De beste zaden om in februari te zaaien

Verander een paar hoeken van uw huis in binnentuintjes terwijl u wacht tot het buiten warmer wordt. Plant de volgende vijf zaden in februari binnen, zodat u later in het jaar kunt genieten van heerlijke producten en prachtige bloemen.

De sleutel tot het kweken van gezonde zaailingen is warmte. Als u geen verwarmde kweekbak hebt, gebruik dan een zonnige vensterbank of de plek boven op de koelkast voor warmte. Zodra de zaden zijn uitgegroeid tot jonge planten, kunt u ze overbrengen naar een kweekbak in de tuin, zodat ze wat weersbestendiger kunnen worden voordat ze in de grond worden geplant.

Tomaten

Februari is een uitstekende maand voor het zaaien van tomatenzaden. De zaailingen hebben bij het ontkiemen geen licht nodig, maar warmte is essentieel.

 • Doe een laagje zaadcompost in een kweekbak en maak deze vochtig
 • Maak gaten van ongeveer 5 mm diep en plant maximaal drie zaden per gat
 • De zaden ontkiemen meestal binnen twee weken
 • Plaats de zaailingen op een zonnige vensterbank als ze opkomen, zodat ze verder kunnen groeien

Boerenkool

Boerenkool is supervoedzaam en bestand tegen guur weer, maar februari is vaak te koud voor boerenkool om buiten te gedijen.

 • Zaai de boerenkoolzaden binnenshuis in modules of potten van 7 cm
 • Gebruik 2-3 zaden per module
 • Na 6-8 weken kunt u ze verplanten

Reukerwten - Lathyrus

Er gaat niets boven de tedere geur van reukerwten op een warme zomeravond - en u kweekt ze heel simpel zelf.

 • Bevorder de ontkieming door met een mes een sneetje te maken in de zaadhuid, maar vermijd hierbij de 'kern' van het zaadje.
 • Zaai de zaden in turfvrije compost van goede kwaliteit en plaats ze vervolgens in een verwarmde kweekbak of op een zonnige vensterbank.
 • Kartonnen rollen of biologisch afbreekbare potten zijn ideaal voor lathyruszaden, omdat u ze hierin direct buiten kunt planten als het warmer wordt.

Salvia

Salvia's zorgen voor een prachtige border vanwege hun hoogte en felgekleurde bloemblaadjes. Soorten die u in februari kunt zaaien zijn onder andere Salvia splendens, Salvia farinacea en Salvia patens.

 • Leg de zaden op zaadcompost en dek ze af met een zeer fijne laag compost
 • Geef ze een lichte, warme plek
 • Houd de compost goed gedraineerd maar vochtig

Cosmea's

Cosmea's zijn heel gemakkelijk te kweken en zien er fantastisch uit in borders. Ze leveren ook nectar en stuifmeel, dus ideaal als u bijen wilt aantrekken.    

 • Cosmeazaden hebben licht nodig om te ontkiemen
 • Zaai ze boven op zaadcompost in een bakje
 • Plant ze over in aparte potten van 7 cm zodra ze zijn ontkiemd en bedek de potten om ze te laten groeien

 

Gelijkaardige berichten over Trends en tips
Geef uw gazon dit voorjaar een boost

De lente is de beste tijd om gras weer aan de groei te krijgen na de rustperiode. Volg onze vijf stappen, van het kiezen van het juiste gereedschap tot het herstellen van kale plekken, en uw gazon zal spoedig groen, weelderig en klaar zijn voor al het zomerleven die op u wacht. 

MEER WETEN
Zonnebloemen kweken, stap voor stap

Zonnebloemen zijn een van de gemakkelijkste manieren om een felle, gedurfde statement te maken in uw tuin. Ze zijn ook eenvoudig te kweken uit zaad, dus zijn ze ideale 'eerste planten' voor kinderen. Deze gids laat u stapsgewijs zien hoe u met succes zonnebloemen kweekt.

MEER WETEN
Planten voor beginners: handige tips

Als het gaat om tuinieren, is het uitvoeren van het voorbereidende werk essentieel. Zorg dat uw planten een zo goed mogelijke start krijgen – en tot sterke en gezonde planten uitgroeien – met onze handige tips.

MEER WETEN
De beste zaden om in april te zaaien

April, wanneer de dagen langer en warmer worden, is de perfecte tijd om een heel wat soorten zaden te zaaien – direct buiten in de grond, of eerst onder glas als het nog steeds vriest. Lees verder voor aanbevelingen voor groente en bloemen, met tips voor de beste resultaten te bereiken.

MEER WETEN
Gids om gazon aan te leggen met graszoden

Met een gazon van graszoden creëert u zo goed als onmiddellijk een totaal nieuwe tuin. In dit artikel leggen we uit hoe u de grond klaar maakt, de graszoden legt en de nieuwe grasmat verzorgt.

MEER WETEN
Uw blauweregen verzorgen – hoe snoeien?

Dit is het seizoen om uw blauweregen te snoeien! Blauweregen is een prachtige houtachtige vaste plant die u twee keer per jaar moet snoeien om ervoor te zorgen dat het hout groeit en u in het seizoen geniet van de bloemenpracht. In dit artikel leggen we uit hoe u het best snoeit om in mei prachtige bloemen te krijgen.

MEER WETEN
Basisgids over bollen, knoppen en bloemen

Lees deze essentiële informatie, waarmee uw vertrouwen als tuinier groeit en ontdek ook hoe u uw tuin evalueert, zowel onder als boven de grond. We bespreken de basisprincipes van grond, zon en vocht om u te helpen de juiste planten voor uw bloembedden en borders te kiezen.

MEER WETEN
De beste zaden om in maart te planten

Er zijn zoveel prachtige bloemen om in maart te zaaien dat kiezen moeilijk wordt. Om u te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van fantastische bloemen om dit voorjaar te zaaien.

MEER WETEN
Share on Facebook Share on Linkedin
Search engine powered by ElasticSuite
Grootte van uw tuin opmeten
Teken uw tuin op de kaart en vind de meest geschikte producten.
Zoom in op uw eigendom. Klik of tik om een ​​pad rond uw tuin te tekenen om het gebied te meten.