Geen enkele andere robot zorgt voor een gezond gazon zoals STIGA Stig

Een nieuw soort grasmaaier, ontworpen om zonder toegevingen te werken.

Minder is meer

De STIGA Stig van STIGA hoeft niet meerdere keren kort na elkaar te maaien. Hij kan uw gazon tot 1.200 m² in amper twee cycli per dag maaien en laat meer dan genoeg ruimte tussen de maaibeurten, zodat de grassprieten zich goed herstellen, weer rechtop komen te staan en goed blijven groeien.

Bevordert een gezond gazon

Wanneer gras wordt gemaaid, verdampt het vocht sneller doordat de toppen van de grassprieten wordt verwijderd. STIGA Stig laat minimaal vijf uur tussen de maaisessies - zodat de sprieten genoeg tijd hebben om te genezen en het vocht in te sluiten voor de volgende maaibeurt. Zo blijft uw gazon gezonder, groener en voelt het zachter aan.

Zorgt voor iedereen in de tuin

Een vreemde machine zoals een robotmaaier kan de natuur verstoren en de nachtdieren in uw tuin afschrikken.
Er is een tijd om te maaien, en dat is niet 's nachts. STIGA Stig klaart de hele klus tijdens het daglicht. Zo komen nachtdieren veilig in uw tuin als de zon ondergaat, en kunnen ze ongestoord hun gang gaan.

Energiezuinig, om uw gazon goed te voeden

Met de gepatenteerde ePower-accu van STIGA in het hart, is STIGA Stig de eerste robot die in staat is om een gazon te onderhouden in amper twee maaisessies per dag. STIGA Stig's ePower accu is gebouwd met lithium-ion batterijcellen van hoge kwaliteit, waarvan de chemie is geoptimaliseerd voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dit betekent dat zelfs na 1.500 laadbeurten - wat overeenkomt met ongeveer 4 jaar gebruik - de batterij nog steeds op meer dan 80% capaciteit werkt.

Afbeelding van de plaatsing toont van de ePower accu in de Stig robotmaaier van STIGA
Maaien met hoge prestaties

Netjes gemaaid, voor gezond en gevoed gras

De vier pivoterende mesjes van koolstofstaal, die tot 2850 tpm snel draaien, houden het gazon zoals u het wenst - net gemaaid zonder het gras te scheuren. STIGA Stig's eenvoudig in te stellen maaihoogte is verstelbaar op de perfecte hoogte, van 20 tot 60 mm.

Blik op de maaischijf van de STIGA Stig robotmaaier met vier pivoterende scheermessen
Perfect in evenwicht

Om elk terrein aan te kunnen

De zorgvuldig gekozen plaatsing van de onderdelen van de STIGA Stig heeft een positieve invloed op zijn zwaartepunt, waardoor hij zelfs op hellingen tot 45% (24°) in balans blijft. Het ontwerp van het wielprofiel zorgt voor nog meer grip wanneer de omstandigheden moeilijk worden.

Ingebouwde geluidsisolatie

Voor uitstekende geluiddemping

Het robuuste omhulsel van de STIGA Stig is gemaakt van een speciale samenstelling, bestaande uit polypropyleen en 30% talk, die het geluid van de motor binnen de machine houdt. Tijdens het maaien is de STIGA Stig zo stil als een koelkast thuis.

De hoogste veiligheidsniveaus

Voor totale gemoedsrust

Meerdere sensoren zorgen voor maximale veiligheid: de messen worden in minder dan twee seconden gedeactiveerd als de STIGA Stig wordt opgetild of omkantelt. Een regensensor brengt de robot bovendien automatisch terug naar het laadstation bij activering door een regenbui.

Intelligente dekking en navigatie

Volledige dekking, met maximale efficiëntie

Twee spiraalsensoren vooraan en een statisch algoritme garanderen een volledige dekking van het gazon. En door 'Go-To-Cut'-startpunten in te stellen via de STIGA.GO app, toont u de robot waar hij met het werk moet beginnen.

Ga naar het volgende niveau in robotica
STIGA Stig 600
Robotmaaier
Maximaal werkoppervlak
600 ㎡
Max cutting time per cycle
1 h 30 min
Maaisysteem
Willekeurig
1.309,00 €
STIGA Stig 1200
Robotmaaier
Maximaal werkoppervlak
1200 ㎡
Max cutting time per cycle
2 h 30 min
Maaisysteem
Willekeurig
1.569,00 €
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.