pour être utilisées dans une tondeuse à gazon ou des outils de jardin portables. Profitez de la commodité du jardinage grâce à l'alimentation par batterie. Vous trouverez tous les avantages ici :

Wat zijn de voordelen van accumachines?

Draadloos

De meest voor de hand liggende reden. Gedaan met het elektrische snoer dat steeds in de weg hangt. Je geniet van volledige bewegingsvrijheid. Zelf de moeilijk te bereiken plaatsjes in je tuin pak je nu moeiteloos aan. Denk maar aan het gemak van de struiken en hagen snoeien, zonder storend snoer.

Er hoeft geen stopcontact in de buurt zijn. Je gebruikt jouw grasmaaier, heggenschaar of trimmer dus waar je maar wenst. Een verlengsnoer dat net een stukje te kort is. Dat is volledig verleden tijd. Geen tijd meer verliezen met een kabel oprollen of ontwarren. Gewoon de accu vastklikken en je bent klaar om te starten.

man met heggenschaar op accu haag snoeien

Gebruiksvriendelijk

Je wilt een eenvoudig te gebruiken machine. Geen gedoe met een elektrisch snoer of twijfels over de juiste brandstof en olie. U hoeft niet meer na te denken over de choke of decompressieklep. Gewoon de opgeladen accu in je machine klikken.

Moeiteloos starten, dat wilt u toch ook? Gedaan met trekken aan een koordstarter. Met een druk op de knop start je jouw machine. Gemakkelijk, toch?

Wil je jouw tuinmachine vervoeren, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over lekken van olie of brandstof.

Onderhoudsvrij

Een motor aangedreven door batterij. Dat betekent het einde van benzine halen. Je hoeft geen olie meer op voorraad te hebben of hiervoor naar de winkel lopen. Niet meer controleren of de filters en bougie nog in orde zijn.

Het enige waar u aan hoeft te denken, is een opgeladen accu. Doe je dit na elk gebruik? Dan ben je op elk moment klaar voor de volgende tuinklus.

Comfortabel

met stiga kettingzaag op accuboom snoeien

Accumachines zijn compact. Dus handig tijdens het gebruik. Maar even handig om plaatsbesparend op te bergen. Ze zijn bovendien een stuk lichter dan alternatieven met benzinemotor.

En de batterijaangedreven motor zorgt voor minder trillingen in de armen en handen. Tuinieren wordt zo minder belastend en veel aangenamer.

Zelfs je buren doe je er een plezier mee. Gedaan met lawaaihinder of storende benzinegeur. Een accumachine werkt veel stiller en zonder uitlaatgassen.

Milieuvriendelijk

Een belangrijk voordeel van draadloze accutools. Geen vervuilende uitstoot van een verbrandingsmotor. Bovendien heb je geen vuile olie of filters meer.

Goede investering

man met stiga bladblazer op accu bladeren ruimen

Het verschil in aankoopprijs win je snel terug. Een accumachine is energiezuinig en heeft een lager verbruik. Je hoeft nooit meer brandstof te kopen. Bovendien heb je geen onderhoudskosten aan de motor (olie, filter, bougie).

En de accu, die kun je in al je tuinmachines gebruiken. Klaar met maaien? Klik de batterij dan in je trimmer, bosmaaier, heggenschaar, bladblazer, kettingzaag of multi-tool. Zo haal je het maximum uit je investering in elk seizoen.

Alleen maar voordelen?

Je bent met een accu wel afhankelijk van de autonomie. Kies daarom voor een accu met een hoog vermogen (Voltage en Ah). Wil je ononderbroken verder werken? Ga dan voor een extra batterij zodat je niet hoeft te wachten. Een snelle oplader is eveneens een slimme koop. Zo is je accu sneller opgeladen. 

Voorkom dat je de machine en batterij moet overbelasten. Ga regelmatig aan de slag in je tuin. Zo is het werk niet te belastend voor jou en je gereedschap. Maai je regelmatig het gras? Dan kun je de energiebesparende functie inschakelen. Door het lagere toerental gaat de accu langer mee. Ideaal wanneer niet het volledige vermogen nodig is.

vader en kind met grasmaaier en speelgoed maaier in de tuin

De batterij is het kostbaarste onderdeel van je machine. Draag er daarom goed zorg voor en bewaar ze correct. Hoe doe je dat? Dat lees je in het vorige blogbericht.


Produits cités dans cet article
SGT 500 AE
Débroussailleuse à batterie
Largeur de coupe
30 cm
Puissance
0.2 kW
Type de poignée
Boucle rond / ajustable
139,00 €
Non disponible à l'achat en ligne
SHT 500 AE
Taille haie à batterie
Écartement des dents
27 mm
Longueur de coupe
51 cm
Puissance
0.42 kW
179,00 €
Bientôt disponible
SPR 500 AE (12)
Tronçonneuse à batterie
Longueur du guide
30 cm
Puissance
1 kW
Type de chaîne
3/8" .050" (91PX-45X)
239,00 €
Non disponible à l'achat en ligne
SAB 500 AE
Souffleur de feuilles a batterie
Vitesse de l'air maximale
55 m/s
Volume d'air maximal
11.28 m³/min
Poids produit
3.1 kg
139,00 €
Non disponible à l'achat en ligne
  • Kit de batterie compris
MULTICLIP PRO 50 SX DAE
Tondeuse à batterie
Surface de travail recommandée
1100 ㎡
Traction
Auto-tracté
Système de coupe
Mulching
1 099,00 €
Non disponible à l'achat en ligne
Accessories in this article
SBT 520 AE
Kit batterie - Batterie
99,00 €
SBT 540 AE
Kit batterie - Batterie
149,00 €
SBT 550 AE
Kit batterie - Batterie
179,00 €
SCG 515 AE
Kit batterie - Chargeur de batterie
49,00 €
SDC 515 AE
Kit batterie - Chargeur de batterie
89,00 €
SFC 530 AE
Kit batterie - Chargeur de batterie
99,00 €
Share on Facebook Share on Linkedin
S'abonner à la newsletter STIGA!
Search engine powered by ElasticSuite
Mesurer la taille de votre jardin
Dessinez votre jardin sur la carte et trouvez les produits les plus appropriés.
Zoomez sur votre propriété. Cliquez ou appuyez pour tracer un chemin autour de votre jardin afin de mesurer la superficie.