Magazine

Pourquoi choisir un outil de jardin à batterie ?

Les batteries puissantes sont maintenant assez compactes et légères pour être utilisées dans une tondeuse à gazon ou des outils de jardin portables. Profitez de la commodité du jardinage grâce à l'alimentation par batterie. Vous trouverez tous les avantages ici :

Wat zijn de voordelen van accumachines?

Draadloos

De meest voor de hand liggende reden. Gedaan met het elektrische snoer dat steeds in de weg hangt. Je geniet van volledige bewegingsvrijheid. Zelf de moeilijk te bereiken plaatsjes in je tuin pak je nu moeiteloos aan. Denk maar aan het gemak van de struiken en hagen snoeien, zonder storend snoer.

Er hoeft geen stopcontact in de buurt zijn. Je gebruikt jouw grasmaaier, heggenschaar of trimmer dus waar je maar wenst. Een verlengsnoer dat net een stukje te kort is. Dat is volledig verleden tijd. Geen tijd meer verliezen met een kabel oprollen of ontwarren. Gewoon de accu vastklikken en je bent klaar om te starten.

man met heggenschaar op accu haag snoeien

Gebruiksvriendelijk

Je wilt een eenvoudig te gebruiken machine. Geen gedoe met een elektrisch snoer of twijfels over de juiste brandstof en olie. U hoeft niet meer na te denken over de choke of decompressieklep. Gewoon de opgeladen accu in je machine klikken.

Moeiteloos starten, dat wilt u toch ook? Gedaan met trekken aan een koordstarter. Met een druk op de knop start je jouw machine. Gemakkelijk, toch?

Wil je jouw tuinmachine vervoeren, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over lekken van olie of brandstof.

Onderhoudsvrij

Een motor aangedreven door batterij. Dat betekent het einde van benzine halen. Je hoeft geen olie meer op voorraad te hebben of hiervoor naar de winkel lopen. Niet meer controleren of de filters en bougie nog in orde zijn.

Het enige waar u aan hoeft te denken, is een opgeladen accu. Doe je dit na elk gebruik? Dan ben je op elk moment klaar voor de volgende tuinklus.

Comfortabel

met stiga kettingzaag op accuboom snoeien

Accumachines zijn compact. Dus handig tijdens het gebruik. Maar even handig om plaatsbesparend op te bergen. Ze zijn bovendien een stuk lichter dan alternatieven met benzinemotor.

En de batterijaangedreven motor zorgt voor minder trillingen in de armen en handen. Tuinieren wordt zo minder belastend en veel aangenamer.

Zelfs je buren doe je er een plezier mee. Gedaan met lawaaihinder of storende benzinegeur. Een accumachine werkt veel stiller en zonder uitlaatgassen.

Milieuvriendelijk

Een belangrijk voordeel van draadloze accutools. Geen vervuilende uitstoot van een verbrandingsmotor. Bovendien heb je geen vuile olie of filters meer.

Goede investering

man met stiga bladblazer op accu bladeren ruimen

Het verschil in aankoopprijs win je snel terug. Een accumachine is energiezuinig en heeft een lager verbruik. Je hoeft nooit meer brandstof te kopen. Bovendien heb je geen onderhoudskosten aan de motor (olie, filter, bougie).

En de accu, die kun je in al je tuinmachines gebruiken. Klaar met maaien? Klik de batterij dan in je trimmer, bosmaaier, heggenschaar, bladblazer, kettingzaag of multi-tool. Zo haal je het maximum uit je investering in elk seizoen.

Alleen maar voordelen?

Je bent met een accu wel afhankelijk van de autonomie. Kies daarom voor een accu met een hoog vermogen (Voltage en Ah). Wil je ononderbroken verder werken? Ga dan voor een extra batterij zodat je niet hoeft te wachten. Een snelle oplader is eveneens een slimme koop. Zo is je accu sneller opgeladen. 

Voorkom dat je de machine en batterij moet overbelasten. Ga regelmatig aan de slag in je tuin. Zo is het werk niet te belastend voor jou en je gereedschap. Maai je regelmatig het gras? Dan kun je de energiebesparende functie inschakelen. Door het lagere toerental gaat de accu langer mee. Ideaal wanneer niet het volledige vermogen nodig is.

vader en kind met grasmaaier en speelgoed maaier in de tuin

De batterij is het kostbaarste onderdeel van je machine. Draag er daarom goed zorg voor en bewaar ze correct. Hoe doe je dat? Dat lees je in het vorige blogbericht.


Chez STIGA, les gens mettent de la passion dans chaque tâche dans votre jardin.

keyboard_arrow_right En savoir plus

Produits cités dans cet article

SGT 500 AE

Coupe-bordures alimenté par une batterie de 48 V de nouvelle génération avec fonction dresse-bordure (batterie non incluse).

Voir le produit

SHT 500 AE

Taille-haies équipé d'une batterie de 48 V de nouvelle génération, d'une lame double de 58 cm et d'une poignée pivotante à 180° proposant trois positions.

Voir le produit

SPR 500 AE (12)"

Un puissant tronçonneuse sans fil avec poignée au dessus. Cette élagueuse compacte et maniable est doté d'un guide de 30 cm. Se combine avec une batterie de 48 V qui est compatible avec tous le outils portables de jardinage en les tondeuses à gazon du système à batterie 500 Series

Voir le produit

SAB 500 AE

Souffleur de feuilles alimenté par une batterie de 48 V de nouvelle génération avec débit d'air maximal de 11,4 m³/min.

Voir le produit

MULTICLIP PRO 50 SX DAE

Une tondeuse à gazon spécialement conçue pour le mulching. Alimentée par deux batteries lithium-ion de 48 V synchronisées et offrant une largeur de travail de 48 cm. Elle est équipée d'un affichage numérique, d'un variateur de vitesse électronique et d'un guidon antidérapant avec angle réglable. Convient pour votre jardin jusqu'à 1100 m2.

Voir le produit

Accessoires

SBT 520 AE

Batterie 2,0 Ah de nouvelle génération adaptée aux produits STIGA 500 Series.

Voir les accessoires

SBT 540 AE

Batterie 4,0 Ah de nouvelle génération adaptée aux produits STIGA 500 Series.

Voir les accessoires

SBT 550 AE

Batterie 5,0 Ah de nouvelle génération adaptée aux produits STIGA 500 Series.

Voir les accessoires

SCG 515 AE

Chargeur de batterie de la prochaine génération pour des batteries STIGA 500 Series.

Voir les accessoires

SDC 515 AE

Chargeur double pour deux batteries du système 500 series.

Voir les accessoires

SFC 530 AE

Chargeur nouvelle génération permettant une charge rapide des batteries pour la gamme STIGA 500 Series.

Voir les accessoires

Articles similaires

CookieBot